Door community (initieel Antares), Op zat 24 dec 2016 11:25, 3 reacties,    

VS onthoudt zich van veto bij VN-stemming tegen IsraëlHet klinkt geweldig maar de lezer wordt blij gemaakt met een dooie mus. Haalde het daarom de New York TImes? Welk punt werd er gemaakt?

Voor het eerst in jaren hebben de Verenigde Staten geen veto uitgebracht tijdens de stemming over een resolutie die betrekking heeft op Israël. De resolutie tegen nederzettingen kon daardoor worden aangenomen.

Fijn, zou je denken, dat gaat de goede kant op.

Welnee. Het is te weinig en te laat. Donald Trump neemt op 20 januari het stokje over en hij heeft geheel andere ideeën over Israël en VN-resoluties.

De democraten zagen een kans om Trump tegen de schenen te trappen. Dat is alles. Ze werden even wakker en gingen meteen daarna weer onder zeil.

Wat dit duidelijk maakt is dat de Democraten precies weten hoe ze de Amerikanen aan zich kunnen binden. Maar ze doen het niet. Het is voor hen belangrijker om Israël te vriend te houden.

Hillary Clinton had gedacht dat haar steun voor de oorlog tegen Libië haar tot de eerstvolgende presidente zou maken. Anders haar ongebreidelde steun voor Israël's nederzettingen. Of haar steun voor corruptie, coups en ISIS. Of haar aanschuren tegen staten zoals Saoedi-Arabië.

Volgens Samantha Power is de onthouding van stem consistent met de Amerikaanse afkeuring van het bouwen van nederzettingen. Wat zij achterwege laat is dat de Verenigde Staten het budget aan Israël onlangs hebben verhoogd tot 38 miljard dollar voor de komende tien jaar. Overigens blijkt ze realistisch genoeg te zijn om te begrijpen dat je niet èn nederzettingen kunt toelaten èn tegelijkertijd naar een tweestatenoplossing kunt streven.

Vandaar dit politieke statement.

Oorspronkelijke artikel op NYT
Annotaties:
| #257058 | 24-12-2016 14:27 | Ness
Ik heb ergens een verklaring gezien voor de angst en woede van Israhel mbt Trump. Hij is écht helemaal pro-Israel; dat zit 'm deels in zijn geloof. Maar hij is geen monster. Hij heeft een ambassadeur aangesteld die de West Bank wil confiskeren. En dan heeft Israel er zomaar 2,5 miljoen nieuwe inwoners bij die hun rechten als inwoner kunnen gaan opeisen. En is Israel dat speciale 'joodse' smaakje kwijt, en kan er verder niet meer lekker land gestolen worden, want dan gelden de Israelische wetten. En die zijn wel (enigszins) in overeenstemming met de wetten elders.

Mocht IsraHel zich dan aan een duidelijk waarneembare apartheidstaat gaan wagen dan krijgt het overal de wind van voren. Deze onthouding van stemmen kan dus ook worden uitgelegd als een laatste kans voor een 2 staten oplossing en dus een verlenging van alle ellende, want dat is waar Israel op uit is. Trump wil een oplossing zien. Israel wil alles behalve een oplossing. Maar het kan natuurlijk ook anders liggen, kweenie.
Ness's avatar
| #257061 | 24-12-2016 15:00 | Ness
Link gevonden: http://www.veteransnewsnow.com/2016/12/18/trump-sets-the-cat-among-the-jewish-pigeons/
Het 'beleid' van Israhel in de kwestie van de Palestijnen is nu al zo'n 70 jaar daarop gericht, IEDERE oplossing onmogelijk te maken. Trump belooft oplossingen, en dat gaat hij waarmaken, want hij is totaal geschift, eigenzinnig, én heeft niets meer te verliezen. Leven geleefd, alles bereikt, doodgaan komt hoe dan ook steeds dichterbij als je over de 70 bent. Dus waarom niet? Go out with a bang, not a whimper! In IsraHel zijn ze als de dood voor 'm lol
Ness's avatar
| #257064 | 24-12-2016 15:26 | Antares
Interessante vondst, Ness. Het blijft spannend. De tweestatenoplossing is idd nooit een serieuze optie geweest.
Antares's avatar
aanmelden / inloggen