Door community (initieel Antares), Op zat 2 jun 2018 06:04, 1 reacties,    

VS waarschuwen India ervoor geen Russische wapens te kopenDe Verenigde Staten deinzen er niet voor terug om openlijk hun bondgenoten en vrienden een onderdanige positie in te jagen. Amerika's belangrijkste oorlogsvrienden kunnen zware sancties tegemoet gaan vanwege aankopen van Russische militaire uitrusting. Sinds 29 januari hebben de VS onder CAATSA strafmaatregelen opgelegd aan buitenlandse mogendheden en individuen die samenwerken met Rusland op het gebied van defensie of informatieverwerving. Het congres is er niet toe geneigd om de regering het recht te geven om voor enkele hechte bondgenoten uitzonderingen op de regel te maken. Ondanks dat blijven velen vastbesloten in hun intentie om de wapens die zij nodig hebben van Rusland te kopen.

Washington oefent druk uit op Turkije om terug te komen op de plannen om hypermoderne Russische S-400's Triomf luchtverdedigingssystemen aan te schaffen. Voor zover heeft Ankara zijn poot stijfgehouden. Het congres overweegt reeds voorstellen voor het stoppen van Amerikaanse wapenverkopen aan dat land.

Lees verder op Strategic Culture
Annotaties:
Het USA raketschild gebouwd in Roemenië voor afweer Indiaanse Kern raketten (zg. want de hoofdzaak is en was Russische kernraketten) is natuurlijk ook in India en Turkeij gehoord.

Eigenlijk doet dit USA raket scherm de Russische economie geweldig opleven, want alle landen ( vriend of vijand van USA dit blijkt nu een en hetzelfde te zijn) binnen het bereik van dit raketscherm willen nu Russische S400 afweer.

Dus Pakistan is de volgende klant voor de S400.
Nederland gelooft nog steeds dat zij niet gebombardeerd wordt door USA, Engeland en Frankrijk als het puntje bij paaltje komt.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen