Door community (initieel liedetecter), Op vri 14 jun 2013 14:08, 6 reacties,    

Wat is de geheime agenda van de Verenigde Staten?


Het is al een decennium openbare informatie dat de Amerikaanse regering in het geheim, illegaal en ongrondwettelijk haar burgers bespioneerd. Het congres en de federale rechtbanken hebben niets aan deze extreme schending van de Amerikaanse grondwet en statutaire recht gedaan, en het onbekommerde Amerikaanse publiek lijkt onverstoorbaar.

In 2004 werd de New York Times door een klokkenluider ingelicht dat door de National Security Agency (NSA) de Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA) werd overtreden met het negeren van de FISA rechtbank en het bespioneren van Amerikanen zonder het verkrijgen van de noodzakelijke gerechtelijke goedkeuring. De corrupte New York Times zette de belangen van de Amerikaanse regering boven die van het Amerikaanse publiek en stopte het verhaal diep weg tot George W. Bush veilig werd herkozen.

Tegen de tijd dat de New York Times het verhaal van de illegale spionage een jaar later publiceerde, had de wet-brekende regering de tijd gehad om het delict ex post facto met wets en uitvoeringsbesluiten te mitigeren en haar wet-brekende handelswijzen uit te leggen als zijnde in het lands belang.

Vorig jaar onthulde William Binney, die de leiding heeft van de NSA's wereldwijde digitale gegevens verzamel-programma, dat de NSA iedereen in de VS onder totale surveillance controle had. Elke e-mail, bezochte website en telefoongesprek wordt afgevangen en opgeslagen. In 2012 ontving Binney de Callaway Award voor Civic Moed, een jaarlijkse prijs gegeven aan degenen die de grondwettelijke rechten beschermen met risico voor hun professionele en persoonlijke leven.

Er zijn een aantal klokkenluiders geweest. Bijvoorbeeld, in 2006 was er Mark Klein, toen bleek dat AT & T een geheime kamer had in hun kantoor in San Francisco die de NSA gebruikte om internet en telefoon gegevens te verzamelen van Amerikaanse burgers die onder geen enkele verdenking waren.
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/homefront/interviews/klein.html

De media behandelde deze verhalen op een manier die de wetteloosheid van de overheid beschermde tegen controle en publieke verontwaardiging. De gebruikelijke draai was dat het publiek zgn veilig voor terroristen moest zijn, en veiligheid is wat de overheid verstrekt.

De laatste klokkenluider, Edward Snowden, heeft zijn toevlucht gezocht in Hongkong, waar een betere bescherming van de vrije meningsuiting bestaat dan de Amerikaanse regering biedt. Snowden had geen vertrouwen in een Amerikaanse nieuwsbron en gaf het verhaal aan de Britse krant The Guardian.

Er is geen twijfel meer dat de Amerikaanse regering volslagen wetteloos is, dat het de Amerikaanse grondwet als een vodje papier behandeld, en dat zij niet gelooft dat Amerikanen enige andere rechten hebben dan die welke de regering tolereert op enig gegeven moment in de tijd, en dat de overheid geen enkele angst heeft om verantwoordelijk te worden gehouden voor haar wetteloosheid door het zwakke en "gecastreerde" Amerikaanse Congres, de federale rechtbanken, de gecontroleerde media, of een onbekommerde en ongeinformeerd publiek.

Binney en Snowden hebben precies en in nauwkeurige detail beschreven wat het extreme gevaar is van volledige controle over de bevolking door de overheid. Niemand is vrijgesteld, niet de directeur van de CIA, Amerikaanse leger generaals, senatoren en volksvertegenwoordigers, zelfs niet de president zelf.

Iedereen met toegang tot een computer en het internet kan interviews met Binney en Snowden vinden om kennis te maken met waarom je inderdaad veel hebt te vrezen of je nu wel of niets verkeerd hebt gedaan.

James Clapper, de liegende directeur van de National Intelligence, die zich perfect thuis zou voelen in Hitlers of Stalins regime, veroordeelde Snowden als "verwerpelijk" vanwege zijn aandringen dat in een democratie het publiek moet weten wat de regering doet. Clapper drong er op aan dat het stiekem bespioneren van elke gewone Amerikaan essentieel was voor de "bescherming van onze natie." Http://news.antiwar.com/2013/06/07/us-spy-chief-slams-reprehensible-leak-of- nsa-surveillance-schema /

Clapper is "beledigd" dat de Amerikanen nu weten dat zij door de NSA wordt bespioneerd. Clapper wil Snowden zwaar straffen voor zijn 'roekeloze onthulling' dat de Amerikaanse regering de privacy die de Amerikaanse grondwet garandeert aan elke Amerikaanse burger volledig heeft geschonden.

President Obama, naar verluidt opgeleid in het constitutionele recht, rechtvaardigde Clapper's spionageprogramma van elke communicatie van elke Amerikaanse burger als een noodzakelijke overtreding van de Amerikaanse burgerlijke vrijheden omdat dit "uw burgerlijke vrijheden beschermt." Zie het contrast tussen het gebrek aan waarheidsgetrouwheid van de president van de Verenigde Staten en de waarheid van Snowden, die terecht stelde dat de NSA spionage een "existentiële bedreiging voor de democratie" is.

