Door community (initieel Best Well), Op zon 8 okt 2017 20:05, 2 reacties, nieuws

Wat in Catalonië gebeurt, gaat ook in Nederland gebeuren
Door het politiegeweld tijdens het Catalaanse onafhankelijksreferendum vielen er ongeveer 1000 gewonden. In plaats van hierover berouw te tonen en de dialoog aan te gaan, is de Spaanse regering onverbiddelijk: de Catalanen blijven bij Spanje, of ze dat nou leuk vinden of niet. Het is een voorbode van wat Nederland te wachten staat in een Europese superstaat.

Bij ieder probleem dat er ontstaat is er volgens de Brusselse bureaucraten maar één oplossing mogelijk: meer macht naar de EU. Zo wordt de Europese Unie iedere keer weer een beetje machtiger, totdat de lidstaten niet meer dan provincies van een Europees rijk zijn. Met politici als Mark Rutte aan het roer kan dat binnen enkele decennia een feit zijn.

Nu kan Nederland nog uit de EU stappen, al laat de Brexit zien dat het veel geduld vergt. Maar als die Europese superstaat er eenmaal is, dan zal dat heel erg lastig worden. Nederlanders zullen dan in hun streven om weer onafhankelijk te worden dezelfde behandeling krijgen als de Catalanen nu.

Nederland en Catalonië vertonen namelijk veel overeenkomsten. Catalonië is de meest welvarende regio van Spanje en subsidieert via de belastingdienst de armere delen van het land. Naast het gezichts- en territoriumverlies, zou de onafhankelijkheid dus een enorme strop voor de Spaanse schatkist opleveren. Dit verklaart mede waarom zoveel Spanjaarden tegen de Catalaanse afscheiding zijn en zelfs het geweld van de ordetroepen toejuichen.

Nederland is één van de rijkste lidstaten van de Europese Unie en staat miljarden aan subsidies af aan landen in Zuid- en Oost-Europa. Die landen zijn getalsmatig in de meerderheid en zullen het in een Europese superstaat absoluut niet toestaan dat de geldstroom uit Nederland stopt. Ook zij zullen de EU-ordetroepen toejuichen als ze korte metten maken met Nederlandse pogingen om onafhankelijk te worden.

Aangezien Nederland dan geen eigen leger meer heeft, kunnen we ons amper nog verdedigen als de stembussen uit onze handen worden gerukt en onze protesten met geweld worden neergeslagen. Er rest ons dan niets anders dan nog jarenlang uitgemolken te worden als EU-provincie, totdat de hele boel in elkaar stort.

Gelukkig is het nog niet zo ver. We kunnen nog uit de Europese Unie stappen en dit scenario voorkomen. Natuurlijk zal dat op de korte termijn niet goed zijn voor de economie, maar de voordelen op de lange termijn zijn veel groter: een trotse en onafhankelijke natie blijven in plaats van een uitgemolken EU-provincie waarin we niets meer te zeggen hebben.

Is er dan geen tussenweg mogelijk? Zouden we niet gewoon de EU kunnen omtoveren tot een losjes georganiseerd vrijhandelsverband vóórdat die Europese superstaat er komt? Niet als het aan de eurofiele politici en Brusselse bureaucraten ligt. Zij zullen dat alleen overwegen als de dreiging van een Nederlands uittreden en dat van diverse andere landen zo groot is dat het voortbestaan van de EU in gevaar komt.

Laten we dus massaal pleiten voor een Nexit.
Annotaties:
| #260933 | 09-10-2017 03:59 | ..................
Dromers zijn het,die uit de EU willen stappen.
Het hele EU gebeuren niet zomaar is gebeurd.
Als je realistisch bent en kijkt wie erachter heeft gezeten,zij nooit zullen toestaan dat burgers het voor het zeggen zullen krijgen.
Als dat nog niet duidelijk is,dan heb je een plaat voor je kop.
Zolang mensen braaf naar de stembussen gaan,ze eraan meewerken wat nu gaande is.
Of laat ik zeggen hun stem eraan heeft bijgedragen.

Voor de rest wil niemand een revolutie riskeren en alles opgeven wat het nu heeft.
Zo slecht hebben we het niet.
Mensen in jemen die door westerse wapens naar een stenen tijdperk worden gebombardeerd hebben het slecht.

Feitelijk is (alt) rechts een minderheid,wat loopt te blaten dat het een meerderheid is.
| #260934 | 09-10-2017 09:56 | Best Well
Catalonië wilde wel in de EU blijven maar dan zelfstandig en niet onder het Spaanse juk.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen