Door P.uncia, Op zon 5 feb 2012 18:12, 3 reacties,    

Walnoten hoogste in antioxidanten waardeWalnoten zijn in een analyse van noten als beste geplaatst voor het hebben van meer antioxidanten , polyfenolen en een hogere antioxidant potentie, ontdekten VS onderzoekers.

Joe Vinson, hoogleraar scheikunde aan de Universiteit van Scranton, evalueerde negen soorten van ruwe en geroosterde noten en twee soorten pindakaas om de totale hoeveelheid polyfenolen in elk te beoordelen.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Food and Function, ontdekte dat walnoten de hoogste niveaus van anti-oxidanten hebben en dat de kwaliteit, of potentie, van antioxidanten aanwezig in walnoten het hoogst was van de onderzochte noten.

"Walnoten staan boven paranoten, pistachenoten, pecannoten, pinda's, amandelen, macadamia's, cashewnoten en hazelnoten", zei Vinson in een verklaring.

Het onderzoek ontdekte dat het totaal aan polyfenolen aanzienlijk lager was in pindakaas dan in geroosterde pinda's, zei Vinson.

"Noten zijn rijk aan vezels, arm aan verzadigde vetten, hoog in gunstige onverzadigde vetten en zeer rijk aan antioxidanten", zei Vinson. "Noten zijn een voedzaam hapje en een voedseladditief die zowel voedingsstoffen als bioactieve antioxidanten leveren die aanzienlijke gezondheidsvoordelen leveren voor de consument".
Annotaties:
| #174760 | 05-02-2012 23:07 | CB Interactive
Van walnoten krijg grote kl#ten :P
Je schijnt er wel meer zaad van te krijgen ;)
| #174772 | 06-02-2012 10:00 | bron
But while the claims are backed up by research, including 35 published medical papers supporting assertions that eating walnuts improves vascular health and may reduce risk of heart attacks, the FDA is said to have insisted the company is 'misbranding' its foods because the 'product bears health claims that are not authorised by the FDA'.

Oneerlijke concurrentie dus voor de farmaceutische maffia!
bron's avatar
| #174877 | 07-02-2012 20:44 | ffloor
Overigens vind ik het maar vreemd dat pinda's "een noot" wordt genoemd terwijl het een ondergronds knolgewas is.
Vraag dat maar eens aan Indiaase pindaboeren die van hun exportproduct óók durven te eten en rond hun 33e een fikse hartaderdichtslibbing van oplopen - te herstellen met een reserveader uit jouw eigen onderbeen.
aanmelden / inloggen