Door saved, Op zat 19 jul 2014 23:34, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Wat bezielt Hamas om een aanval van Israel uit te lokken?

Vanuit Gaza worden al dagenlang aanvallen met raketten op Israel uitgevoerd en de bomaanslag in Jeruzalem zal vast wel uit dezelfde koker komen. Hoewel Gaza een veelheid van extreme groepjes kent, lijkt ontegenzeglijk dat de raketten - van steeds betere makelij - door Hamas zelf worden ingevoerd en afgevuurd. Wat bezielt ze? Ze weten toch dat Israel net als twee jaar geleden voor zware represailles zal zorgen? Een paar ongecoordineerde gedachten waar je misschien zelf wat aanvullingen op hebt.1. Hamas denkt dat het met deze aanvallen op Israel de zionistische vijand kan verslaan. Nee natuurlijk, dat denkt Hamas niet. ...
Annotaties:
| #215017 | 19-07-2014 23:37 | saved
Een artikel van een paar jaar geleden. Misschien kunnen we deze vragen vandaag ook stellen.

Wat bezielt Hamas volgens jou?
saved's avatar
| #215020 | 20-07-2014 07:30 | Antares
Een vaag artikel dat zelfs nalaat op de eigen vragen in te gaan.

De Britten stalen het land van de Ottomanen, gaven het aan de Zionisten, die ruzie kregen met Arabieren, zodra ze naar het laatste strookje Egyptisch land waren gevlucht werd dit gebied inclusief vluchtelingen aan Israël gegeven, nadat Hamas democratisch werd verkozen werden ze aangevallen en nu ze met Fatah willen samenwerken worden ze nog harder aangevallen.

De Palestijnen kwamen pas voor in het verhaal toen ze beschuldigd konden worden. Onze democratische rechten zijn niet op hen van toepassing, ons recht op zelfbeschikking is niet op hen van toepassing, ons recht op leven is niet op hen van toepassing, toch eist men dat zij zich aan onze 'humane en democratische' principe's houden en onze 'mensenrechten' respecteren. Sterker, als zij verkiezen te sterven in de strijd die wij hen aandoen, zelfs dan geven wij nog steeds kritiek op hen.
Antares's avatar
| #215022 | 20-07-2014 08:44 | net wakker geworden
Hamas is net als Al Quida en ISIS door CIA/Mossad opgericht.

Israël roept toch altijd dat het wordt omgeven door een hatende Arabische moslimwereld. Hoe kan het dat dat al die organisaties die zeggen pro de Palestijnen of de moslims te zijn ALTIJD en ALLEEN maar slachtoffers maken in de moslimwereld. En die slappe raketjes van Hamas op Israël eindigen bijna altijd in het veld met lichte schade en een enkel slachtoffer, wat overigens in mijn ogen altijd al één slachtoffer teveel is.

Is voor mij een grote vraag!
| #215075 | 21-07-2014 09:55 | quero1
Tja, ze hebben het soms over het 'perfide Abion ' en dat was wel het ergste kruidvat ooit dat de Britten wetens en willens gemaakt hebben en er het Westen en bij uitbreiding de hele werreld mee opgezadeld hebben, tot in den treure.
Heb ooit een franse minister horen verklaren lang geleden dat ze echt moesten overwegen om Israël gewoon te ontmantelen wegens het altijd onopgeloste en of onoplosbaar internationaal veiligheidprobeem waarschijnlijk. Het is er nooit van gekomen natuurlijk., Frankrijk heeft niet genoeg 'gewicht'. Zo sukkelen we verder van de ene geopolitieke flater aka tantaluskwelling naar de andere (zie het Oekraine probleem eveneens wetens en willens in het leven geroepen door de EU verkapte nazi's
aanmelden / inloggen