Door Vero Legata, Op maa 20 okt 2014 11:14, 39 reacties, citaat / intro / linkdump

Wat drijft de psychopaatPsychopaten zijn mensen die bereid zijn de vrijheid van andere mensen te onderdrukken en te vernietigen. Psychopaten zijn daarmee de groep mensen die verreweg de meeste ellende voor hun medemensen veroorzaken. Het is daarom zinvol om zoveel mogelijk te begrijpen over wat psychopaten drijft, wat voor patronen ze gebruiken voor hun manipulaties en onderdrukking en hoe met ze om te gaan. ...
Annotaties:
| #221960 | 20-10-2014 11:20 | spaceman
pscyopaat
??? Wat is dat? Zal het ff aanpassen :)
spaceman's avatar
| #221963 | 20-10-2014 12:20 | ouwe knar
Het artikel begon mwa, niet slecht, en vervolgens kwamen weer: Een einde aan de slavernij: Liefde/Openheid & Angst ect, etc.

... die dit mooie stukje van ons bewustzijn, wat we bovendien keihard nodig hebben in een complexe omgeving als de onze, uit onzekerheid, machts motieven, angst of whatever behoefte, liever afgedekt en dichtgemetseld zien met theorieën, methoden en/of religies.

Dat is natuurlijk helemaal niet nodig, zelfs onwenselijk, omdat het projecteer gedrag in de hand werkt en alleen maar een extra filter in de waarneming inbouwt, wat uiteraard nog meer kans op mafkezerij in de hand werkt, waarvan akte @NewAge geneuzel ... alsof we al niet genoeg problemen hebben.
http://www.zaplog.nl/zaplog/article/de_4_wetten_van_creatie#n221954

Ik associeer deze aanpak in al deze artikels met jehova's getuigen en dit artikel doet me ook denken aan psychopaten die waarschuwen voor psychopaten.
*onbedaarlijke gelach*
ouwe knar's avatar
| #221965 | 20-10-2014 12:42 | Vero Legata
Dat komt de hele tijd terug omdat dat simpelweg de basis van de menselijke beleving is. Zolang mensen niet weten hoe ze hun angst kunnen transformeren naar openheid en nieuwsgierigheid zitten ze vast en kunnen ze simpelweg niet verder hun bewustzijn groeien.

Als jij denkt dat er andere methoden en mogelijkheden zijn dan hoor ik het graag. Oplossingen en constructieve opmerkingen zijn van harte welkom.
Vero Legata's avatar
| #221968 | 20-10-2014 13:28 | ouwe knar
hoe ze hun angst kunnen transformeren naar openheid en nieuwsgierigheid
Angst is wat mij betreft een verzamelbegrip, net zoals liefde. Bepaalde angsten dienen als bescherming en per definitie angsten willen transformeren lijkt mij ronduit gevaarlijk knutselwerk. De Verlichting ontstaan in de 18de eeuw heeft veel goeds gebracht, maar je kunt doorslaan in rationalisaties. Je kunt het ook misbruiken en mensen ermee van zichzelf vervreemden.
New Age vervreemdt mensen van zichzelf en heeft er een handje van mensen stuk te rationaliseren (met rare cirkelredeneringen).

Jezelf schuldig voelen omdat je ergens bang voor bent: Kan het nog idioter?
Nee onder je bed zit geen krokodil, maar wilde olifanten aaien lijkt mij mwa....

Angst is een onderdeel van bewustzijn. Alle angst willen transformeren is het blokkeren van *kuch* groei in het bewustzijn.

constructieve opmerkingen
Tja, arrogant doen en dan constructieve opmerkingen terug verwachten. Zal wel liggen aan mijn onrijpheid en angst. Pffff.
Waren mijn eerdere opmerkingen soms niet voldoende constructief in jouw ogen Douwe? Of zijn opmerkingen per definitie pas constructief als ze overeen komen met je eigen visie. Of ben je bang voor te scherpe kritiek.
Is nie goe hoor angst, krijg je psychopaten gedrag van volgens jouw artikel.... ;P
ouwe knar's avatar
| #221969 | 20-10-2014 13:36 | Antares
Het artikel gaat m.i. over de selffulfilling prophecy en niet over de typische eigenschappen van een psychopaat zoals een gebrek aan empathie, zelfbeheersing en doelmatigheid.

https://www.daniweb.com/community-center/geeks-lounge/threads/78319/hare-psychopathy-checklist
Antares's avatar
| #221970 | 20-10-2014 14:37 | liedetecter
Enough brains in da room zie ik -;)... enige wat ik er allicht nog aan toe kan voegen is dat je psychopaten succesvol aan kan pakken door ze collectief te confronteren. Het engste voor een psychopaat is ontmaskering btw... De praktijk leert dat het spel dan razendsnel uit is ....

De tegenhanger, de opkomst van de psychopaat in een gemeenschap is ook handig te bestuderen ipv het als een geïsoleerd fenomeen te zien. Daaruit kan je veel leren over de problemen van een psychopaat.

Dat geldt voor overigens voor de meeste problematiek (van mensen): bestudeer de omgeving waarin/van waaruit iets ontstaat.

Dat is direct ook een van mijn grote problemen met NewAge ... Die hele Ascension theorie zegt het al: het is geïsoleerd verticaal denken -;)
| #221974 | 20-10-2014 15:37 | Vero Legata
Als jij denkt dat je beter vanuit angst dan vanuit openheid kunt dan zijn we het heel duidelijk oneens.

Het staat je vrij vanuit angst te leven als dat je voorkeur heeft maar begrijp wel dat zolang je angst hebt voor iets, of het nu je buurman of Bashar de Alien is je dan eigenlijk ook automatisch je leerproces afsluit. Vanuit angst kun je alleen maar onwetendheid kweken.

En allen vanuit openheid en nieuwsgierigheid kun je begrip kweken. Dat zijn in mijn ogen overanderbare universele wetten.

Mensen mogen kiezen welke uitdrukking van The Natural Law ze kiezen maar aan die keuzes zitten onwrikbare consequenties vast.

In die zin is het dan ook prima als jij in je angst wilt blijven zitten. Ik heb alleen geen behoefte aan bange angstige mensen om me heen. Ik heb liever open en nieuwsgierige mensen om me heen.
Vero Legata's avatar
| #221975 | 20-10-2014 15:40 | Vero Legata
En als je gelooft dat deze 5 stappen iets te maken zouden hebben met New Age dan zou ik deze lezing van Mark Passio eens bekijken.

New Age bullshit - Mark Passio
https://www.youtube.com/watch?v=do5dgD5PNd0

Voor de duidelijkheid the Natural Law komt ook van Mark Passio en ook in die presentatie legt hij heel duidelijk het gevaar van New Age uit. Voor zijn lezing over The Natural Law zie:
https://www.youtube.com/watch?v=C1pkJaNbzLU
Vero Legata's avatar
| #221976 | 20-10-2014 15:44 | liedetecter
Worden hier twee begrippen tegen elkaar uitgespeeld (angst / openheid ) die alle twee onderdeel van onze natuur zijn? Welke hoofdletters heb je nodig daar wat anders van te maken?

En nee, als iemand angstig is, kan dat een empathisch gevoel oproepen die persoon te willen helpen ... Ik heb niet plotseling een behoefte die persoon van me af te moeten stoten ... Jij wel Douwe? Issie niet Alien genoeg?
| #221977 | 20-10-2014 15:44 | Vero Legata
En voor de liefhebbers, hier de kenmerken van anti sociale persoonlijkheden.

The antisocial personality has the following attributes:

1. He or she speaks only in very broad generalities. “They say...” “Everybody thinks...” “Everyone knows...” and such expressions are in continual use, particularly when imparting rumor. When asked, “Who is everybody...” it normally turns out to be one source and from this source the antisocial person has manufactured what he or she pretends is the whole opinion of the whole society.
This is natural to them since to them all society is a large hostile generality, against the antisocial in particular.

2. Such a person deals mainly in bad news, critical or hostile remarks, invalidation and general suppression.
“Gossip” or “bearer of evil tidings” or “rumormonger” once described such persons.
It is notable that there is no good news or complimentary remark passed on by such a person.

3. The antisocial personality alters, to worsen, communication when he or she relays a message or news. Good news is stopped and only bad news, often embellished, is passed along.
Such a person also pretends to pass on “bad news” which is in actual fact invented.

4. A characteristic, and one of the sad things about an antisocial personality, is that it does not respond to treatment or reform.

5. Surrounding such a personality we find cowed or ill associates or friends who, when not driven actually insane, are yet behaving in a crippled manner in life, failing, not succeeding.
Such people make trouble for others.
When treated or educated, the near associate of the antisocial personality has no stability of gain but promptly relapses or loses his advantages of knowledge, being under the suppressive influence of the other.
Physically treated, such associates commonly do not recover in the expected time but worsen and have poor convalescences.
It is quite useless to treat or help or train such persons so long as they remain under the influence of the antisocial connection.
The largest number of insane are insane because of such antisocial connections and do not recover easily for the same reason.
Unjustly we seldom see the antisocial personality actually in an institution. Only his “friends” and family are there.

6. The antisocial personality habitually selects the wrong target.
If a tire is flat from driving over nails, he or she curses a companion or a noncausative source of the trouble. If the radio next door is too loud, he or she kicks the cat.
If A is the obvious cause, the antisocial personality inevitably blames B or C or D.

7. The antisocial cannot finish a cycle of action. Any action goes through a sequence wherein the action is begun, is continued for as long as is required and is completed as planned. In Scientology, this is called a cycle of action.
The antisocial becomes surrounded with incomplete projects.

8. Many antisocial persons will freely confess to the most alarming crimes when forced to do so, but will have no faintest sense of responsibility for them.
Their actions have little or nothing to do with their own volition. Things “just happened.”
They have no sense of correct causation and particularly cannot feel any sense of remorse or shame therefore.
Vero Legata's avatar
| #221978 | 20-10-2014 15:48 | Vero Legata
Openheid en Angst zijn beide expressies die in hetzelfde spectrum liggen. Dat wordt trouwens heel duidelijk gemaakt in de artikelen waar je zo tegen lijkt te zijn. Blijkbaar heb je niet eens gelezen of niet begrepen.

Dat is verder prima, als jij bang wilt zijn en je je niet eens daadwerkelijk hebt verdiept in het materiaal waar je je tegenuit spreekt dan is dat verder jouw keuze.

Voor de mensen die wel interesse hebben om niet langer vanuit angst te leven raad ik aan om gewoon netjes bij het eerste artikel te beginen.

Stap 1: Liefde/openheid & Angst
http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VEUgsPmSyae
Vero Legata's avatar
| #221979 | 20-10-2014 15:56 | liedetecter
Pfff, die stond klaar in het clpboard zeg! Een beetje klaar weer met die machiavellistische argumentaties btw ... en ja, die Mark Passio, op jouw verzoek heb ik het n.b. 20 minuten! uitgehouden en door een paar video's gescrolled, net zo'n pusher en volksmenner als jij wilt zijn blijkbaar ... bleg wat een domme betweter! ... het dieptepunt van mijn dag kwa tijdverspilling ... thnx Douwe.
| #221981 | 20-10-2014 16:21 | liedetecter
Wow, dat zijn inderdaad Scientology teksten ...

LOL lol lol ... je heb helemaal gelijk Oude Knar ... schuldgevoelens aankweken over niet goed genoeg zijn etc. Alaaaaaaarm! Scientology invasion op zaplooooooog! Alle troepen verzameleeeeeeeen! -;)
| #221984 | 20-10-2014 16:45 | spaceman
L. Ron Hubbard was zelf een psychopaat. LOL :)
spaceman's avatar
| #221991 | 20-10-2014 19:33 | ffloor
Toch blijf ik erbij dat prof.dr.Piet Vroon de mooiste uitspraak over zulke bizondere mensen heeft gedaan:
'Aangenomen wordt dat 20% van de mensheid uit duurzame chagrijnen bestaan. En dus kun je stellen dat droevige mensen volgens het principe "soort zoekt soort" slechts een 20% kans scoren om net zo'n droevig vat aan te boren dan zijzelf al zijn".
(bron: Allemaal psychisch)
| #222005 | 20-10-2014 22:18 | ouwe knar
Het staat je vrij vanuit angst te leven als dat je voorkeur heeft maar
Een klassiek staaltje van iemands woorden verdraaien. Angst integreren als een van de let wel een van de onderdelen van het leven is heel wat anders dan alleen maar angst.

Triest hoor, als je zo krampachtig bezig bent met angst.
Die van jezelf (onbewust) en vooral die van anderen. Overigens een van de kenmerken van psycho's.

