Door community (initieel Donkerdoorn), Op din 8 maa 2016 12:31, 15 reacties,    

Vrouwendag, Turkije en het failliet van de EU

Internationale vrouwendag. Een in Nederland bijna volslagen onbekend fenomeen uit vervlogen en vergeten tijden. In andere landen, zoals bijvoorbeeld Turkije, een nog altijd dodelijk ernstige zaak. Als bijvoorbeeld afgelopen zondag duizenden vrouwen de straat op gaan om te protesteren voor hun recht om te demonstreren (op internationale vrouwendag) kunnen de vredige stoeten in Ankara of Istanboel rekenen op stokslagen, rubber kogels en waterkanonnen. Welkom in het Turkije onder de reli-fascistische juk van het AKP-regime alwaar zelfs vrouwen, naast ongeveer alles wat tegen Erdogan&Co is, de knuppel van het staatsgeweld te voelen krijgt.


Wanneer dergelijk (staats)machtsmisbruik in bijvoorbeeld Rusland , China of noem maar een fictieve „vijandige“ staat plaatsvindt, is „Europa“ altijd haantje de voorste om, hoog op de preekstoel van het morele gelijk, het geweld te veroordelen. Zodra echter diezelfde EU met haar „grondbeginselen“ van democratie(Uhm?), mensenrechten en vrijheden niet in een positie is om de regels te dicteren, blijken moraal en de zorg om mensenrechten plotseling ver te zoeken. Zo kan Erdogan vrolijk op ongewapende vrouwen laten schieten, zijn Koerdische bevolking uitmoorden en zelfs als hoofdsponsor van het terreur waartegen een complete internationale coalitie vecht optreden zonder ook maar een piep vanuit Brussel.

Europa heeft andere problemen, namelijk „vluchtelingen“. Vergeet dat die honderdduizenden Syriërs, Irakezen of Afghanen moedwillig door datzelfde Turkije richting vesting Europa worden gezonden (om onderweg geholpen te worden door dubieuze NGO’s), of dat Turkije (en de EU) in de vijf jaar durende slachting in Syrië een meer als actieve oorlogspartij is, de sultan en tevens dader zal het probleem oplossen voor het instabieler wordende Europa. En dan is er geen ruimte meer voor kritiek.

Sterker, in ruil voor het opsluiten van sloebers uit pijplijn-oorlogsgebieden kan Turkije nu rekenen op meer geld vanuit het zelf weinig liquide Europa en, zeer passend bij de EU, een fast-track richting Europees lidmaatschap voor het totalitaire land. Daar bijvoorbeeld persvrijheid en democratie in Europa zelf ondertussen ook ver te zoeken zijn, is het schijnbaar geen probleem om een land dat op dit moment actief een genocide uitvoert in gemeenschap op te nemen.

Het is maar hoe de prioriteiten gesteld zijn, en op dit moment is het redden van „Schengen“, ofwel de kern van de Europese Unie, belangrijker als een paar Koerden, vrouwen, journalisten of de rat-lines vanuit Turkije richting de IS. Europa laat zich liever vrolijk chanteren en afpersen en gooit al die idealen die ooit de kern van Europese samenwerking vormden, het raam uit. Die waren zowiezo alleen lastig in een Unie met het neoliberalisme als in de grondwet vastgeschreven ideologie.

Het probleem is alleen, nu de Euro zich als splijtzwam, ketting en knuppel heeft bewezen, Schengen door 1 miljoen vluchtelingen is opgeblazen, de EU zich voortdurend (en zichzelf schadend) voor het karretje van Washington laat spannen, democratische inspraak in aangelegenheden als TTIP of banken-redding 0 is, de onafhankelijke vorming van de samenleving in individuele staten is afgeschaft en nu de Unie openstaat voor dictatoriale maffiastaten met grootmacht-ambities, dat het ondertussen compleet onduidelijk is geworden wat nu eigenlijk nog het bestaansrecht van de Europese Gemeenschap is.

De EU is namelijk goed op weg zichzelf vakkundig om zeep te helpen.
Annotaties:
| #248389 | 08-03-2016 15:50 | ouwe knar
De EU is namelijk goed op weg zichzelf vakkundig om zeep te helpen.
Dat lijkt mij sterk. De EU heeft alleen niet het doel dat de 'normale luitjes' op de mouw is gespeld.
Brussel blijft nog jaaaren sprookjes vertellen en macht naar zichzelf toetrekken.
ouwe knar's avatar
| #248397 | 08-03-2016 20:24 | Manus
en gooit al die idealen die ooit de kern van Europese samenwerking vormden, het raam uit.

Die zogenaamde idealen waren altijd al bedrog, vanaf het begin waren het dezelfde nazi's en elite banking figuren die de Eu beheersten. Nu wordt alleen duidelijk hoezeer we bij de neus zijn genomen.

@ouweknar
Deze mensen zijn niet te beroerd om een burgeroorlogje te ontketenen als hen dat beter uitkomt. Als het niet via EU werkt, zijn ze niet te beroerd om via andere methoden voortgang te boeken thesis versus antitheses => syntheses , zie WOII en de Amerikaanse Burgeroorlog
Manus's avatar
| #248412 | 08-03-2016 23:49 | Ness
Kijk, de EU - wij dus, de melkkoetjes - gaat 6,6 miljard betalen om Turkije de hier afgekeurde koppensnellers 'op laten te nemen' en mogelijk in te zetten tegen Syrië (huurling is een beroep heh), en daarvoor krijgen we speciaal uitgezochte goed getrainde Syrische ratten terug (ex-ISIS, want die ploeg wordt in Syrie en Irak opgeheven), tussen de zwangere vrouwen en kindbruidjes door natuurlijk en aangevuld met hele en halve analfabeten. Dit om onze koeltoer te verrijken.

Die 6,6 miljard moet je zien als doekje voor het bloeden voor het niet nakomen van afspraken. Turkije heeft veel geld gestoken in het veroorzaken van de vluchtelingenstroom, zodat het een flinke hap uit Syrië + gasvelden + olie kon nemen, en vanwege die nare Russen gaat dat nu niet door en ook de olie stroomt niet meer als vroeger. Vandaar dit Oiropeesche douceurtje. Bovendien mag 'Assad" zijn bevolking niet terug want da's gezichtsverlies voor Oiropistan tov Rusland.
Ness's avatar
| #248413 | 08-03-2016 23:52 | Ness
Ness's avatar
| #248425 | 09-03-2016 10:57 | Paul2

Die laatste eisen zijn gotspe. Het laat namelijk zien dat Turkije de normen en waarden van de EU niet serieus wenst te nemen. Sinds Recep Tayyip Erdogan in Turkije aan de macht is heeft het land zich ontwikkeld tot een dictatuur van het ergste soort. De vrijheid van meningsuiting is in Turkije de nek omgedraaid. De gevangenissen zitten vol met journalisten en politieke gevangenen die kritiek hebben op het regeringsbeleid. Vorige week vrijdag werd de complete redactie van grootste oppositiekrant Zaman, oplage 650.000, vervangen door een regeringsgezinde redactie.

De voorlopige vrijlating van hoofdredacteur Can Dündar en bureauchef Erdem Gül van de toonaangevende krant Cumhuriyet door het Turkse Constitutionele Hof heeft eveneens de toorn van Erdogan gewekt: hij wenste de uitspraak van het Hof naast zich neer te leggen. Beide journalisten waren tot twee maal levenslang veroordeeld omdat zij onthulden dat de Turkse geheime dienst MIT vorig jaar wapens leverde aan IS. Sultan Erdogan vindt dat hij boven de wet staat. Nou, dan weet je het wel. De geschiedenis staat bol van de ellende die dit soort figuren veroorzaakt hebben.
Schaamteloze provocatie Turkije

Op 7 maart zijn vredelievende vrouwendemonstraties, ter ere van Internationale Vrouwendag, in Turkije met traangas en rubberen kogels uiteengeslagen. Let wel, dat is dus de dag dat Turkije in Brussel de EU het mes op de keel zette in de vluchtelingencrisis. Despoten die tot dit soort brutaliteiten in staat zijn mogen geen willig oor krijgen in Brussel voor wat dan ook.
http://politiek.tpo.nl/2016/03/08/turkije-de-eu-heeft-een-pact-met-de-duivel-gesloten/

Met een Turks lidmaatschap van de EU grenst Europa direct aan het kruidvat Midden-Oosten. Als de EU nu al de grootste moeite heeft de huidige buitengrenzen te bewaken, hoe moet dat dan als wij straks aan landen als Syrië, Irak en Iran grenzen?
| #248431 | 09-03-2016 12:20 | Ness
Er staat heel veel over de Islam op de Engelse Wiki. Politikneuzen die beslissingen nemen die ons allemaal aangaan zouden daar een kennis van moeten nemen - voorzover zij Engels spreken natuurlijk, want bv een Erdogan spreekt de taal niet eens. Als in helemaal niet. "Hello how are you" is tot nog toe de enige zin die hij uit de strot heeft weten te wringen; in zijn Islamistische optiek is het spreken van de taal van Satan al zowat hoogverraad.

Islam is politiek én godsdienst tegelijk, omdat het inzicht dat die 2 te scheiden zijn NIET, ik herhaal, NIET is doorgedrongen op de manier zoals dat bij christenen gebeurd is - onder zeer zware druk van de burgers, trouwens.

Die druk was er niet binnen Islamitische gemeenschappen, is er niet en zal er niet komen, want ALLES is erop gericht de slachtoffers zo achterlijk mogelijk te houden. Mannencultuurtje heh.. Tegensprekers worden niet op prijs gesteld; God, de uiteindelijke autoriteit, heerst zowel over het politieke als het geestelijke leven. Bijgevolg staat het verzaken aan de Islam gelijk aan HOOGVERRAAD, vandaar de doodstraf.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sunni_Islam (flink doorklikken op die linkjes!)
https://en.wikipedia.org/wiki/Apostasy_in_Islam#What_constitutes_apostasy_in_Islam

Waarom zijn er nauwelijks Islamitische wetenschappers van betekenis? Omdat vrijwel alle wetenschap AFVALLIGHEID inhoudt: " believe that things in themselves or by their nature have cause rather than it being the will of God;". Die regels zijn 1400 jaar geleden vastgelegd, en sinds 1800, 1900 alleen maar fanatieker geïmplementeerd.

In onze half-christelijke cultuur kunnen hybride vormen bestaan, en 'evolutieleer' kan naast 'scheppingsleer' bestaan zonder dat mensen vechtend over straat rollen om die reden. Dit is in Islamitische culturen onmogelijk. Wat wij er hier bijkrijgen aan burgertjes is dus volk dat in dat opzicht altijd achterlijk zal blijven want de keus wordt hun onthouden op strafee des doods. Voor deze mensen spreekt de politieke macht God's woord, vandaar het oneindige respect voor de grootste kankerlijers.

Als je echt vluchtelingen wilt opnemen, zet de deur dan open voor mensen die van dat geloof zijn afgevallen, want die hebben allemaal een doodvonnis gekregen. I'm Syrious.
Ness's avatar
| #248433 | 09-03-2016 12:39 | Ness
**Dat doodvonnis geldt ook voor Assad persoonlijk. Gold ook voor Khadaffi, die polygamie verbood en stelde dat mannen het bij 1 vrouw moeten houden. Dat heeft hem de kop gekost, want daarom doken alle Soennies hem op de nek tegelijk met de Westerse hebzuchtigen, die het op Libisch goud, gas en olie hebben voorzien. Een pact met de duivel, voorwaar!
Ness's avatar
| #248435 | 09-03-2016 12:59 | Paul2

In een Koeweitse krant trekt de vrijgevochten Saoedische journaliste Nadine Al-Budair fel van leer tegen haar geloofsgenoten. “Stel je eens voor dat jullie voortdurend in angst zouden moeten leven voor aanslagen van christenen?”

