Door community (initieel hakkietakkie), Op woe 28 aug 2013 13:40, 3 reacties,    

Waren er wel chemische wapens? En zo ja van ‘goede’ kwaliteit?Er schort, volgens Global Research, het een en ander aan het onweerlegbaar youtube bewijs dat er een aanval met topkwaliteit saringas is uitgevoerd vlakbij Damascus. Als ziekenhuizen volstromen met dode en stervende slachtoffers van een dergelijke aanval stroomt het ziekenhuis ook vol met gas. Als artsen, verpleegkundig personeel en cameraploegen niet in beschermende kleding gehuld zijn, sterven ze ook.

"Op dit moment ben ik niet helemaal overtuigd omdat de mensen die hen helpen geen beschermende kleding dragen en geen gasmaskers ophebben." zei Paula Vanninen, directeur van Verifin, het Finse instituut voor verificatie van de chemische wapensconventie in een artikel van AFP

"In een echt geval dan zouden ze ook besmet zijn en symptomen vertonen."

John Hart, hoofd van de Chemische en Biologisch veiligheidsproject bij het Internationale vredes onderzoeksinstituut in Stockholm zei dat hij niet de tekenen in de ogen van de slachtoffers heeft gezien die overtuigend bewijs zou zijn voor het gebruik van chemische wapens.

"Van de video's die ik de afgelopen paar uur heb gezien ben ik nog geen pupillen zo klein als speldenpunten tegengekomen... Dit zou wijzen op organofosfor zenuwgas," zei hij.

Gwyn Winfield, redacteur van CBRNe World, die zich specialiseert in verhalen rondom chemische wapens, zei dat het bewijs niet suggereert dat er chemicalien van een militaire kwaliteit is gebruikt waarover het Syrische leger over zou beschikken.

"We krijgen geen berichten binnen dat doktoren en verpleegkundigen sterven wat erop wijst dat wat er eventueel gebruikt is in ieder geval niet de kwaliteit heeft van Sarin die gebruikt wordt door het leger. Het zou goed kunnen dat het een mindere kwaliteit betreft," vertelde Winfield aan het AFP.

Het artikel van Global Research' Washington Blog geeft nog meer links naar berichten waaruit blijkt dat er serieuze twijfels zijn over de authenticiteit van de video's die de aanleiding vormen voor een nieuwe westerse oorlog in het midden oosten en als ze al authentiek zijn wat voor wapen er gebruikt is en door wie.
Annotaties:
Waren er wel chemische wapens? En zo ja van ‘goede’ kwaliteit? #zaplog
| #205850 | 28-08-2013 17:14 | tegengas
Volgens Artsen Zonder Grenzen Frankrijk hebben ze over de telefoon hoogst betrouwbare informatie gekregen, dat er in een paar uur 3600 patiënten in 3 kleine ziekenhuizen (niet te vergelijken met Nederlands ZH) geholpen zijn zonder medische chemische wapen uitrusting en dat er 355 doden waren.

Knap hoor dat zou Nederland niet lukken.

Ze lopen met de overblijfselen van raketten rondt alsof het een blikje bier is, en er gebeurt niets.
tegengas's avatar
| #205855 | 28-08-2013 18:17 | Don Qiujote
Overtuigend!
Thx
Don Qiujote's avatar
| #205884 | 29-08-2013 01:27 | tegengas
In Syrië gebruiken ze thermobarische wapens, en wat ik erover tegen kwam werd ik niet echt vrolijk van.

Wikipedia

Een thermobarisch wapen is een conventioneel explosief dat tijdens de explosie gebruikmaakt van de zuurstof in de lucht als oxidator.

Dit heeft als voordeel dat het wapen sterker is dan een gewoon explosief van vergelijkbare grootte. Ook produceert een thermobarisch wapen een drukgolf en thermische golf die langer aanhoudt dan bij een gewoon explosief.[1]

Thermobarische wapens zijn vooral effectief in relatief gesloten gebieden zoals steden, tunnels, grotten en gebouwen zoals bunkers. In open terrein is het wapen niet erg effectief.
Einde wiki artikel.
Lijkt een prima wapen, je zou hem zo van de plank halen, 3 halen 2 betalen.

In de steden met een burger bevolking die daar nog rondloopt is het een verschrikkelijk wapen.
Dat het zo ver heeft kunnen komen is werkelijk een schande, dit is geen wapen om ingezet te worden tegen burgers.

Amerika moet zo nodig regeringen vervangen op een misdadige manier omdat ze haast hebben en stoken bevolkingsgroepen op om hun doel daar voor te bereiken en leveren ook de wapens, wat niemand mag weten natuurlijk.
De gewone man krijgt het niet te weten wat er allemaal gebeurt, en het gaat ze niet om de leventjes van de mensen die er wonen, daar hebben ze schijt aan.

Het zijn geen chemische wapens die ze gebruiken, het zijn thermobarische wapens en er is zelfs een RPG uitvoering van, voor vooral gebruik in steden.
Als de rebellen geen wapens hadden gekregen van de bekende landen, dan was dit nooit gebeurt.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen