Door merethan, Op woe 28 mei 2008 22:00, 79 reacties,    

Vrouwelijke Dominantie (deel 1/2)

Oorlog, rampspoed, dood en destructie zijn van alle tijden. Elke generatie bekend in onze moderne geschiedenis heeft conflicten gekend, geen moment is deze wereld in rust geweest.
Vele structuren zijn er bedacht om mensen rustig in het gareel te houden, allemaal bedoeld om mensen "beschaafd" te maken. Denk hierbij aan democratie, totalitaire staten of gewoonweg keiharde onderdrukking. Het maakt alleen niet uit wat je verzint, vroeg of laat weet iemand er een gat in te maken en wordt je Constitution getorpedeerd met een Patriot Act of klimt er een verkeerd figuur naar de leiders stoel.

Het maakt niet uit wat je verzint, iemand anders helpt het ooit een keer naar de haaien. Kijk naar de geschiedenis en je ziet rijken komen en gaan, volkeren vermoord worden in genociden en de grootste legers botsen met elkaar. Wat de ene nog grootser aanpakt wordt door de ander nog bruter afgebroken.

Blijkbaar zijn niet de systemen waarin we leven het probleem, maar ons eigen (natuurlijke) gedrag. Wij zijn het probleem. Althans, "wij"? Wat is wij? Zo ver zijn vrijwel alle leiders op deze planeet mannen. Vrouwen worden al systematisch onderdrukt sinds mensenheugenis. Waarom is dat?

"I want what every man wants: Sex, food and world domination." Het is natuurlijk wat te makkelijk om alle mannen over 1 kam te scheren maar voor het grootste deel zijn mannen gevoelloze brutale zakken wiens technologie deze planeet in een aardige wurggreep houd. Ter compensatie van het gebrek aan inhoud vechten ze onbegrensd om macht en rijkdom waar leed van anderen niet geschuwd wordt. Dit kan natuurlijk ook op een nette manier, dan noemen we het kapitalisme.

Dit is niet meer gewoon survival of the fittest, dit is een monster wat deze planeet aan het opeten is. Deze destructieve manier van handelen heeft een nogal onleefbare wereld opgeleverd. Vervuilde rivieren en zeeën, lucht die eigenlijk niet goed te ademen is, DU munitie in oorlogen waar we de komende 4 miljard jaar nog van gaan genieten, ontbladering chemicaliën zodat de vijand effectiever afgeschoten kan worden en wapens sterk genoeg om een wereldstad in één klap van het aardoppervlak te vegen. Welvaart staat niet gelijk aan welzijn en het lijkt er op dat onze kinderen een lastige toekomst tegemoet gaan.

Kinderen. Dat maakt vrouwen ook van nature anders dan mannen. Vrouwen hebben veel meer baat bij een stabiele leefbare omgeving om hun kinderen in groot te brengen. Vrouwen zijn van nature veel meer gericht op samenwerken en intellectuele vermogens. Maar vrouwen zijn echt geen watjes, vrouwen kunnen net zo gemeen en hard, zo niet harder zijn dan mannen.

Je kunt niet zeggen dat het ene geslacht superieur is over het ander. Mannen en vrouwen worden van nature afgeleverd met een verschillend set sterke en zwakke punten wat beide hun eigen terrein geeft. Maar er is altijd een geslacht dominant. In de huidige situatie heeft de man in ruim de meeste gevallen de overhand. Zo vraagt de maatschappij er om en zo wordt het ook van mannen verwacht. Maar hoe zou de wereld er uit zien als vrouwen dominant waren over mannen?


Als ik spreek over dat vrouwen dominant zijn over mannen dan bedoel ik vrouwen als geheel, niet van die Merkel, Verdonk of Kroes types. Ik bedoel echte vrouwen, niet vrouwen in pak die mannengedrag imiteren.

Maar, laten we even eerlijk zijn, in de geschiedenis zien we wel meer bloed drinkende vrouwen terug. I give you: Margret Tatcher. Naar verluid had ze het niet zo heel erg op gekleurde mensen, waren soldaten niet veel meer dan kanonnenvoer in bijvoorbeeld de Falklandoorlog, steunde ze dictatoriale regeringen wanneer het uitkwam en was ze het in eigen persoon die de opdracht gaf om burgers in een vredige demonstratie aan te vallen met scherp. Het geld van het rijk ging in militaire projecten in plaats van de bevolking en de rente ging omhoog en omhoog. Ze deed het "beter" dan menig mannelijke leiders.
Of Golda Meir, de Israëlische minister president en zionist. Alles was geoorloofd om Israël veilig te stellen. Ze weigerde door oorlog verkregen grondgebied terug te geven aan de Arabieren.
Just to give a few examples. Zie hier en hier voor meer voorbeelden.

Zijn zij slechts de uitzonderingen die de regel bevestigen? Komen dit soort type vrouwen bovendrijven in het huidige "mannen klimaat" en zijn ze daarom juist geen voorbeeld van echte vrouwelijke kracht?
Wordt de wereld als geheel stabieler, leefbaarder en geavanceerder als vrouwen de dominante positie over mannen innemen?
Annotaties:
  • achtergrond
    (merethan) [zaplog.nl]
    Deel 1
  • vervolg
    (merethan) [zaplog.nl]
    Deel 2
28-01-2014 19:23 | garcinia cambogia extract
Vrouwelijke Dominantie (deel 1/2) #zaplog
| #26800 | 28-05-2008 22:35 | sxeptix
In de Filippijnen zit momenteel een vrouwelijke president.
Ze bakt er echt helemaal niets van. Is net zo corrupt als haar voorganger, Estrada, een ex. filmacteur, zeg maar een variatie op Ronald Reagan.
Die is om een corruptieschandaal afgezet (zij was vice president en kwam zo aan de macht). Nu heeft ze hem weer vrijgelaten en grote kans dat hij aan de volgende verkiezingen weer mee gaat doen.

Het maakt uiteindelijk helaas niets uit ben ik bang, macht corrumpeert vrouwen net zo goed als mannen.
sxeptix's avatar
| #26806 | 28-05-2008 23:41 | Rebel
Mevrouw Marcos had wel mooie schoenen...:)))
Rebel's avatar
| #26832 | 29-05-2008 01:07 | merethan
sxeptix, het kan mogelijk zijn dat die vrouwen aan de macht komen door het heersende klimaat. Als ze dat mannengedrag goed kunnen immiteren kunnen ze het spelletje meedoen.

Ook probeer ik me voor te stellen wat de lange termijn effecten zijn als kinderen opgroeien in een door vrouwen gedomineerde samenleving.
merethan's avatar
| #26833 | 29-05-2008 01:07 | monkeyman
Haha die foto, echt te erg.

Het maakt geen moer uit of je vrouw of man bent, het gaan om de persoonlijkheid die naar zo'n top positie wilt klimmen. Laat een psychopatische (vorm van) persoonlijkheid uitermate geschikt te zijn om dit te willen en kunnen doen. Ook moet je een soort van ego en machtgeilerij van hier tot Tokyo hebben. Het is niet voor niks dat je altijd van die klootzakken (of eierstokken) op dity soort posities krijgt. In een Pitbull gevecht wint ook alleen maar de gemeenste rothond.

We worden ook enorm gemanipuleerd, echte mannen bestaan niet meer. Echte vrouwen bestaan niet meer. Tuurlijk hebben we het beest in ons maar door de evolutie had dit allang een kleiner probleem moeten zijn. Dit idee van alles en iedereen naaien is ons gewoon aangeleerd, vooral via tv en film. Vrouwen lopen de mannen te bazen, mannen zijn softe watjes (met lang haar ;-) .
Wat heeft de technologie ons nu gebracht, tv had een wonderbaarlijk systeem kunnen zijn om de wereld kleiner te maken en ons te laten leren over andere culturen. Ik zal niet zeggen dat internet nu zo fris is maar wel gedecentraliseerd en veel leerzamer dan tv, hoe kan dit? Omdat het normale volk ook een stem heeft en helemaal niet zo verziekt is als de tv programmering doet geloven, een hele verbetering qua kwaliteit !

Dit idee dat vrouwen goede verzorgers zijn klopt helemaal maar is helemaal scheeft gegroeid. Mannen kunnen ook uitermate goede verzorgers zijn maar vaak op een mannen manier, het is gewoon anders en beide is nodig. Je mag lekker zelf weten als man hoe jij je kinderen gaat opvoeden maar ik ga niet juichen als ik de bekende verwijfde man met kinderbuikzak door de meubelboulevard zie lopen. Vaak incl. uitgezakte vrouwlief dat loopt te commanderne alsof ze een drill instructeur is in het leger.
Dat is toch gewoon een sexloos bestaan, dat speelse tussen man en vrouw is totaal weggefokt in ons land. Daarom zijn Zuid-Amerikaanse, aziatische en arabische vrouwen zo sexy, die snappen dat nog en hebben nog die ouderwetse cultuur in stand gehouden. Dood aan de emancipatie van de vrouw, dat is totaal doorgeslagen. Hoe heet die heks ook alweer van Opzij, Heselhuys...brrrr......Die wilt iedere vrouw verplicht transformeren in een man, dat eert zogenaamd de vrouw haha. Zo'n watje als man daar kan je als vrouw toch ook niet gelukkig van worden, vrouwen willen toch gewoon een soort beschermende papa hebben :)
monkeyman's avatar
| #26834 | 29-05-2008 01:07 | monkeyman
Ik geloof ook in man en vrouw als een aanvullend geheel wat 1 entiteit hoort te zijn. Achter een mannelijke leider hoort ook een fatsoenlijke vrouw te staan. Tuurlijk zijn er uitzonderingen, homo's kunnen elkaar ook prima aanvullen en vrouwen kunnen ook leiders zijn, maar dat is niet de standaard :)

Ik heb geen idee hoe de serie heette, ergens in de jaren 80 uitgezonden. Het was een wereld waar vrouwen de baas waren en mannen echt ondergeschikt waren. Stripbars waar mannen te koop waren, keek je een beetje raar naar de buurvrouw dan kwam de politie je ophalen. Een soort twilightzone achtig iets.

Genoeg gezeverd hehe, leuk onderwerp Merethan.
monkeyman's avatar
| #26835 | 29-05-2008 01:19 | monkeyman
Nog even om het duidelijker te maken wat betreft mannen opvoeding. Ze verwarren dit tegenwoordig met mannen die vrouwen gedrag moeten nadoen. Mannen voeden slecht op als ze niet doen als de vrouwen, wat een bullshit. Mannen uiten hun liefde en opvoeding gewoon op een andere manier. Het is niet voor niks een man en een vrouw die samen moeten krikken om een baby eruit te laten ploppen. Yin yang en dat soort gedoe. Maar nee, door al die slappe shit in onze maatschappij zijn mannen helemaal afgehaakt en bemoeien zich helemaal nergens meer mee (levert jongetjes op ipv volwassen zonen of sletterige dochters ipv zelfvertrouwde dames). Als ze zich wel bemoeien met de opvoeding dan apen ze al dat verwijfde gedoe na, is ook niet gezond voor de kinderen. Van die dominante moeders en slappe zak vaders krijg je echt gekke kinderen, nemen ze zelf mee in hun eigen liefdesleven. Waarom denk je dat we zo'n slap laf volk zijn, dat zie je totaal niet bij allochtonen waar die man-vrouw rol niet zo geemancipeerd is.

We waren ooit krijgers wij mannen, moet je ons nu eens zien. Gatver!!!! Sorry, ik hijack je topic Merethan haha ;-P
monkeyman's avatar
| #26836 | 29-05-2008 01:21 | Rebel
Ik vin man en vrouw samen gewoon vies...:)))
Rebel's avatar
| #26837 | 29-05-2008 01:21 | merethan
oh yes mannen horen zeker mee te doen in het ouderschap. Mannen hebben hun eigen manier van aanpakken en van alleen moeders worden alle kinderen gek ;)

Haha, ja, wat je zegd, die spanning en het spel is hier helemaal weg ja. Daarom schrijf ik er ook een uitdagend stuk over. Hebben alle lezers tenminste weer iets spannends te babbelen met hun partners.
merethan's avatar
| #26838 | 29-05-2008 01:26 | Rebel
Vrouwen zijn gewoon helsen, ik hoorde dat er in India binnenkort een schromelijk tekort aan komt qua abortus...:-)) Ik moet steeds meer lachen om de moderne wereld.
Rebel's avatar
| #26839 | 29-05-2008 01:28 | Rebel
heksen natuurlijk.
Rebel's avatar
| #26840 | 29-05-2008 01:35 | monkeyman
Hmm ik ga nog even door ik ben nog stoned van mijn felle workout ritje op de fiets. Ik wil hier niet de indruk wekken dat ik pro houthakkers shirt en vieze nagels ben. Ik ben helemaal voor de moderne man die zich een beetje poetst en fatsoenlijk kleed. Maar dat slaat ook weer helemaal door, ik heb dit al eerder verteld. Mannenmode in Nederland vind ik echt enorm gay hoor. Als die zooi wat gozers als Jamai en Gordon etc. droegen, typische nichten spul, de hele winkel hangt er nu vol mee. Van die opgedofte gozers met roze shirtjes en belachelijke zonnebrillen....echt te erg voor woorden.
Van die gekke schoentjes zonder sokken en spijkerbroeken met allerlei bleekvlekken erop, brrr...ik kan geen fatsoenlijke broek meer vinden in de winkel.

Waar zijn de echte mannen gebleven? Ik kan me ook niet voorstellen dat de gemiddelde homo nu zo blij wordt van deze nichten bende. Dan kun je net zo goed hetero worden als je een wijf wilt haha!! Dat je een normale vent sexy vindt kan ik ten minste nog begrijpen.

Tot zover mijn politiek incorrecte rant, weltrusten.
monkeyman's avatar
| #26841 | 29-05-2008 01:38 | monkeyman
Ik vin man en vrouw samen gewoon vies...:)))

Als ze het goed doen is het inderdaad erg vies!! HAHAHA.
monkeyman's avatar
| #26842 | 29-05-2008 01:38 | Rebel
Ik zoek ze ook monkey...:)))
Rebel's avatar
| #26851 | 29-05-2008 07:50 | Inanna
Wordt de wereld als geheel stabieler, leefbaarder en geadvanceerder als vrouwen de dominante positie over mannen innemen?


Merethan, het denken in termen van dominantie is volgens mij al een vorm van "mannelijk denken". Volgens mij wordt de wereld alleen maar stabieler en leefbaarder, als we dominantie vervangen door zorg.

Het huidige systeem is mannelijk dominant, maar daar doen ook vrouwen aan mee. Uit de docu "The Corporation" blijkt dat de maatschappelijke constructie "rechtspersoon" (NV of BV) zich gedraagt als een psychopaat. Ongeveer 4% van de mannelijke bevolking is inderdaad psychopaat. Onder vrouwen is dat slechts 1%, maar toch... ze bestaan wel, de volledig gevoelloze, gewetenloze schepsels die hun omgeving uitsluitend manipuleren voor hun eigen gewin. In het huidige systeem krijgen juist deze personen de kans om aan de macht te komen. Het systeem is immers niet gericht op zorg, maar op macht.

Hoe je dat kunt veranderen? Vrijwel iedereen is het er over eens: luister naar de vrouwen! Zij stellen namelijk andere prioriteiten. Het toelaten van "token women" is echter zinloos, het leidt niet tot emancipatie van de zorg, maar tot mensen als IJzeren Maggy, Rita Verdonk of Ayaan Hirschi Ali.

Zie bij voorbeeld mijn bijdrage over Resolutie 1325. Luister eens naar die documentaire (je hoeft er niet naar te kijken, maar luister). Het gaat daarbij niet zozeer om wat er wordt gezegd, maar om de manier waarop het wordt gezegd!

Vrouwen weten dat je een oorlog niet kunt winnen. In iedere oorlog zijn vrouwen en kinderen namelijk de grote verliezers. Het opnemen van vrouwen in het leger leidt daarom niet tot vrede, maar doet afbreuk aan de zorg. In Israël hebben ook de meisjes dienstplicht, maar dat leidt allerminst tot vrede!