In een provocerend artikel in Al-Rai schrijft ze: “Stel je eens voor dat een jongeman uit het Westen hier naar toe komt en in naam van het Kruis een zelfmoordaanslag pleegt op een drukke openbare plaats. Stel je eens voor dat twee wolkenkrabbers instorten in een Arabische hoofdstad en dat het bloedbad wordt opgeëist door een extremistische christelijke groepering.” Het doel van dergelijke aanslagen zou telkens zijn om de christelijke leer weer te laten opleven in het Midden-Oosten en opnieuw te gaan leven zoals Jezus in zijn tijd.
http://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/554860/saoedische-journaliste-tegen-landgenoten-stel-je-voor-dat-westerling-hier-aanslag-pleegt-uit-naam-van-het-kruis.html
| #248436 | 09-03-2016 13:08 | Antares
@Ness
De overheid zou posters moeten verspreiden met nymfomane donkere moslimvrouwen die het bed delen met meerdere blanke mannen en het uitkraaien van plezier en nog meer willen. Het resultaat zullen grote aantallen halfbloeden zijn die zich samen met blanke kinderen gaan inzetten voor LGBT-rechten. Hun kleinkinderen zullen eisen dat de islam wordt verboden.
Antares's avatar
| #248438 | 09-03-2016 13:59 | zenmaster
Als er genoeg mensen ontwaken en zich tegen deze (politieke) islam keren, dan zou de wereld er pas echt op vooruitgaan. Dit zie ik helaas niet gebeuren omdat de vrije wil is gemanipuleerd en de moslims zich volledig hebben toegewijd aan datgene wat zij denken dat het beste is. Het is voor hen de enige weg.

Voor hen is dit geen onderdrukking, maar de wil van Allah. Deze onderwerping die van de mens (elites) zelf afkomstig is, zien zij als de wil & wet van Allah. Deze idioten aanbidden in werkelijkheid de islamitische elites zonder dat ze het door hebben.
zenmaster's avatar
| #248449 | 09-03-2016 19:47 | Manus
@Paul2
Wat is dat nu weer voor een main-stream onzin-propaganda van "Welingelichte Kringen"
Iedereen hier weet inmiddels wel dat het zgn islamitisch terrorisme false flag terrorisme is dat uit de koker van westerse geheime diensten komt.

Deze Saudische journaliste zal wel op de loonlijst staan van de CIA of anders is ze te hersenloos om haar beroep uit te oefenen net als veel journalisten hier.
Manus's avatar
| #248456 | 09-03-2016 21:16 | Ness
Nja Manus heeft ten dele gelijk, maar ook zonder de voortreffelijke aanmoediging van 'het Westen inclusief Israel en de golfstaten' dmv valse vlaggen vliegt men in de moslimwereld elkaar en andersoortigen om het minste geringste spontaan naar de strot hoor. Dat is de reden waarom het in Afghanistan, Libië, Syrië ed niet meer goedkomt; al die tribal machtsstructuurtjes hebben maar weinig nodig om aan het slachten te gaan want het zijn heethoofden.

Daarom hebben ze daar vaak diktators. Juist vanwege de overheersende 'mannelijke' machtsstructuren kan er maar 1 tribe de baas zijn - en voor periodes van rust en ontwikkeling te zorgen, anders volgt chaos en duurt het tijden voordat het een andere tribe lukt te domineren. De valse vlaggen in Oiropa zijn eerder bedoeld om hier de wind eronder te krijgen zodat vrijheidsbeperkende dwangmaatregelen kunnen worden opgelegd aan de eigen bevolking en als excuus om eindeloze oorlogen tegen 'terreur' te gaan voeren, alweer met de zegen en instemming van de Arabische mafia. Lees dit: https://hwaairfan.wordpress.com/2016/03/01/french-journalist-arrested-for-exposing-israeli-connection-to-paris-false-flag/
Ness's avatar
| #248468 | 10-03-2016 09:57 | Ness
Tijdens de toespraak benadrukte Arinç het belang van goede zeden van mannen en vrouwen. Volgens hem moeten vrouwen beseffen dat lachen in het openbaar volgens de islam onrein is.
http://www.nujij.nl/algemeen/turkse-vicepremier-wil-niet-dat-vrouwen.35396842.lynkx
Dat kan de uitgestreken kop van Emine Tayip-Gollum verklaren lolhttp://galeri8.uludagsozluk.com/428/emine-erdogan_555538.jpg
Ness's avatar
| #248473 | 10-03-2016 11:20 | Ness
Meer Emine: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2596017 "Harem is leerschool van het leven voor vrouwen" want als je ze opsluit hoef je die demo's niet meer uit elkaar te meppen, afleren dat recalcitrante gedrag, hup die harem in, problem solved, welcome to the EUUUUUH Turkse dames, uw boerka-tentje ligt al klaar.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen