Door community (initieel Urubin), Op woe 1 mei 2013 22:29, 4 reacties,    

Wat vieren we eigenlijk op bevrijdingsdag?

bevrijdingsdagWat vieren we eigenlijk op bevrijdingsdag? Op het eerste gezicht lijkt dat een vreemde vraag. Iedereen weet immers dat we dan onze bevrijding door de geallieerden vanonder het juk van nazi Duitsland. Echter, zijn we nu meer dan zestig jaar verder en wat is er nu nog over van de vrijheid die de Nederlander geniet?

Net als onder het Duitse juk zijn we inmiddels verplicht ten allen tijde identiteitspapieren bij ons te hebben. We hebben geen ID recht maar een ID plicht en dat is nog maar het topje van de ijsberg want met meer taps op het telefoonverkeer dan de Verenigde staten is ons landje kampioen afluisteren van haar burgers. Op vrijwel elke hoek staat er achter een boom een politieagent ze zappen met z'n lasergun om de volgende boete van ongeveer 4 km per uur te hard op de mat te laten landen. Toch weer 30 Euro, makkelijk verdiend voor de staat. Voor de enkeling die oom agent weet te ontlopen kennen we traject controles om hetzelfde doel want met veiligheid hebben de verkeersboetes al lang niets meer te maken. Dat kunt u simpel weg zien door even te vergelijken wat u aan boete krijgt als u een winkeldiefstal pleegt of wanneer u een keertje speels toetert op uw claxon. Kijk maar wat het meeste kost.

Volgens de het duo Opstelten en Teeven is het de hufter betaald, dus vraag ik me oprecht af waarom al deze lasergun zappende wouten geen torenhoge rekeningen krijgen want veel erger hufter gedrag kom je zelden tegen, of waarom onze MP Mark Rutte niet een torenhoge boete heeft gekregen om de hufterige opmerking dat we maar een nieuwe auto of iets dergelijks moeten kopen terwijl de voedselbanken reeds lang de noodklok luiden. Als de hufter moet betalen dan wel graag alle hufters te beginnen met de regering want daar zitten in mijn beleving toch echt de grootste hufters.

Maar goed de vraag was: Wat vieren we eigenlijk op Bevrijdingsdag en bovenstaande laat al zien dat het met vrijheid in vernederland droevig is gesteld. Alle vrijheid overigens want ook de vrijheid van meningsuiting komt regelmatig in het gedrang, zoals we konden zien bij de inhuldiging van ons nieuwe koningspaar: De duurste uitkeringsgerechtigden van Nederland, waar twee protesterende republikeinen zonder enige aanleiding werden opgepakt en afgevoerd, daar ging hun vrijheid van meningsuiting zo het politie busje in.

En wanneer we het hebben over persoonlijke vrijheid liet de kroning ook weer mooi zien dat deze ook niet meer bestaat. Erwin Lensink werd bij voorbaat vastgezet, zonder aanleiding en zijn advocaat kreeg zwijgplicht opgelegd, maar het OM mocht wel van alles naar buiten brengen. Vrijheid in vernederland

Hoe langer ik er over nadenk, hoe vaker ik denk: Wat vieren we eigenlijk op bevrijdingsdag?
Annotaties:
04-05-2013 06:18 | buying twitter followers
buying twitter followers
02-05-2013 06:32 | Recommended Web site
Wat vieren we eigenlijk op bevrijdingsdag? #zaplog
| #199251 | 01-05-2013 22:41 | spaceman
In het stemhokje kun je het verschil uitmaken maar blijkbaar zijn we hardleers.Nu niet gaan janken want niemand protesteert, te veel moeite blijkbaar.
spaceman's avatar
| #199258 | 02-05-2013 06:29 | Argwaan
In het stemhokje kun je kiezen tussen de ene carrièrejagende leugenaar of een andere maar blijkbaar zijn we hardleers.Nu niet gaan janken want niemand protesteert, te veel moeite blijkbaar.
Argwaan's avatar
| #199261 | 02-05-2013 09:14 | Don Qiujote
"In het stemhokje kun je het verschil uitmaken"
Slechts jouw mening!
En ik mag niet janken omdat jij goed betaald krijgt door het systeem?
En wat als ik een knuppel in mn nek krijg als ik protesteer?

Met bevrijdingsdag vieren we het onwaarschijnlijke kwaad dat zijn door zichzelf gecreeerde kwaad vernietigde.Nogal pervers dus.Bevrijdingsdag.
Don Qiujote's avatar
| #199262 | 02-05-2013 09:23 | spaceman
@Don

En ik mag niet janken omdat jij goed betaald krijgt door het systeem?


Huh??? Leg eens uit.
spaceman's avatar
aanmelden / inloggen