Door community (initieel ouwe knar), Op don 12 apr 2018 11:21, 4 reacties,    

Waarom Lulbach er met fb, geniepig naast zatOp het eerste gezicht lijkt er met Lubach niks aan de hand, hij stak eerder nog de draak met Ollongrens bewering dat we zouden worden bedreigd door een nepnieuwslawine afkomstig uit Rusland. Echter, hoe toevallig is het dat juist zijn programma geproduceerd wordt door de partner van Ollongren? Gevalletje gecontroleerde oppositie?
...

Los van advertentie-inkomsten gaat het namelijk niet om die 80% die eet- en vakantiefoto’s upload, het gaat om die 20% die wakker begint te worden en het geldende narratief bevraagt. Het is historisch gezien nog nooit voorgekomen dat kritische denkers zich online kunnen verenigen en middels een systeem van volgers, miljoenen mensen kunnen bereiken. Het is waarschijnlijk om die reden dat we nu bang worden gemaakt. Het effect van sociale media loopt uit de hand, is te oncontroleerbaar geworden.
...

Ik denk in ieder geval niet dat er verandering in schuilt om nu allemaal van Facebook te gaan of voorzichtiger te worden in wat we posten. In die zin ontkent Lubach eigenlijk de realiteit, zijn voorstel is een stap terug in de tijd. Laten we niet onze ogen sluiten voor de positief ontwrichtende werking die een instrument als Facebook net zo goed in zich heeft. Het is niet voor niets dat een land als China een Amerikaans sociale mediaplatform als Facebook verbiedt.
...

Facebook en Twitter zijn een bedreiging gaan vormen voor de consensus en dat is op zichzelf geen slechte ontwikkeling.

Dus nee Lubach, zolang je niet onder een steen gaat zitten en gewoon je iPhone en Google blijft gebruiken, heeft stoppen met Facebook geen enkele zin. Integendeel, je speelt de macht in de kaart!
Annotaties:
| #262931 | 12-04-2018 11:31 | ouwe knar
Ow, ik zit niet bij fb. Het feit dat je eerst lid moet zijn om zelfs op het openbare gedeelte mee te mogen kijken, is voor mij genoeg om dwars te gaan liggen.

Idem pinterest. Zelfs chemische formules delen de gekken. MFG.
ouwe knar's avatar
| #262935 | 12-04-2018 13:52 | Antares
Ik vroeg me al af waarom Lubach op de tv wordt toegelaten.
Antares's avatar
| #262937 | 12-04-2018 20:01 | Manus
Facebook blokkeert al tijden hun onwelgevallig users en content, los van dat het een intelligence operation is.
Blijkbaar hebben inlichtingendiensten nu genoeg andere middelen waardoor facebook afgeserveerd wordt. Het heeft immers ook nadelen, die in het artikel genoemd worden.
Nadat Syrian girl en Jay Dyer van facebook werden gegooid had ik mijn account sowieso beeindigd.
Google en facebook kunnen de K-krijgen.
Manus's avatar
| #262948 | 13-04-2018 18:25 | G.B. Wolf
Gaat niet werken, Novini. In principe heb je wel gelijk, maar zodra je bij de oppositie hoort, wordt je eraf gedonderd. Die oppositie moet zelf een soort feesboek maken, dat zet wel zoden aan de dijk. Feesbooek wordt bevolkt door schapen en idioten, daarmee wil ik niet worden gelijkgesteld. Ben er ook nooit lid van geweest en zal het nooit worden ook.
Toch heerst er een bepaalde consensus over hoe de wereld in elkaar steekt, juist die consensus wordt op sommige kanalen op Facebook of Twitter in twijfel getrokken.

En die worden eraf geknikkerd, zodra ze dat doorhebben, of veel volgers krijgen. Kritisch nieuws is nepnieuws.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen