Door P.uncia, Op vri 15 jan 2010 19:41, 5 reacties,    

Wat de wereld kan leren van HaïtiDe hartverscheurende beelden uit Haïti, na de verwoestende aardbeving, vullen de media en internet. Straten vol lijken en bloed dat uit het puin stroomt, lichaamsdelen die uit de brokstukken van verwoeste huizen steken, kinderen die huilen om hun ouders, ouders die met blote handen in het puin graven voor hun kinderen en de verpestende stank van ontbindende lichamen die overal te ruiken is.

De horror die honderdduizenden in luttele seconden overspoelde is met geen pen te beschrijven. Sommige verslaggevers vergeleken het met het resultaat van een afgeworpen atoombom. Dit is echter een natuurramp en natuurrampen zijn nu eenmaal niet ongewoon in deze wereld. Aardbevingen, tsunami’s, overstromingen, hurricane’s zijn rampen die de mens niet kan voorkomen en zich nauwelijks tegen beschermen kan.

De VS en de rest van de wereld reageren geschokt en beloven geld en goederen aan het zwaar getroffen land en zonder twijfel met de beste bedoelingen maar waar was de hulp voor deze calamiteit bij de economische ontwikkeling van Haïti waar de helft van de bevolking leeft van 1 dollar per dag en 80% onder de armoedegrens leeft.

De armoede van Haïti is niet het gevolg van pech of gebrek aan natuurlijke hulpmiddelen, het land is voor tientallen jaren onderontwikkeld gehouden door politieke en economische bemoeienis van Washington om zeker te stellen dat de voormalige slavenkolonie een goedkope bron zou blijven voor landbouwproducten voor de VS en het goedkoop vervaardigen van textiel en andere consumentengoederen voor Amerikaanse bedrijven.

En niet alleen Haïti is het slachtoffer van de politieke en economische bemoeienis van Washington. De VS die miljarden dollars uitgeeft aan de zogenaamde oorlog tegen terreur veroorzaakt in werkelijkheid rampen en armoede op grote schaal. De beelden van Haïti zijn schokkend maar zijn het gevolg van een natuurramp. De beelden uit Irak, Afghanistan, Pakistan en Gaza, dat met behulp van Amerikaanse dollars terug gebombardeerd is tot de steentijd, zijn net zo schokkend.

Er zit weinig verschil tussen de kinderen in Haïti en de kinderen in Irak, Afghanistan, Pakistan en Gaza die huilen om hun ouders, ouders die met blote handen hun kinderen proberen uit te graven en de verpestende stank van ontbindende lichamen die overal te ruiken is. De beelden zijn hetzelfde alleen de oorzaak is anders en zijn er geen geschokte landen die geld en goederen beloven. Eerder het tegenovergestelde, personen als Balkenende, Blair en nog een reeks van bondgenoten helpen de VS deze schokkende beelden te veroorzaken.

Wat de wereld kan leren van Haïti is dat natuurrampen een natuurlijk fenomeen zijn in deze wereld en hoe erg ook ze zijn, ze zijn niet te voorkomen. De rampen in Irak, Afghanistan, Pakistan, Gaza, Libanon en elders ter wereld zijn echter geen natuurrampen maar door Amerika, Israël en bondgenoten veroorzaakt menselijk leed vanwege hebzucht, politiek en economisch belang. Onnodig menselijk leed veroorzaakt door de VS en Israël en mogelijk gemaakt door personen als Balkenende, Blair enz.

De wereld kan leren van beelden uit Haïti wat de verschrikkingen zijn voor Iran als dat land vanwege politieke en economische motieven “preventief” met kernwapens wordt aangevallen door Amerika, Israël en bondgenoten. Door politici die achteloos miljarden uitgeven met oorlog voeren en miljoenen uitgeven in hulp bij natuurrampen. Zou de wereld niet beter af zijn als politici begonnen met miljarden uit te geven aan hulp in de economische ontwikkeling van arme landen en slechts miljoenen aan de defensie van hun land.
Annotaties:
| #89420 | 15-01-2010 21:45 | Slaz
Is die foto niet van Palestina?
Slaz's avatar
| #89424 | 15-01-2010 22:10 | P.uncia
Yezz komt van Gaza en is net zo schokkend als foto's uit Haïti maar toen bood de wereld geen hulp aan....
P.uncia's avatar
| #89438 | 16-01-2010 08:46 | marianne
Politici WILLEN geen miljarden uitgeven aan welke ontwikkeling dan ook tenzij deze 'ontwikkeling'
aan hun eigen agenda voldoet.

Dat is niets meer dan een keus die ze maken en getuigt ongeacht wat ze van zichzelf denken van een heel primitief bewustzijn.

En áls onze politici waar ook ter wereld denken dat er verschil is in kinderen hier of daar getuigen ze van een tunnelvisie.
En áls onze politici denken dat het niet uitmaakt hoeveel er geleden wordt zijn ze in een diepe hypnotische slaap.
| #89462 | 16-01-2010 14:53 | Kratos Karan
Je slaat de kop op de spijker vriend! Wanneer worden de mensen nu eens op massa schaal wakker? Zonder ons is er geen eens een overheid, en zij "de overheid", zijn wayyyy out numbered!
| #89464 | 16-01-2010 15:00 | P.uncia
Je slaat de kop op de spijker vriend!


Altijd prettig te constateren dat er mensen zijn die de kern begrijpen ;)
P.uncia's avatar
aanmelden / inloggen