De media zijn druk aan het werk om Clapper en Obama te verdedigen. Op 9 juni schoof CNN de voormalig CIA-case officer Bob Baer naar voren om in de geest van het publiek het idee te implanteren dat Snowden, in plaats van te proberen om de Amerikaanse openbare vrijheden te behouden, wel eens een Chinese spion zou kunnen zijn en dat Snowden's openbaringen een indicatie van een Chinese spionage geval zou kunnen zijn.

Demonisering is de techniek van de Amerikaanse overheid om Bradley Mannin in diskrediet te brengen voor het voldoen aan de Amerikaanse militaire code, door oorlogsmisdaden te rapporteren en voor het vervolgen van Julian Assange van Wikileaks voor het melden van gelekte informatie over de misdaden van de Amerikaanse overheid. Demonisering en valse beschuldigingen zullen de wapens van de regering tegen Snowden zijn.

Als Washington en haar "presstitutes" Amerikanen kunnen overtuigen dat moedige mensen die proberen om de Amerikanen te informeren dat hun historische rechten verdwijnen in een politiestaat, spionnen van vreemde mogendheden zijn, kan Amerika verder worden ondermijnd door haar eigen regering.

Dit brengt ons bij de kern van de zaak. Wat is het doel van het spionageprogramma?

Zelfs als een Amerikaan gelooft in de officiële verhalen van 9/11 en de Boston Marathon bom aanslagen, dan zijn dit de enige twee terroristische daden in de VS die resulteerde in het verlies van mensenlevens in 12 jaar. Veel meer mensen zijn gedood bij verkeersongevallen en van slechte eetgewoonten. Waarom zou de Grondwet en burgerlijke vrijheid in de ijskast gezet worden vanwege twee vermeende terroristische daden in 12 jaar?

Wat vooral verbazingwekkend is, is de afwezigheid van terreur aanslagen. Washington is in het tweede decennium van de invasie en het vernietigen van islamitische regeringen en landen. Burgerslachtoffers in Irak, Afghanistan en Libië zijn extreem hoog, en in de landen die Washington nog niet is binnengedrongen, zoals Pakistan, Jemen en Syrië, worden burgers vermoord door de drones en volmachten van Washington op de grond.

Het is uitzonderlijk dat Washington's brutale, al 12 jaar durende aanval op moslims in zes landen niet heeft geleid tot ten minste een paar dozijn echte, niet nep FBI georkestreerde, terreur aanslagen in de VS.

Hoe kan iets zo zeldzaam als terrorisme de vernietiging van de Amerikaanse grondwet en de Amerikaanse burgerlijke vrijheid rechtvaardigen? Hoe veilig is een Amerikaans wanneer hun regering elke burger als een potentiële verdachte ziet die geen enkele rechten meer heeft?

Paul Craig Roberts


About Dr. Paul Craig Roberts

Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. His latest book, The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West is now available.
Annotaties:
| #201177 | 14-06-2013 21:51 | Anders
Privacy of veiligheid is een onjuiste tegenstelling. Veiligheid impliceert privacy.

Benjamin Franklin (1706 -1790) heeft als politieke stelregel in de omgaan met het spanningsveld tussen vrijheid en veiligheid aangegeven: "Wie de vrijheid opgeeft om veiligheid te winnen zal uiteindelijk beiden verliezen."
[B. Franklin - staatsman, een van de grondleggers van de VS; nam deel aan het ontwerp van de onafhankelijkheidsverklaring v.d. VS]

Het gegeven 'Mark Klein, AT & T, geheime kamer' was mij niet bekend. Zeer interessant artikel en auteur. Thnx liedetector !
Anders's avatar
| #201179 | 14-06-2013 22:31 | liedetecter
Your welcome ... Roberts schrijft regelmatig scherp commentaar op de gebeurtenissen in de VS, wat zeker in deze context van PRSIM-gate hier een extra toegevoegde waarde is als tegenwicht aan creeps als Charles Groenhuijsen, die wat mij betreft weer zo snel mogelijk z'n kast in mag verdwijnen .... Franklin was right of course ..
| #201189 | 15-06-2013 00:02 | Frans Waterman
Nou meneer Craig Roberts wat een lang verhaal om dit:

Hoe kan iets zo zeldzaam als terrorisme de vernietiging van de Amerikaanse grondwet en de Amerikaanse burgerlijke vrijheid rechtvaardigen? Hoe veilig is een Amerikaan wanneer hun regering elke burger als een potentiële verdachte ziet die geen enkele rechten meer heeft?

te zeggen.
Frans Waterman's avatar
| #201191 | 15-06-2013 00:18 | liedetecter
Dan mis je de opvoedkunde waarde van het stuk. Kijk om je heen hoe weinig mensen enig besef hebben van wat er hier aan de hand is en braaf mee pinkelen in een onbewust toestaan van het nieuwe fascisme ... als je dat niet heel erg goed uitlegd, is het aan dovemans oren gericht ... vandaar ....
| #201193 | 15-06-2013 01:07 | Don Qiujote
Als Washington en haar "presstitutes" Amerikanen kunnen overtuigen dat moedige mensen, die proberen om de Amerikanen te informeren dat hun historische rechten verdwijnen in een politiestaat, spionnen van vreemde mogendheden zijn, kan Amerika verder worden ondermijnd door haar eigen regering.

Je moet een paar kommaatjes weglaten anders staat er een hele rare zin.
groetjes
De Spelling Nazi
Don Qiujote's avatar
| #201194 | 15-06-2013 01:20 | liedetecter
Vooruit, eentje dan ;)
aanmelden / inloggen