Door community (initieel Patman), Op don 3 sep 2009 07:01, 2 reacties,    

Vouw je eigen papieren supervliegtuig

Papieren vliegtuigjes vouwen is serieuze business. Voor sommigen althans. Takuo Toda is zo iemand. Hij vouwt de beste papieren vliegtuigjes van de wereld. Toen hij zijn nieuwe ontwerp een preofvlucht gaf, bleef zijn sky-king 27.9 seconde in de lucht. En dat is een ongelofelijk, niet te begrijpen, super ongekende 0.3 seconde meer dan het vorige recordvliegtuig dat deed.

Toda is de beste papierenvliegtuigbouwer van de wereld, hij oefent al vanaf zijn 4e en ontwierp zeker 700 verschillende vliegtuigen, schreef boeken en startte een museum voor de gekke totaal nutteloze zooi.

En nu. Kunnen jullie z'n recordvliegtuig nabouwen.

Ongekend. Sommige mensen zijn gewoon net wat slimmer dan de gemiddelde Zapper.

En als je dan helemaal niets beter te doen hebt, kun je samen met anderen ontheemden de papierenvliegtuigbouwwiki op Wired gaan bijhouden.

Zijn ultieme wens is dan ook niet de mensheid redden van global warming, nee, hij zou zijn vliegtuigjes wel uit vanuit de ruimte terug naar aarde zien zweven. Aan dat plan wordt gewerkt.

Annotaties:
| #74356 | 03-09-2009 07:34 | arjen arduin (ongeregistreerd) toon reactie
| #74369 | 03-09-2009 10:23 | jantjeuitnederland
Papieren vliegtuigjes zijn niet nutteloos. Mijn klasgenoten en ik wisten allang dat als je de punten van de vleugels omhoog vouwde, dat dan je vliegtuig langer bleef vliegen. Sinds een aantal jaar (maar vele jaren later) vliegen de maatschappijen nu ook met wingtips!
jantjeuitnederland's avatar
aanmelden / inloggen