Kijk, zo kan ik nog wel even doorgaan... Goede morgen en bedankt voor je artikel!
Inanna's avatar
| #26871 | 29-05-2008 10:50 | monkeyman
Maar als we ons op zorg gaan richten dan ben je die psychopaten nog niet kwijt. Het huidige probleem is gewoon dat mensen niks weten, denk je echt dat mensen ooit hebben nagedacht over de 4% psychopaten in onze maatschappij? We moeten iedere politicus controleren op psychopatische kenmerken en desnoods verbannen.

Als we onszelf nog meer op zorg gaan richten dan gaan die gekken de boel nog meer overnemen. Wat we nodig hebben zijn ouderwetse sterke mannen die ons tegen dit soort psychopaten beschermen......maar die zijn weggekweekt uit onze wereld.
Helaas Inanna, ik zie vrouwen ook niet in opstand komen tegen alle onrecht in onze maatschappij.

Het is natuurlijk ook even uitkijken wat je wenst. Als we allerlei zogenaamde slechte eigenschappen gaan verwijderen kan de wereld er weleens heel raar eruit gaan zien. Tot hoe ver zorgt dominantie voor vooruitgang en bescherming voor het gezin?
monkeyman's avatar
| #26877 | 29-05-2008 11:26 | Paul2
Wordt de wereld als geheel stabieler, leefbaarder en geadvanceerder als vrouwen de dominante positie over mannen innemen?


Merethan, het denken in termen van dominantie is volgens mij al een vorm van "mannelijk denken". Volgens mij wordt de wereld alleen maar stabieler en leefbaarder, als we dominantie vervangen door zorg.
@Inanna

De radicale feministe Camille Paglia zei eens:"Als vrouwen het sinds het begin van onze beschaving voor het zeggen hadden gehad ,woonden we nog steeds in plaggenhutjes".

Inanna ,je stelling is denk ik wel juist .Zorgzaamheid a.g.v. een mindere behoefte aan veroveringszucht,het een gaat blijkbaar ten koste van het ander zoals Paglia al aangaf.Feminine zorgzame culturen:zie Scandinavie .Dominantie op wereldschaal Scandinavie:minimaal.In de woeste Noormannentijd was dat wel anders.
| #26889 | 29-05-2008 12:22 | Inanna
@ Monkeyman:
Helaas Inanna, ik zie vrouwen ook niet in opstand komen tegen alle onrecht in onze maatschappij.


Monkeyman, op dit moment werk ik aan een stukje over Somalië, waar het de vrouwen gelukt is om het clansysteem te doorbreken. Voor hun huwelijk behoren vrouwen daar tot de clan van hun vader, na hun huwelijk tot de clan van hun man. Ze hadden geen enkele inbreng in de politiek, want alles liep via de clan-oudsten. De vrouwen van Somalië hebben toen een "vrouwen-clan" gevormd, the sixth clan. Alle vrouwen behoorden tot die clan, ongeacht in welke mannen-clan ze leefden. Zo hebben ze zich invloed verworven in de politiek.

Helaas heeft het Bush-regime ingegrepen, middels een inval vanuit Ethiopië. Er zit namelijk aardolie in Somalië en Bush is dol op olie! Volgens mij staat Somalië er nu heel slecht voor, maar ik ben me nog aan het documenteren.

Een ander voorbeeld is Liberia, waar de vrouwen weken en maanden lang in opstand kwamen tegen de oorlog en nu een groot aandeel hebben in de regering. Ook dat wil ik verder uitzoeken.

@ Paul 2:
De radicale feministe Camille Paglia zei eens:"Als vrouwen het sinds het begin van onze beschaving voor het zeggen hadden gehad ,woonden we nog steeds in plaggenhutjes".


Van deze radicale feministe heb ik nog nooit gehoord! Maar goed, ze was kennelijk niet op de hoogte van de hoge beschaving op Santorini (tot 1628 v.Chr.), van het werk van de antropologe Marija Gimbutas, van Lewis Morgan en vele, vele anderen! Ik zal haar naam even omhoog googlen, kijken wie dat is!
Inanna's avatar
| #26895 | 29-05-2008 12:37 | Inanna
Camille Paglia is geen feministe, maar een vrouw die systematisch ruzie zoekt met feministen!

Ik heb even haar WIKI gelezen.

Heb even een quote:
Another intellectual disappointment for Paglia was Marija Gimbutas, who published The Goddesses and Gods of Old Europe in 1974. At the same time, Paglia launched "a detailed attack on an exhibit at Bennington's Crossett Library, 'Matriarchy: The Golden Age,' which used appallingly shoddy feminist materials alleging the existence of a peaceful, prehistoric matriarchy, later supposedly overthrown by nasty males."


Op NWO-INFO staat een documentaire over de "Moederstad" waaruit blijkt dat de beschaving niet is ontstaan door oorlog, maar door irrigatie en handel.
Inanna's avatar
| #26899 | 29-05-2008 12:58 | Inanna
Ach, wat kom ik mooie vrouwen tegen in mijn zoektocht naar de vrouwen van Somalië!

Het volgende speelt in Kenya en ik ga het nu niet vertalen. Ik neem aan dat jullie Engels kunnen lezen.

Trees are essential to village life in Kenya. Some trees are considered sacred and used in rituals to make peace; others are used to build homes. Collecting firewood for cooking and heating is a daily chore for village women. Deforestation results in erosion and is a stumbling block to development. Lack of development increases the burden on women of providing for the family.

Dr. Wangari Maathai sees these connections. In 1977, through the National Council of Women of Kenya, she launched a movement to protect the environment and to promote women's leadership. Using seedlings grown in her own backyard, she educated women on the need to plant trees. The highly successful nonviolent Green Belt Movement was born.

Today an estimated 80,000 people, including women and school leavers, have salaried work through some 3,000 nurseries in Kenya. Seedlings are raised and then sold to the Movement. Green Belt Rangers, mostly disabled people, educate communities on the planting and care of the seedlings, and regularly check that all is going well, thus ensuring an 80 percent survival rate for the trees. Over 20 million trees have been planted on farms and in compounds of schools and churches across the country. The Green Belt Movement has spread to 30 other African countries.

The struggle has not been easy. Wangari Maathai was clubbed and jailed for leading a civil disobedience campaign to save Uhuru Park in Nairobi's center. Police closed down her office to protect politically well-connected developers who wanted the Park for a construction project. In January 1999, she and two supporters were hospitalized after being attacked at a peaceful demonstration in Karura Forest, in northern Nairobi. She had led an attempt to plant seedlings there to replace trees that had been felled by real estate developers. The next month, after three Members of Parliament were arrested for inciting the protests, she barricaded herself in her own home to avoid arrest.
Inanna's avatar
| #26900 | 29-05-2008 12:58 | Inanna
(Vervolg)

The struggle to save Karura Forest was also a struggle against government corruption, as then-President Arap Moi had transferred the land to private developers in order to raise money for his re-election campaign. The previous year, in October 1997, Wangari had organized an invasion of the Forest, to stop development of a luxury housing project. The fifty armed guards threw down their guns and ran away when they saw 500 activists marching on the site. The activists burnt the site offices, disabled concrete mixers and trucks, and planted over 2,000 trees.

Lees hier verder
Inanna's avatar
| #26906 | 29-05-2008 13:50 | cm5783
Ondanks alles, zolang mannen de kracht van vrouwen, in het beste geval, nog zien als schattig en iets dat beschermd moet worden, dus niet als anders doch gelijkwaardig, zal er geen verandering komen. Want geen echte interesse.

Duizenden jaren, langer dan het christendom nu bestaat, waren goden vrouwelijk.
Het schijnen goede tijden te zijn geweest; met de opkomst van het christendom is veel kennis uit/van die tijd verdwenen. En zijn vrouwen tot 2de rangs burgers gediskwalificeerd.

Nav het hennep en pharm. ind. draadje: er was veel kennis over kruiden, maar met de opkomst van het christendom werd het wetenschappelijke van de kruidenkennis naar de achtergrond gemanouvreerd. Een ziekte was een straf van God en is uitsluitend te genezen door boetedoening en veel bidden tot God.

Angst zaaien, belachelijk maken, hekserij!

Er is niet veel veranderd sindsdien.
Sorry.
cm5783's avatar
| #26908 | 29-05-2008 13:51 | monkeyman
Sorry Inanna, ik ben niet onder de indruk. Ik bekijk het iets groter ook al zijn je voorbeelden natuurlijk fantastisch. Als er ergens vrouwen zijn die werkelijk iets kunnen veranderen zijn het wel westerse vrouwe, opleiding, geld en macht ligt hier voor het "oprapen". Dat alleen een stelletje Afrikaanse armoedige vrouwen iets ondernemen is natuurlijk diep triest te noemen.

