Door spaceman, Op vri 8 feb 2013 20:12, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Waarom de islamitische wereld nauwelijks economische successen kentDe islamitische wereld ligt niet alleen tijdens de ramadan stil, want ook in de rest van het jaar wordt er, op olie na, werkelijk niets geproduceerd wat voor de wereld interessant is.

Zittend op een stoeprand in Caïro vertellen dat je graag de directeur van Mercedes-Benz wil worden. Het lijkt een van de weinige ambities die te vinden zijn in de islamitische wereld. De mouwen daadwerkelijk opstropen lijkt echter te veel gevraagd. Men werkt er niet, of beter gezegd, er wordt geen interessant of innoverend werk verricht. Er zijn andere prioriteiten in de islamitische wereld. Eventuele verandering of innovatie wordt meestal direct door de...
Annotaties:
| #196901 | 09-02-2013 13:30 | Ness
Het is vooral de armoede onder de bevolking en niet de religie die eventuele initiatieven de kop indrukt. Deze samenlevingen hebben nl geen echte middenklasse. Men is of straatarm of stinkend rijk. Straatarme mensen hebben het veel te druk met overleven en rijke stinkerds willen alles bij het oude houden.
Een Islamitische samenleving die wel innoveert is Iran, met inderdaad een inmiddels stevige middenklasse.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen