Door Paul2, Op zat 10 maa 2012 16:14, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

VVD probeerde anti-PVV-senator de mond te snoeren

De VVD heeft vergeefs getracht de publicatie uit te stellen van een boek van een senator uit eigen kring. Het gaat om een boek van VVD-senator Sybe Schaap, zo meldt NRC Handelsblad vandaag. Schaap stelt dat de PVV een partij is van rancuneuze mensen. De liberale partij van Rutte was bang dat de filosofische publicatie van Schaap over de rol van rancune in samenleving en politiek de lopende onderhandelingen van de liberalen met de PVV in het Catshuis zou kunnen verstoren. Een medewerker van de partij heeft Schaap daarom gevraagd de publicatie uit te stellen. Schaap beschouwt zijn boek Het rancuneuze gif. De opmars van het onbehagen, echter...
Annotaties:
| #176339 | 10-03-2012 20:54 | Paul2
PVV-leider Geert Wilders vindt het triest dat VVD-senator Sybe Schaap in een publicatie die komende week verschijnt, aangeeft dat de PVV een formule hanteert die lijkt op de jaren 30 van de vorige eeuw.
,,Een ziekelijke vergelijking weer. Triest dat het nu ook van een VVD-senator komt. De man is duidelijk niet helemaal goed bij z'n hoofd", reageert Wilders.
http://www.depers.nl/binnenland/636190/VVD-senator-is-niet-goed-wijs.html
| #176344 | 11-03-2012 00:50 | zanussi
ach de VVD, dat gaat nu alleen nog maar over hoe ze het vuile water van de PVV aan boord van het zinkende schip kunnen houden.

hoeveel leden van de VVD weten dat de geblondeerde Geert decennia bij de VVD heeft gewerkt.

hoeveel leden van de VVD weten dat de PVV hoogstwaarschijnlijk is opgericht met stiekeme steun van de VVD zelf.
zanussi's avatar
| #176376 | 11-03-2012 22:56 | ouwe knar
De VVD heeft in het bijzonder onder Mark Rutte lak aan liberalisme.

... Het is niet waar Mark. Je schreef die beginselverklaring zelf. Daar staat in dat de Nederlandse samenleving wortelt in joods-christelijke beginselen. Niet het liberalisme. Het liberalisme heeft helemaal niets te maken met Joods-Christelijke tradities. Echt Mark. Je hebt het in 2008 goed opgeschreven. Wil je dat zelf nog eens nalezen?

Je zei ook dat de VVD en de SGP niet zoveel van elkaar verschillen. Dat doen ze wel Mark. Met die uitspraak heb je vandaag een groot aantal vrouwen geschoffeerd die op je stemden. Een echte liberaal krijgt de kriebels van de beginselen van de SGP.

Ik had je graag horen zeggen dat je respect hebt voor de christelijke waarden, maar Nederland een land is waar kerk en staat gescheiden is. Ook dat staat in de door jou geschreven beginselverklaring Mark.

Toen de PVV onlangs met een ‘meldpunt Oost-Europeanen’ kwam vond je het niet nodig openlijk afstand daarvan te nemen, en dat terwijl dit, wel degelijk discriminerende initiatief, indruist tegen wat jij zelf schreef in de beginselverklaring voor de VVD.

Nu Sybe Schaap, een liberaal, met een boek komt ‘Het rancuneuze gif’ waarin een passage is gewijd aan de PVV waarin hij een vergelijking maakt met het angst zaaien in de jaren ’30 van de vorige eeuw ben je er echter wel als de kippen bij in het openbaar afstand te nemen van die vergelijking. ...
lees verder in http://www.meisjevandeslijterij.nl/2012/03/open-brief-aan-mark-rutte/ via http://www.welingelichtekringen.nl/19119-open-brief-aan-mark-rutte-beste-mark.html
ouwe knar's avatar
| #176401 | 12-03-2012 19:11 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Dat men nu pas begint in te zien wat de vergelijking is tussen de jaren 30 en de PVV,laat ook wel zien wat voor incompetente lui aan de macht is of wat in de opositie zit.
aanmelden / inloggen