Vrouwen zouden wereldwijd gewoon hun benen dicht moeten houden als protest, breekt de wereldvrede gelijk uit. Of de benen vaker opendoen, als je neukt heb je geen tijd voor oorlog hehe.

De vrouwen die ik zie rondlopen zijn alleen druk bezig met hun D&G;zonnebril, make-up en proberen mannen uit te knijpen via verleiding.
Of het loopt de hele dag te bedenken wat voor een Ikea zut ze in huis willen halen en pluizen breipatronen na in de Margriet.

Wat dat betreft zijn ook vrouwen nogal een trieste verschijning.
Zoals ik al zei, we moeten terug naar onze oer kracht hehe ;-P
monkeyman's avatar
| #26911 | 29-05-2008 13:59 | Inanna
cm5783, het Christendom is slechts één vorm van patriarchaat. Er zijn nog oudere vormen, zoals de Semitische cultuur in Mesopotamië (Sargon van Akad) omstreeks 2200 v.Chr.

Maar het christendom is wel een hele erge! Er zal nog heel veel moeten veranderen, wil de mensheid ooit in vrede leven. Maar die vrouwen in Afrika zijn niet zo schattig. Ze pikken het niet langer en gaan bomen planten!

Als wij het nou ook eens niet langer pikken en hennep gaan zaaien? Gewoon overal in bossen, parken en bermen! Op de voorpagina vind ik de stemming maar lauw! En dat terwijl cannabis goed is voor vrijwel alles! Maar die pot-heads willen alleen maar de vette toppen...
Inanna's avatar
| #26917 | 29-05-2008 14:26 | cm5783
@ Monkeyman, inzicht in hoe een gezonde samenleving eruit behoort te zien heeft niets met opleiding te maken. Wel met gezond verstand.
En als je bedenkt dat die opleiding gevormd is door degenen die deze maatschappij vorm hebben gegeven...

@ Inanna, stiekum hennep zaaien ben ik helemaal voor! En dan met volle maan er doorheen rollen! Om er daarna wat van te breien of te weven.. :)) Eigen zaak beginnen...

Ik denk ook niet dat die vrouwen zo schattig zijn. Het vergt een hoop moed en doorzettingsvermogen om zoiets op poten te zetten en te doen. Petje af voor de dames!
cm5783's avatar
| #26921 | 29-05-2008 14:40 | cm5783
@ Inanna, ik bedoel dus die vrouwen in Afrika.

Ik kan het niet uitstaan! Ooit heb ik het boek, "toen de goden vrouwen waren", gehad. Ik was 25 en het was mind blowing, want nooit erbij stil gestaan dat dat uberhaupt een mogelijkheid is. En wat voor impact dat heeft op hoe je naar de maatschappij kijkt en hoe je jezelf, in de maatschappij, bekijkt. Ik ben een aantal weken zwaar pissed geweest.

Maar goed, ben het nu aan het googlen en krijg het niet boven water.
Conspiracyyyyyyy *klinken enge boeh-geluiden*

Dus volgens mij moeten we eerst van God af en daarna een Godin op de troon en dan, zijn wij weer aan de beurt.
Gaat idd een hoop tijd overheen.
cm5783's avatar
| #26926 | 29-05-2008 15:06 | merethan
Vrouwen zouden wereldwijd gewoon hun benen dicht moeten houden als protest, breekt de wereldvrede gelijk uit. Of de benen vaker opendoen, als je neukt heb je geen tijd voor oorlog hehe.
Hahaha, monkeyman maakt er wel een leuke grap over maar een zelfverzekerde vrouw straalt zoveel seksuele kracht uit dat alle mannen daar weerloos tegen zijn. Zelfs de grootste macho's worden zo zacht als boter als er een sterke dame in de buurt komt. Dus, er zit wel degelijk een kern van waarheid in.
merethan's avatar
| #26928 | 29-05-2008 15:08 | merethan
Dat vrouwen van nature gewoon een bijna onbegrenste macht hebben over mannen kun je ook zien als een reden dat mannen wetten nodig hebben om vrouwen de baas te blijven.
merethan's avatar
| #26938 | 29-05-2008 15:31 | monkeyman
En dames houden weer van pauwen met een hoop materiale rotzooi, aanzien en andere zut. Dus wat doen heren om die vrouwen in bed te kletsen.....ritselen alles bij elkaar ten koste van alles. Dus eigenlijk is alle ellende in de wereld de schuld van vrouwen, mannen doen dit om de vrouwen te lokken ;-)

Stel je eens een wereld voor zonder vrouwen. Het enigste wat mannen gaat interesseren hoe groot iemand zijn pik is en of ie een six pack heeft. Opleiding, dure spullen, aanzien maakt geen zak uit als mannen willen rollenbollen.

Dus het is wachten op vrouwen die eens wat stabieler in het leven staat :)

@ Monkeyman, inzicht in hoe een gezonde samenleving eruit behoort te zien heeft niets met opleiding te maken. Wel met gezond verstand.
En als je bedenkt dat die opleiding gevormd is door degenen die deze maatschappij vorm hebben gegeven...


Maar die opleiding zorgt in deze maatschappij wel voor middelen om zaken te veranderen. Stel je even voor dat je analfabeet bent, ben je toch nergens. Ik heb het niet eens over blitse papiertjes van een universiteit maar gewoon het basisonderwijs is al zo waardevol. In Nederland heb je gewoon alle middelen om zaken voor elkaar te krijgen (tot op zekere hoogte). Het is gewoon een kwestie van willen.
monkeyman's avatar
| #26952 | 29-05-2008 16:24 | cm5783
@Monkeyman, willen en mogelijkheden zien en hebben.
Tuurlijk is lezen en schrijven belangrijk, maar een emancipatie is er niet bij gebaat als het opgaat in het establishment.
Nieuwe dingen verzinnen, buiten het kader denken om zo zaken te veranderen. Dat heeft niets met je opleiding te maken.

Zo, nu even boodschappen doen..

Btw. heb een godin geplaatst. Hoop dat jullie haar weten te waarderen.:)
cm5783's avatar
| #26957 | 29-05-2008 17:36 | monkeyman
Nieuwe dingen verzinnen, buiten het kader denken om zo zaken te veranderen.

Mwoah, opleidingen geven een andere kijk op zaken en geven kennis. Dat een hoop opleidingen nogal matig zijn en niet gedachte provocerend zijn is een ander verhaal.
monkeyman's avatar
| #26963 | 29-05-2008 17:56 | Zurk
Gelukkig ben ik als man omringd door vrouwen: dochter, exen en vriendin, die liggen te brullen van de lach om de exorbitante stompzinnigheid van de antidikte/anti- zeven- tekenen-van ouderworden/anti-ongesteldheids-ads met vleugeltjes en het gierend borstenbillensexisme op geëxalteerd omgeroepen jongerenaanbod, MTV, of zoals het stuitende `Dames in de dop' . Maar het blijft triest dat het zelfbeeld van veel vrouwen hierdoor wordt bepaald en dat niet door ouders gesteunde onzekere pubescenten daardoor keuzes in het leven gaan maken die door per commercie gedicteerd uiterlijk worden bepaald en niet door universeel know-how en innerlijk streven naar goed karma.
Zurk's avatar
| #26965 | 29-05-2008 18:04 | cm5783
Goed, maar denk je dat meeste mannen die wereldleider zijn of anderszins toonaangevend, intelligenter zijn dan vrouwen? Of een betere opleiding hebben gehad?
Nee toch?!
't is gewoon jammer dat als je op dat nivo wilt meespelen, je jezelf zo'n kUtmentaliteit moet aanmeten.
Dat is niet iedereen gegeven..
cm5783's avatar
| #26968 | 29-05-2008 18:18 | EvaVanE
Monkeyman, ik krijg het gevoel dat Merethan niet direct denkt aan het momenteel gangbare patroon van ‘leiderschap’. We wachten deel twee dus maar even af.

Inanna, je opmerking over (de gangbare vorm van) dominantie vind ik treffend. Ik heb het vermoeden en de hoop dat Merethan ook in die richting denkt. Met luisteren naar vrouwen ben ik het van harte eens, maar de vrouwen die er in de huidige maatschappij toe doen gedragen zich zoveel mogelijk als mannen. Ze nemen verdomme zelfs spraaklessen om een lagere stem te krijgen…

cm5783, dat boek is zelfs via boekwinkeltjes.nl niet te vinden. Kijk daar toch maar eens, want je kunt er een zoekadvertentie plaatsen die gelezen wordt door heel veel enthousiaste boekhandelaren. Dat kost € 1,75 maar dat heb je er vast wel voor over.

Merethan, ik meen je leeftijd te kennen en je artikel doet me buitengewoon veel deugd. Je maakt glashelder dat het geleuter over ‘de jeugd van teugeswoordig’ nog steeds is wat het altijd al was: ouwelullengeleuter. Ik ben zeer benieuwd naar deel 2.
EvaVanE's avatar
| #26972 | 29-05-2008 18:40 | cm5783
(Mijn vorige comment was een reactie op Monkeyman zijn reactie, sorry.)

@ Zurk, van die uiterlijk vertoon dingen, waardoor het niet meer gaat om zijn, maar om hebben.
Waar religie/spiritualiteit een tool is geworden en niet een beleving mag zijn.

Ik kan de stelling, mann.dominantie tov vrouw. dominantie, niet 123 neerzetten, er komen teveel (romantische) gevoelens om de hoek. Plus 2000 jaar ontwikkeling.
En liever maak ik dat onderscheid niet. Tenslotte (en in den beginne) gaat het om samen.

Bedankt voor het artikel, merethan :).
cm5783's avatar
| #26977 | 29-05-2008 18:54 | cm5783
@ Gert, bedankt voor de moeite die je hebt gedaan. Ik baal er zo! van dat ik het niet kan vinden.
Het is echt een boek dat in de schoolbanken voor maatschappijleer gebruikt zou kunnen worden.
Heb via google gezocht. Niks.
Toen googlen op fem. bieb. Gevonden. Op die site titel boek ingetypt. Info die ik toen kreeg was vreemder dan de google info?!
Dat bedoel ik met als emancipatorische zaken meegenomen worden met het establishment. Blijft niks van over.
Maar nu raak ik gedreven en zal het vinden! :)
cm5783's avatar
| #26978 | 29-05-2008 19:02 | EvaVanE
Dan zal ik even wachten met zoeken. Anders kaap ik misschien nét het laatste exemplaar in dit land voor je neus weg...
EvaVanE's avatar
| #26985 | 29-05-2008 19:22 | cm5783
:)) dan mag ik het vast wel even lenen.
Toen vond ik het zo boeiend ivm geconditioneerd kijken/denken.
Archeologen die hun vondsten eeuwen lang niet op de juiste manier wisten te waarderen omdat zij zo gepreoccupeerd waren met hun eigen denken.
We leven nu in een meer open maatschappij, maar toch.
cm5783's avatar
| #26987 | 29-05-2008 19:27 | monkeyman
Mijn punt is dat uiteindelijk labels niks zeggen, mensen zul je per persoon moeten bekijken.

Waar je tot de conclusie komt dat vrouwen minder intelligent zijn??? Dat zijn niet mijn gedachten hoor ;-)
monkeyman's avatar
| #26988 | 29-05-2008 19:29 | merethan
Als je dat boek te pakken krijgt, PDF'je lospeuteren bij de uitgever met het argument dat ze toch nergensm eer te krijgen zijn plz..
merethan's avatar
| #26991 | 29-05-2008 19:33 | merethan
Ik bedoel dus de info over het boek ;)
merethan's avatar
| #26994 | 29-05-2008 19:46 | cm5783
Waar je tot de conclusie komt dat vrouwen minder intelligent zijn??? Dat zijn niet mijn gedachten hoor ;-)

Monkeyman, ik was de spits aan het opdrijven. Kom, wie loopt hier nou op naaldhakken :))) IK! LOL!

@ Merethan, ga ik proberen, komt in orde. Anders zijn er nog kopieerapp., faxen. ed.
cm5783's avatar
| #26997 | 29-05-2008 19:53 | Nostro Nazus
Ik denk dat feminisme is bedacht om het gezin te vernietigen. De kinderen krijgen hun opvoeding van de staat....De staat indoctrineerd de kinderen en vernietigd creativiteit....blindelings vertrouwen in alles wat "weten"schap hen voorschotelt....media doet de rest...

Alles draait om geld en aanzien. Vooral ook voor de meeste vrouwen....Dit is wat mannen aanzet om te moeten presteren in de corporate-legbatterij....zoiets als wat monkey zei....

De mate van mindcontrol is werkelijk ongelovelijk....Ik zie met mijn eigen ogen hoe corrupt en ziek ze ons hebben gemaakt....pimps ho's en godsdienstwaanzinnige...Babylon waiting to be destroyed....

Maar ik weet vrijwel zeker dat het overgrote deel van de mensheid goed is en dat de waarheid zeker zal zegevieren...

Dus laat maar komen die econmische crash! De Illuminati denk dat we elkaar gaan afmaken....Het zal echter hun grootste fout zijn....maar 30 % hoeft wakker te zijn...en de illuminati zal op de vlucht slaan!
the-angry-mob.png
Nostro Nazus's avatar
| #26999 | 29-05-2008 19:56 | Inanna
@ cm5738, Ik ken die titel niet, maar wat je beschrijft doet me denken aan: Esteban Lopèz: God als vrouw. Staat in mijn kast. ISBN heeft het niet. Ik had ooit een ander exemplaar, harde kaft, uitgeleend, niet terug bezorgd. Opnieuw aangeschaft: Uitgeverij de Bezige Bij,1967.Geïllustreerde Reuzenpocket 13

Mocht dit niet zijn wat je bedoelt, vraag in de bieb dan eens om dat boek! Prachtig! Het kan ook zijn dat je iets hebt gelezen van Marija Gimbutas. Ook prachtig!
Inanna's avatar
| #27020 | 29-05-2008 21:35 | Astrid
@cm5738:
Misschien is dit een moderne variant van het boek?:

Van Venus tot Madonna :
"is een speurtocht naar de vergeten vrouwelijke kant van God. Archeologie, kunst, mythen en heilige teksten worden onderzocht om het verloren beeld terug te vinden. Het bewijs wordt geleverd: mevrouw God bestaat.
" http://venus.synthese.ws/

Erg veel detail info, mooi verbonden in belevingsteksten.

@Merethan: MOOIE OPENING!
ik ben zeer benieuwd naar deel 2.

Hier wat 'vrouwelijke kracht on the move':
http://www.thefemininetouch.nl/index.php?pag=artikel&art_id=230&tel=0
| #27038 | 29-05-2008 22:09 | monkeyman
Divide and conquer Klaas, helemaal mee eens.
Ze willen natuurlijk gedrag onnatuurlijk maken. Zie de "wilde" jongetjes die niet stil kunnen zitten en Ritalin moeten slikken. Andere zaken vergroten ze juist onnatuurlijk uit, denk aan alle overdreven sex en uiterlijk gedoe. Oma en opa in het bejaardenpakhuis opslaan want zijn lastig en je hebt geen tijd, hoppa de connectie met vroeger is verbroken.

Ze willen geen stabiele mensen hebben in stabiele families, die zijn veel te lastig. Dit hele idee alleen al, wie is er beter de man of vrouw. Zo'n vraag kan eigenlijk alleen een zieke geest verzinnen. Je moet zo'n onderwerp eens beginnen over negers en ariers, dan vliegt het dak eraf.

Mensen weten niet eens meer hoe je een fatsoenlijke relatie aangaat. Mannen snappen niks meer van vrouwen en vrouwen vinden mannen alles fout doen. Helemaal verpest met dat feminisme gedoe en de tv schotelt steeds meer sprookjes voor hoe alles hoort te zijn.
monkeyman's avatar
| #27061 | 29-05-2008 23:10 | Marcus
Mannen zijn als de dood voor volwaardige vrouwen, waarom zou je ze anders onderdrukken?

Monogamie veroorzaakt veel problemen, het zit niet in de mannelijke aard. Toch blijven de lieverds onder ons (de watjes monkey?) trouw aan hun vrouw, hoezo macht?
De macht van de liefde.

Zijn er andere zoogdieren die monogaam zijn? In ieder geval niet de primaten die dicht bij ons staan.

Waar komt die onzin vandaan?

Wat is trouwens jullie verklaring voor het feit dat in een community als deze, vrouwen zo zwaar ondervertegenwoordigd zijn?

En mijn laatste ingeving: realiseren jullie je dat als de genetische technologie verder gaat mannen overbodig worden: XX x XX -> XX
Marcus's avatar
| #27065 | 29-05-2008 23:16 | merethan
Marcus, mannen zullen nooit overbodig worden.

Een kunstbaarmoeder is ook niet onmogelijk trouwens.

Waar gaan we heen of in welk shithole zijn we beland als we proberen mannen of vrouwen overbodig te maken? Dat is toch hier totaal niet aan de orde?

Mensen zijn niet gewoon maar machines die over deze planeet wandelen. Wij zijn onderdeel van een veel groter geheel wat we "natuur" noemen.
merethan's avatar
| #27066 | 29-05-2008 23:19 | Marcus
Heb je de discussie over pre diagnostiek gemist? Mijn idee ligt een aantal stappen verderop.
Marcus's avatar
| #27068 | 29-05-2008 23:21 | Marcus
Maar een paar stappen voor jouw kunstbaarmoeder;-)
Marcus's avatar
| #27077 | 30-05-2008 00:33 | monkeyman
(de watjes monkey?)

Monogamie is inderdaad tegennatuurlijk....maar dan moet je jezelf wel als een soort aap beschouwen want we hebben hersen en vrije wil. Dat is nu eenmaal het conflict binnenin de mens, intelligentie vs. beest.

De eerste stap van een mens die wilt groeien is het accepteren en het bewust zijn van het beest binnenin. Wat je kent kun je herkennen en kun je dus beheersen. Vanuit deze visie kun je gaan bepalen wat je nu precies wilt doen met jezelf. Daardoor is monogamie ineens niet meer tegennatuurlijk als je bewuste keuzes maakt. Dan ben je even op een hoger niveau bezig en zal je ook een leuke griet uitkiezen waarmee je het kunt uitzingen.
Dat betekent niet gelijk dat je nooit naar mooie vrouwen kijkt maar je kunt gewoon kiezen om het bij kijken te laten.

Mijn ervaring is dat je dit heel leuk kunt uitleggen aan je vriendin, vinden ze prachitg. Schatje de waarheid is dit, de natuur zorgt voor schofterige mannen maar voor jou maak ik de keuze om het beest in de kooi te stoppen. Beter dan het gebruikelijke bullshit van "nee hoor ik kijk NOOOIITT naar andere vrouwen". Als ze door blijft zeuren moet je maar zeggen dat ze lesbisch moet worden als ze mannelijke eigenschappen niet kan waarderen ;-P

Je kunt ook bewust kiezen om te gaan rotzooien, maar dan maak je ook geen flauwe excuses ;-)

Mensen die zeuren dat het onnatuurlijkis, het was een foutje, kon me niet beheersen bla bla hebben nog nooit eens in de spiegel gekeken en nagedacht over zichzelf en het leven. Dan loop je inderdaad als een soort naakte aap rond te rotzooien. Volgens mij leven 95% van de mensen zo hun leven, die reageren meer op impulsen.
monkeyman's avatar
| #27078 | 30-05-2008 00:33 | monkeyman
Wat betreft die watjes die monogaam blijven. Een hoop van die mannen doen dit niet uit vrije wil hoor, die kunnen niks beters krijgen. Ze zijn ook te schijterig en zijn bang dat moeders de vrouw het gaat ontdekken. Dan kunnen ze zelf hun prakkie koken s'avond en hun sokken wassen. Deze angst lijmt 50% van alle huwelijken in Nederland, het zogenaamde maatjeshuwelijk, broer en zus samenlevingscontract. Dat krijg je als mensen nooit eens nadenken over zichzelf en wat ze willen. Als je gaat trouwen moet je echt wel even een 30 jaren plan uitstippelen voordat je daar aan begint. Vooral al die bullshit van de televisie en damesromans vergeten. En ja, door dat slappe watjes gedrag en commanderende vrouwengedrag sloop je heel snel heel wat huwelijken. Lekker zo'n afblaffende heks in je huis, krijg je echt een stijve van.

We leven echt in een zieke maatschappij, niet meer normaal.
Althans, als je de gedachte hebt dat het leven een beetje leuk moet zijn. Misschien dat ik in een compleet verknipte omgeving leef, kan ook :D
monkeyman's avatar
| #27092 | 30-05-2008 08:11 | Inanna
@ Astrid: Dank voor de link. Ik denk niet dat het hetzelfde boek is, maar het gaat wel ongeveer over het zelfde onderwerp. Ik ga het eens rustig bekijken.

@ Marcus:
Wat is trouwens jullie verklaring voor het feit dat in een community als deze, vrouwen zo zwaar ondervertegenwoordigd zijn?


Dat vraag ik me ook vaak af. Ik vind het jammer, het voelt soms eenzaam, zeker als de sfeer weer "mannelijk dominant" wordt. Dan gaan de jongens elkaar weer te lijf met argumenten als: "...dat is niet waar en ben jij even stom!"

Dat jullie dat serieus nemen! Ik vind het kinderlijk gekibbel. Een goed voorbeeld is de discussie die nu gaande is over de Boeing in het Pentagon. Simba en Ron gedragen zich heel coöperatief, Rebel staat duidelijk aan hun kant, maar een aantal anderen is de discussie aan het "debunken". Het lijkt wel voetbal!

Omdat dit zo vaak gebeurt, betrap ik mezelf er op dat ik daar aan mee ga doen, vooral als het direct tegen mij gericht is. En dat terwijl ik toch weet dat een discussie veel vruchtbaarder is, wanneer je de ander het voordeel van de twijfel gunt en luistert naar de argumenten van anderen.

Ik vermoed dat vrouwen die hier meelezen, een beetje afknappen op die sfeer van haantjes onder elkaar... Maar omdat ze zo weinig van zich laten horen, weet ik het niet zeker.

@ Monkeyman, jij scoort bij voorbeeld best hoog op de seksisme-meter. Maar even goede vrienden, ik waardeer je gevoel voor humor!
Inanna's avatar
| #27140 | 30-05-2008 12:37 | monkeyman
@ Monkeyman, jij scoort bij voorbeeld best hoog op de seksisme-meter. Maar even goede vrienden, ik waardeer je gevoel voor humor!

Haha vooral blijven begrijpen dat er een vleug humor bij zit ;-)
Seksisme tja, om nu alles tot 1 egale saaie politiek correcte brei te maken vind ik wel overdreven, hypocriet en typisch westers. Mannen zijn nu eenmaal mannen en vrouwen zijn nu eenmaal vrouwen, volgens mij is er niks mis mee om dat zo te houden. Er zit echt een duidelijk verschil tussen....gelukkig! Waarom is seksisme gelijk zo negatief, je kunt ook hele positieve seksitische ideeen hebben over vrouwen wat meestal het geval is :) Je mag niet eens meer zeggen dat vrouwen hele zorgzame wezens zijn, hoe durf je zoiets te zeggen!!! Lijkt me meer een compliment maar goed.


Ik zeg nog dat je uiteindelijk personen alleen apart kunt beoordelen dus zo erg is het niet gesteld. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat er zo seksitisch is aan mij hehe.

Ik vind dit dezelfde flauwekul als de hele racisme discussie.
Mensen zijn nu eenmaal bevooroordeeld, dat zit gewoon in je genen om bang te worden zodra je "iets anders" ziet. Puur lijfsbehoud in de jungle. Door alle politiek correcte bullshit beginnen mensen (vooral witten) zich schuldig te voelen als ze zo'n gevoel krijgen ipv het te begrijpen. Gaan ze overdreven aardig doen tegenover negers en moslims etc. hehe hilarisch om te zien.

Het is een vorm van mind control en divide and conquer, ontwrichting van natuurlijk gedrag.
Tussen mannen en vrouwen blijf je altijd spanning houden, gelukkig want anders sterven we uit.
monkeyman's avatar
| #27159 | 30-05-2008 14:30 | merethan
Tussen mannen en vrouwen blijf je altijd spanning houden, gelukkig want anders sterven we uit.
Het leven zou ook verrekte saai zijn zonder een beetje speelse rivaliteit ;-)
merethan's avatar
| #29413 | 12-06-2008 18:30 | cm5783
Reageer wat laat, toestanden mijn comp.

@ Inanna, had de titel van het boek gevonden: god als vrouw belichaamt. En dan nog een subtitel... Geschreven door een engelse, geb. 1935, boek uitgebracht ergens 1982 of '83.

Ben al mijn info kwijt ivm computergedoe :( maar goed, dit heb ik onthouden, dus zit wel goed :)

Mijn bieb schijnt het niet meer te hebben?
Andere bieb dan maar!
cm5783's avatar
| #29415 | 12-06-2008 18:38 | Lucifer
Mannen zijn overbodig, vrouwen kunnen zich ook anderszins voortplanten.
Lucifer's avatar
| #29419 | 12-06-2008 18:50 | De Neep
Mannen zijn overbodig, vrouwen kunnen zich ook anderszins voortplanten.


Jij kent zeker geen vrouwen lucifer? Wel eens een groep met alleen vrouwen meegemaakt waar het langer dan een uur gezellig bljift??
Weinig kans, als er ergens de pluris uit breekt is het wel bij vrouwen onderling .......... maar goed, das gebaseerd op alleen maar ervaring; niet echt lekker te onderbouwen dus....
De Neep's avatar
| #29423 | 12-06-2008 18:55 | Zurk
My God, Sex & the City, door élk mediablaadje trendy uitgemolken vandaag en deze week. Weer zo'n Dow Jones gerelateerde rolprent met oeverloos pseudo-emancipatoir gelul van 4 schrepele typjes met veel te grote décolletés in verhouding tot hun leeftijd en postuur, die alsmaar twijfelen of die Umwelt ze wel ziet staan als menedzjer en ook nog als sexueel object. Ja, want het moet wel van én én inplaats van óf óf......
Zurk's avatar
| #29427 | 12-06-2008 19:01 | Inanna
@ Lucifer:
Mannen zijn overbodig, vrouwen kunnen zich ook anderszins voortplanten.


Ach, armzalige! Ik ben dol op mannen, maar beslist niet voor de voortplanting. Wat ik zo leuk aan hen vind? Ze zijn soms zo lekker heet, lekker sterk, lekker zoet! Ik houd vooral van mannen die op zwarte koffie lijken! Een klein scheutje melk mag ook...

@ Neep:
Wel eens een groep met alleen vrouwen meegemaakt waar het langer dan een uur gezellig bljift??


Ik begrijp dat je mij en mijn vriendinnen nog niet kent! Gaat al zoveel jaren goed... Ontzettend gezellig!! Hoewel een man best welkom is als we de piano willen versjouwen, redden we het meestal toch zelf! Volgens mij ga jij om met foute vrouwen, maar dat is dan je eigen keuze. Van die lieve, zwakke, domme botox-wichten moeten de meeste vrouwen niets hebben. Logisch dat je vriendin dan ruzie zoekt.
Inanna's avatar
| #29436 | 12-06-2008 19:25 | cm5783
@ Lucifer,

Mannen zijn overbodig, vrouwen kunnen zich ook anderszins voortplanten.


Draait echt alles tussen mannen en vrouwen uitsluitend om de voortplanting?
Oh, vandaar dat vrouwen altijd zo zeuren dat er met hun man niet te praten valt.

Schot voor open doel :).
cm5783's avatar
| #29440 | 12-06-2008 19:30 | Lucifer
"Wel eens een groep met alleen vrouwen meegemaakt waar het langer dan een uur gezellig bljift??"

Meer dan eens.
Lucifer's avatar
| #29443 | 12-06-2008 19:39 | cm5783
Je doet je naam eer aan Lucifer ;).
cm5783's avatar
| #29448 | 12-06-2008 19:55 | EvaVanE
Is Lucifer een mevrouw...?
EvaVanE's avatar
| #29451 | 12-06-2008 20:05 | cm5783
@ Gert, :) ik heb sterk het vermoeden dat Onze Lucifer geen mevrouw is.
cm5783's avatar
| #29455 | 12-06-2008 20:10 | EvaVanE
Die indruk was ik ook toegedaan, maar hij schijnt wel eens in een groep van uitsluitend vrouwen te hebben verkeerd. Meer dan eens, meldt hij zelf.

Da's verdacht.
EvaVanE's avatar
| #29456 | 12-06-2008 20:14 | hope
Sorry jongens, meisjes, want een geneuzel...............

Mannen en vrouwen zijn mensen en als alle mensen nou eens gewoon respect voor elkaar zouden kunnen opbrengen zoals ze zijn, heeft het allemaal niets te maken met man of vrouw zijn, maar gewoon met een prettig verstandig mens zijn of niet..
Als iedereen nou eens niet het baasje wil spelen (man of vrouw) maar gewoon wil samenwerken en naar elkaar luisteren, als als,
.................
Deze discussie is misschien wel leuk als boompje om op te zetten in een melige bui, maar braak braak, wat een geneuzel!!
Wil je het allemaal anders, veranderen, starten we vandaag een actie: respecteer ieder ander, man of vrouw, rood, of geel of wit en wie weet wat er dan allemaal gebeurt!
Ik ben echter bang dat deze discussie nog heel lang uitgesponnen wordt, dat er over dit onderwerp nog veel meer boeken geschreven gaan worden, waar weer heel veel geld aan wordt verdiend en dat de echte oplossing gewoon even vergeten wordt, zoals zo vaak bij eigenlijk heel simpele zaken.
hope's avatar
| #29457 | 12-06-2008 20:17 | cm5783
Count your blessings!
cm5783's avatar
| #29463 | 12-06-2008 20:41 | cm5783
@ Hope,
we leven nog altijd in een maatschappij die overheersend mannelijk is.
Gezien de zaken die hier op Zaplog aan de orde worden gebracht, en een groot deel van deze zaken door (het zij zo) mannen geregeld wordt, is het helemaal niet zo raar als dus de vraag opkomt: hoe zit het met de vrouwelijke dominantie.
Dat het dan blijft hangen op zaken als voortplanting of anderszins vooroordelen tav vrouwelijke/mannelijke rolpatronen, tja, .....
What can I say.

Btw, mijn vorige comment was op reactie van Gert.
cm5783's avatar
| #29468 | 12-06-2008 20:59 | Inanna
@ cm nummer hoeveel.
Soms voel ik me als vrouw hier best wel eenzaam, hoor!
Inanna's avatar
| #29479 | 12-06-2008 21:29 | cm5783
@ Inanna, ik ook! Nu al en ik ben hier nog niet eens zo lang!

Verdorie, er is echt een verschil en dat draait niet alleen om de voortplantingsorganen!
Het zijn toch redelijk intelligente mannen die hier rondhangen, maar een discussie als deze komt niet verder dan sex en dat vrouwen in een groepje ook niet alles zijn.

Ik had laatst een gesprek met een jonge, vrouwelijke fotograaf en ze baalde zo van dat "mannen"wereldje, zei ze, ze voelde zich niet gezien/serieus genomen. God, er is geen reet veranderd in die 25 jaar, dacht ik toen.
Dat heb ik haar dus gezegd, kwestie van doorgaan, zodat ze niet om je heen kunnen.

En wat Hope zegt is waar. We are all human.
Maar met een verschillende agenda.
Jammer dat we daar wat dommig over doen.
cm5783's avatar
| #29481 | 12-06-2008 21:34 | hope
Ja, zo is het. Nu even de andere kant van mijn verhaal.
Omdat het nog niet zo is als ik zou willen (gewoon mensen die prettig met elkaar omgaan) is het zo dat in het huidige tijdsgewricht de vrouw nog steeds de pineut is.
Hoewel ik wel blij ben dat ik niet meer als heks in de middeleeuwen op de brandstapel beland, omdat ik alternatieve praktijken beoefen.
Omdat ik gelukkig ook naar school en de universiteit mag als ik dat wil, dat ik mag stemmen (waar dat ons toe gebracht heeft laat ik even buiten beschouwing), dat ik niet met een hoofddoekje om hoef op straat als ik dat niet wil, dat ik er alleen zonder chaperone op uit kan trekken.
Ik kan me in een lange broek vertonen (behalve in de bible belt), ik kan me in een naveltruitje vertonen, als ik daar behoefte toe voel.
Maar helaas, het blijft inderdaad wrikken als je dezelfde beloning voor dezelfde arbeid wilt, als je dezelfde baan als een man wilt. Dan houdt het old boys netwerk je heel vaak tegen. Dan krijg je heel vaak dat je een mannelijke manier van handelen moet gaan ontwikkelen. Volgens mij zijn veel (onzekere) mannen bang voor vrouwen. Dat moeten ze dan met geweld, klappen, elkaar voortrekken verbloemen. Ja, ik weet er nog wel wat.
Ze zeggen dat vrouwen niet kunnen vergaderen, alleen maar ouwehoeren en roddelen. Heb je wel eens mannen onder elkaar gehoord?
Enfin, ik heb vroeger actie gevoerd om vrouwen op vrouwen te laten stemmen en vrouwen te laten kiezen voor vrouwen bij een te vervullen functie. Daar ben ik nu van afgestapt. Gewoon voor de beste mens kiezen.
Hoe kan het toch dat het grootste deel van de mensheid zich laat overheersen door brute kracht en grote bekken.
Kijk, nu doe ik ook mee met het geleuter, terwijl ik me had voorgenomen daar voorgoed mee te stoppen.
Ja, je voelt je als vrouw vaak eenzaam temidden van het ongeremde domme geweld van mannen, maar ja, zonder?? Graag een heel leuk mens, aub........
hope's avatar
| #29488 | 12-06-2008 21:58 | cm5783
@ Hope.
Precies!
Ik ben blij dat je even hebt mee"geleuterd".
Ik kan me voorstellen dat je het zat bent om die ongelijkheid te blijven aanstippen en liever constructiever met de zaak bezig bent.
Goeie zaak, vrouwelijke aanpak ;).
cm5783's avatar
| #30603 | 19-06-2008 10:37 | merethan
in het huidige tijdsgewricht de vrouw nog steeds de pineut is.
Hoewel ik wel blij ben dat ik niet meer als heks in de middeleeuwen op de brandstapel beland, omdat ik alternatieve praktijken beoefen.
hope, hoezo verbind je alternatieve praktijken, vrouwen de pineut en heksen op de brandstapel met elkaar? Ik houd mij ook bezig met "alternatieve praktijken" en ik ben toch echt een man.
merethan's avatar
| #30700 | 19-06-2008 21:08 | hope
dag merethan,

heksen en brandstapel verbind ik met elkaar omdat in vroeger tijden (middeleeuwen?) heel veel vrouwen die zich bezighielden met natuurgeneeskunde en dat wat nu alternatieve zaken worden genoemd op de brandstapel werden gezet. Volgens de geschiedenisboeken die op de middelbare scholen in onze stad worden gebruikt waren dat voornamelijk vrouwen. Er was indertijd een heel project op de scholen om te laten zien dat angst en ontwetendheid een hele bevolkingsgroep verdacht kan maken. Vandaar mijn verwijzing daarnaar. Gelukkig zijn heksenwagen en brandstapels allang voorbij. Mannen beoefenen die praktijken ook en ook al heel veel langer dan de donkere middeleeuwen. Niks engs of verdachts aan.
Succes met je alternatieve praktijken.....!
hope's avatar
| #30742 | 20-06-2008 07:10 | Inanna
@ hope, het is eigenlijk nog veel erger. De heksenjachten waren geen middeleeuws verschijnsel, maar begonnen met de opkomst van de renaissance. In de middeleeuwen werd wel jacht gemaakt op ketters en op ketterij stond de doodstraf, vaak op de brandstapel. Pas vanaf ongeveer 1450 begon men echt jacht te maken op heksen, een belangrijke datum was het verschijnen van het boek "Malleus malificarum" (Heksenhamer) in 1495. Geschreven door 2 Dominicanen en indertijd een bestseller! Daarin stond precies wat heksen allemaal deden. Door marteling kwam men aan de bekentenissen: ze hadden het boze oog, verspreidden daarmee ziekten onder het vee, veroorzaakten misoogsten, impotentie, miskramen en zo voort. En ze boeleerden met de duivel!

Intussen kwam de moderne wetenschap op en dat was een mannenzaak. Vooral de medische "wetenschap" was een slachtpartij! Vroedvrouwen werden min of meer aan de kant gezet, mannen namen als arts deze taak over. Maar omdat ze zelfs hun handen nooit wasten, brachten ze de "kraamkoorts" over. Pas in de 19e eeuw ontstond het idee van hygiène! En dat vond men eerst maar vreemde nieuwlichterij!

Vrouwen, die als vanouds de geneeskunde uitoefenden, werd het verboden om nog langer hun kruiden te gebruiken. Ik herinner me het verslag van een proces in Parijs, waarbij een vrouw werd beschuldigd van het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunst. Ze was immers geen "docteur". Dankbare patiënten kwamen getuigen dat zij hen had genezen. Helaas was daarmee het misdrijf bewezen!

Tijdens de heksenjachten, die ongeveer hebben geduurd tot de Franse Revolutie, zijn her en der zelfs alle vrouwen van een dorp of stad uitgeroeid. Het mechanisme werkt volgens mij ongeveer hetzelfde als bij racisme: als je een groep onderdrukt, dan leidt dat tevens tot angst voor die groep. Heksenjachten zijn daarom geen middeleeuws verschijnsel. De jacht op "moslimterroristen" is eveneens een soort heksenjacht.
Inanna's avatar
| #30750 | 20-06-2008 08:43 | FraMauro
Waar blijft deel 2? Is die al uit? Kan niet wachten op nog meer haat en penisnijd uit het vrouwelijk kamp, get a life.
FraMauro's avatar
| #30803 | 20-06-2008 16:14 | merethan
Ik ben wel zelf een man Fra Mauro. "vrouwelijke kamp" haha! Ik ben er nog lang niet uit of ik er wel achter sta over wat ik schrijf maar interresant vind ik het in elk geval wel.

Maar of ik nog een deel 2 ga schrijven weet ik niet. Mijn spreekwoordelijke roze zonnebril is van mijn hoofd af gevallen de laadste paar maanden. Ik denk dat er aan onze situatie op deze planeet toch geen zak te doen is en we sowiezo toch wel fucked zijn. Deze wereld en planeet gaan toch wel naar de kutklote want de mensheid kun je gewoon niet veranderen. We leren echt nergens van. Mannen of vrouwen aan het roer, het maakt geen moer uit denk ik.

Voor alsnog zijn politieagentes in mijn ervaring nog altijd het lastigst en vervelendst geweest :)

Deze staat op het moment van schrijven op de voorpagina:
http://zaplog.nl/zaplog/article/jongetjes_gekooid_gefolterd_en_deels_opgegeten_door_tsjechische_horrormoede
Met Oostenrijk nog vrij vers in het geheugen, maar ditmaal een vrouw in Tsjechie
merethan's avatar
| #30808 | 20-06-2008 16:26 | FraMauro
Wellicht was mijn commentaar iets te hard, maar de discussie plaatst mensen zo snel in een hoekje waar je dan met moeite uit komt zonder nu juist te voldoen aan het beschuldigende stigma. Mannen en vrouwen vertonen haantjesgedrag afhankelijk van hun omgeving. Dit baseer ik dan maar op 10 jaar ervaring in een competatieve omgeving die van normale mensen, soms (en soms te vaak) hele 'slechte' mensen maakt. Mannen en vrouwen.
Ik ben bang dat de mens graag wil domineren en in ieder geval niet graag gedomineerd wil worden (tenzij in een sexuele context maar daar gaat het niet om). Dit lijkt mij een constante 'strijd' die nogmaals door de omgeving wordt versterkt of afgezwakt. Dus in een formule gedompeld zou je kunnen stellen dat 'de natuurlijke strijd' plus de omgeving bepalend is voor dominant danwel minder dominant gedrag en niet per definitie of iemand man danwel vrouw is. Uiteraard spelen biologische factoren (hormonen) wel een belangrijke rol.
FraMauro's avatar
| #30820 | 20-06-2008 17:31 | Inanna
Fra, ik ben blij dat je bereid bent om je vorige comment wat te nuanceren, want "penisnijd" is zoooooo jaren '60!
Inanna's avatar
aanmelden / inloggen