Ik heb mijn best gedaan een integer antwoord te geven en het enige dat terug komt zijn valse beschuldigingen. En idiote pseudo wetjes.
Succes d'r mee knul, ga lekker hutten bouwen, veel gezonder.
ouwe knar's avatar
| #222035 | 21-10-2014 16:09 | Vero Legata
Wat ik gewoon observeer is dat zowel Ouwe Knar en Liedetecter volledig niet inhoudelijk zijn. Bashar is slecht, scientology is eng en Mark Passio is een pusherige Goeroe.

0 keer wordt er ingegaan op de inhoud zelf... Allemaal argumenten op de man.

Het hele artikel over Liefde/Openheid & Angst gaat volledig over het integreren/transformeren van angst.

Er is een youtube kanaal te vinden wat precies uitlegt wat de functie van angst is, hoe je het constructief kunt gebruiken en hoe je het vervolgens kunt transformeren of als je wilt integreren.

Ik zou zeggen lees gewoon zelf de inhoud van het artikel door en kijk of je er iets mee kunt.
http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VBnglfmSyad

En als mensen dat beheersen dan kunnen ze vervolgens zelf gaan nadenken en op eigen integriteit de ideeen bekijken die worden aangeboden. Ze zijn vervolgens zelf de persoon die over die gereflecteerde informatie dient na te denken en wat ze daarmee willen doen. Daar gaat het tweede artikel in de serie over. http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-2-kennis-ontwetendheid/

Mensen kunnen in stap 1 leren hoe ze angst kunnen transformeren naar liefde, openheid en nieuwsgierigheid.

Mensen kunnen in stap 2 leren hoe ze zelf op eigen integriteit kennis kunnen verkrijgen. De andere expressie op dat niveau is onwetenheid.

Mensen die anderen bang proberen te maken voor informatie sturen heel duidelijk aan op eigen onwetenheid en die van anderen.

Dat mag, maar persoonlijk heb ik wederom liever open zelf nadenkende mensen om me heen dan bange onwetende mensen.
Vero Legata's avatar
| #222046 | 21-10-2014 17:49 | Ness
Die Bashar is voornamelijk DOOD.

Hij wordt *gechannelled* door Een Zot.

Meer info is overbodig.

Beerda vraagt om inhoudelijke kritiek op een drol.

NEXT!
Ness's avatar
| #222047 | 21-10-2014 19:11 | liedetecter
OMG @stappenplan ... Ik mag niet meer inhoudelijk reageren van patman, anders krijg ik een ban @shit ;-)
| #222049 | 21-10-2014 19:22 | dissonant
ten faveure van Douwe:
door: Dr. Bruce Lipton, voormalig professor geneeskunde aan de Stanford-universiteit:

'De meeste negatieve programmeringen hebben te maken met angst, bijvoorbeeld hoe anderen over ons denken, of er wel van ons gehouden wordt, of we wel gerespecteerd worden, enzovoorts.
De vraag is vervolgens hoe deze programmeringen doorbroken kunnen worden. Lipton concludeert dat alleen maar positief denken niet genoeg is om de vicieuze cirkel te doorbreken. Hij adviseert meditatie, hypnotherapie of andere herprogrammeringstechnieken'.
dissonant's avatar
| #222052 | 21-10-2014 19:48 | liedetecter
Hij adviseert meditatie, hypnotherapie of andere herprogrammeringstechnieken


Hoor je je het zelf zegen Charles?? !!!!

Nah, dat is pure mindfuck ...

Jullie NewAgers misbruiken stevig ordinaire pop psychology en machiavellisme, wat overigens absoluut niet vreemd is in de maatschappij waar jullie in opgegroeid zijn en dat advertorial programmeer kunstje dus van af hebben gekeken, als verdien/machts model.

Er is geen enkel respect voor de mens zoals jullie dat claimen.
Daarom spammen jullie op open sites als hier ook openlijk je reclame retoriek.

Ik zeg ... reclame ban.
| #222053 | 21-10-2014 20:03 | dissonant
charles??

ok discussie gesloten
dissonant's avatar
| #222055 | 21-10-2014 20:08 | ouwe knar
Die Bashar is voornamelijk DOOD.
Hij wordt *gechannelled* door Een Zot.
Haha, LOL.

Beerda vraagt om inhoudelijke kritiek op een drol
Het is nog erger, Beerda weigert zelf iedere inhoudelijke reactie. Hij blijft zichzelf (letterlijk!!!!) herhalen, herhalen en herhalen. Inhoudelijke kritiek wordt afgedaan als spelen op de man.
Doorspoelen die spam.

Ow, nee, juist zuinig bewaren en iedere keer weer verwijzen naar dit artikel. Prima samenvatting van Beerda's obsessie. Scheelt een berg tijd en energie. Geeft ruimte voor meer echte leuke dingen.

NEXT
ouwe knar's avatar
| #222058 | 21-10-2014 20:28 | liedetecter
herhalen, herhalen en herhalen
... al aan het herprogrammeren geslagen misschien ... reclame heb je in blokken op TV, schijnt effectiever te zijn ...
| #222100 | 22-10-2014 13:56 | zanussi
een stem voor de heldere uitleg van ouwe knar #221968 | 20-10-2014 13:28
zanussi's avatar
| #222101 | 22-10-2014 14:53 | Debsy
Valt EFT en EMDR ook onder herprogrammeringstactiek, die werken namelijk best goed. Psychotherapeuten zijn ook niet zo blij met deze technieken omdat ze zo snel en effectief werken.
| #222104 | 22-10-2014 15:30 | dissonant
ouwe knar is wel het mannetje he!
wanneer gaat die met pensioen?
dissonant's avatar
| #222105 | 22-10-2014 16:37 | spaceman
@dissonant

Hee Charles. Weer terug !
spaceman's avatar
| #222107 | 22-10-2014 17:26 | dissonant
@ SPACY LIKOED
charles nooit weg geweest spacy ,maar dissonant geen charles hoor.
dissonant's avatar
| #222108 | 22-10-2014 17:32 | dissonant
ZOU ZAPLOG ONDERTUSSEN GEEN 1 GROTE TROL KUNNEN ZIJN??!! WORDT NOOIT INHOUDELIJK GEREAGEERD, MAAR STEEDS OP DE MAN.
GA ZO DOOR JONGENS! ZIET ER GOED UIT
dissonant's avatar
| #222110 | 22-10-2014 18:01 | spaceman
@Dissonant

Rustig, rustig.Jouw reactie zegt alles @CHARLES. EN NU OPZOUTEN
spaceman's avatar
| #222126 | 22-10-2014 18:55 | liedetecter
Psychotherapeuten zijn ook niet zo blij met deze technieken omdat ze zo snel en effectief werken.
Duh ... ik leer bijna de heledag niks anders meer aan mensen -;)
| #222140 | 22-10-2014 20:27 | dissonant
@spacelikoed zout zelf op grote l*l, wat geeft jou het recht zo tegen nieuwkomers op deze site te oreren. heb je meer rechten soms, arrogante kl**tzak.
Jij begon op de man te spelen niet ik f*cker.
dissonant's avatar
| #222141 | 22-10-2014 20:29 | dissonant
en nogmaals ik ben charles niet spacetrol
dissonant's avatar
| #222142 | 22-10-2014 20:32 | dissonant
excuus "spacedrol"
dissonant's avatar
| #222143 | 22-10-2014 20:33 | ouwe knar
nieuwkomers
Nieuwkomers behoren zich te gedragen volgens de hier op zap geldende normen. En anders is het toedeledoe.
Einde oefening, ontmaskerd als trol.
Dus, zeg het maar. Aan jou de vrije keuze. Hahahahahahahahahaha.
ouwe knar's avatar
| #222144 | 22-10-2014 20:35 | dissonant
27/7 beschikbaar @ok tijd genoeg he
dissonant's avatar
| #222146 | 22-10-2014 20:39 | dissonant
Maar even serieus goede regels gelden hier zeg, werkt vast mee aan een betere samenleving zo. En eh ouwe knar.... ben jij de nieuwe moderator?

Ik probeer gewoon een goede bijdrage te leveren aan deze site, word je vervolgens onmiddellijk aangevallen. Is daar een reden voor, of moet er gereageerd worden volgens een bepaald stramien.
dissonant's avatar
| #222148 | 22-10-2014 20:43 | dissonant
"27/7 beschikbaar @ok tijd genoeg he"
24/7 natuurlijk, had me verteld
dissonant's avatar
aanmelden / inloggen