Door P.uncia, Op din 21 jul 2009 21:04, 0 reacties,    

VS koopt Russische Su-27 Jets van de Oekraïne om uit te vinden waarom de F-15 zo slecht isHet Pentagon heeft twee door Rusland gemaakte Su-27 straaljagers gekocht van de Oekraïne. De Verenigde Staten zal naar men zegt de Russische straaljagers gebruiken om effectieve tegenaanval prestaties te trainen.

De Russische vliegtuigen zijn een serieuze concurrentie voor de Amerikaanse F-15 gevechtsvliegtuigen. De straaljagers van het gerenommeerde Russische design bureau Sukhoi hebben tijdens een aantal tests bewezen succesvoller te zijn dan hun Amerikaanse concurrenten. Het Pentagon heeft geprobeerd de Russische oorlogsvliegtuigen te verkrijgen en de Oekraïne het land geholpen dit legaal te doen.

Het nieuws over de overeenkomst tussen de VS en de luchtmacht van Oekraïne verscheen op de in de VS gevestigde website Strategypage.com. De website zei dat de Russische Su-27 gevechtsvliegtuigen technisch gelijk waren aan F-15 straaljagers ondanks dat de Russische vliegtuigen 30 procent goedkoper waren.

Verschillende Su-27 straaljagers zijn in de zomer van 1992 geland op Langley US Air Base met betrekking tot een overeenkomst met de kant van de Amerikanen. Russische piloten onderzochten op de basis de F-15 straaljagers en stelde een gesimuleerd gevecht voor. De Amerikaanse piloten waren niet erg gecharmeerd van het idee: ze dachten dat het te riskant zou zijn om het gevecht boven de basis te houden in het zicht van fotografen en tv-camera's. Zij accepteerde uiteindelijk het aanbod, maar spraken af om het schijngevecht boven de Atlantische Oceaan te houden, 200 kilometer ver uit de kust.

Het programma van het schijngevecht was heel simpel. Een Sukhoi werd verondersteld achter een Amerikaanse straaljager te vliegen en de vliegtuigen werden verondersteld om van plaats te veranderen met elkaar.

Een Amerikaans vliegtuig probeerde weg te vliegen van de Russische straaljager maar de Russische piloot hield de F-15 heel gemakkelijk bij. De vliegtuigen ruilde van plaats en de Su-27 vloog uit de buurt van de F-15 maakte een bocht en won hoogte. De Russische straaljager bevond zich een paar minuten later achter het Amerikaanse gevechtsvliegtuig. De F-15 piloot verloor het Russische vliegtuig uit het oog en kon er achteraf niet aan ontsnappen: de Russische piloot hield de F-15 onder schot.

De F-15 verloor in het najaar van 2000, tijdens de Amerikaans Japanse oefeningen in de Stille Oceaan, een ander gevecht met de Russische Su-27. Twee Su-27 straaljagers, die de Su-24MP dekte, voerde een plotselinge aanval uit op de Kitty Hawk het vlaggenschip van de Amerikaanse 7e vloot,. Het Amerikaanse vliegdekschip zou in echte strijdcondities vernietigd zijn.

Het US Defense Department is ernstig bezorgd over de toenemende verkoop over de hele wereld van de Su-27 en Su-30. Rusland heeft deze straaljagers al jarenlang verscheept naar India, China, Maleisië, Venezuela, Indonesië en Algerije.

Nu heeft de VS twee Su-27 gevechtsstraaljagers van Oekraïne gekocht. Het Amerikaanse militaire commando zal nu in staat zijn om het fenomeen van het Russische design bureau Sukhoi grondig te bestuderen.
Annotaties:
aanmelden / inloggen