Door community (initieel Best Well), Op zat 27 jan 2018 10:41, 1 reacties, nieuws

Wat zijn het toch slimme jongens hè, onze rakkers van de AIVD en MIVD.
Onze jongens van de AIVD en MIVD hackten de Russen zodat ze konden zien hoe die de Amerikanen hackten

http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2018/01/Ollongren-AIVD-MIVD.png

Wat zijn het toch slimme jongens hè, onze rakkers van de AIVD en MIVD. Zij mogen doen wat niemand anders mag doen; wat zelfs de Russen bij ons niet mogen doen, want dan zijn het Russische hackers. Zij mogen inbreken op systemen, zodat ze daar van alles mee uit kunnen halen. Zij mogen feitelijk alles van iedereen compleet overnemen en aanpassen en dat is goed! Dat bewijst zich nu wel nu “blijkt” uit keihard en onomstotelijk bewijs dat zij Russische hackers hebben gehackt. Dat komt omdat onze hackers veel slimmer zijn dan die uit Rusland en die Russische hackers (die natuurlijk precies naast het Kremlin zitten) zijn een beetje onnozel, dus die hebben niet door dat er hackers in hun hackgroep zitten. Het zijn tenslotte Russen.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken, verantwoordelijk voor inlichtingendienst AIVD, wil niet inhoudelijk ingaan op de onthulling dat Nederlandse inlichtingendiensten jarenlang meekeken terwijl Russische hackers de Amerikaanse overheid infiltreerden. Wel benadrukt ze dat ze al eerder heeft gewezen op het risico van ‘statelijke actoren die democratieën proberen te beïnvloeden’. Natuurlijk wil zij er niet verder op ingaan. Waarom zou ze. Het is potverdikkeme al ernstig genoeg. Maar hieronder vindt u gelukkig het bewijs:

De Nederlandse inlichtingendiensten onderschepten de informatie van het Russische hackerscollectief ‘Cozy Bear.’ Volgens Nieuwsuur en de Volkskrant (“dus dan is het betrouwbaar”) hadden de Nederlandse veiligheidsdiensten meer dan twee jaar toegang tot de Russische hackersgroep. Een hackteam van de AIVD zag hoe ‘Cozy Bear’ kon binnendringen bij onder andere het Witte Huis en de DNC, het dagelijkse bestuur van de Democratische Partij. Volgens de Westerse inlichtingsdiensten werkt de Russische hackersgroep in dienst van de Russische overheid.

Journalist Huib Modderkolk van de Volkskrant legt uit hoe de touwtjes van dit nieuws aan elkaar werden geknoopt. ‘Wij kregen op een gegeven moment een tip dat Nederland wel heel bijzondere informatie heeft geleverd over de hack van de Democratische Partij. Wij wilden weten hoe het kan dat je zo dicht bij de bron kunt zitten. Daar zijn we heel veel gesprekken over gaan voeren en uiteindelijk hebben we bronnen gevonden die daar meer over konden vertellen.’ (“Kuch”)

Ethisch hacker en cybercrime-expert Rickey Gevers van RedSocks zegt dat het verhaal waarschijnlijk vooral vanuit Amerikaanse kant naar buiten is gekomen. ‘In het voorjaar van 2017 zie je al een aantal Amerikaanse berichten met details hierover. Dan hebben ze het over een bevriende dienst die de informatie heeft uitgeleverd en zie je dat oud-NSA-medewerkers erover praten. Het lijkt me het meest logisch om te denken dat het van Amerikaanse kant stukje bij beetje uitgelekt is en dat het nu is gelukt om Nederlandse bronnen eraan te koppelen om het verhaal rond te krijgen.’

Zelf houdt Gevers voor zijn werk zowel Cozy Bear als Fancy Bear in de gaten. ‘Die zijn heel actief en ook zichtbaar. Het heeft er alle schijn van dat het door de Russische staat is georganiseerd. Je ziet in ieder geval dat ze in het belang van de Russische staat bezig zijn.’

Dus Cozy Bear ging binnen bij het Witte Huis en dat werd allemaal gezien door Rickey Gevers en RedSocks. Zij zijn als het ware de slimste hackers van de hele wereld. Ik denk dat ze wel een prijs verdienen. De Russische hackgroepen Cozy Bear en Fancy Bear hebben nog steeds niet door dat ze in de gaten gehouden worden. De deelnemers van die groep zijn immers van die wizkids die met een fles wodka van de straat geplukt zijn en achter een pc gezet zijn. De Russen werden ook niet gealarmeerd door de naam Rickey Gevers in hun hackgroep. Ook de naam RedSocks kwam niet echt Amerikaans op ze over. Ze doen immers zelf alsof ze westerlingen zijn met hun gebrekkige Engels. Maar wij hadden ze allang door hihi! Wij zijn slim joh, wij van de AIVD!

En natuurlijk is het geen optie dat we zelf vanuit die hackgroepen (waar we dan toch al eenmaal binnen zaten) het Witte Huis zijn binnen gedrongen; ook is het geen optie dat we die hackgroep helemaal zelf zijn. Zo zijn wij niet. Wij zijn de AIVD! Wij zijn de MIVD! Wij spinnen geen onzin om onze hackersrechten goed te praten. Wij willen u het volk heus niet te veel hacken. Alleen als het nodig is! Maar we willen wel dat u bang bent voor de Russische hackers, zodat we u mogen hacken en afluisteren en censuur kunnen rechtvaardigen! Wij zijn ‘s lands beschermers en we beschermen u tegen de gevaarlijke Russen! Wij hacken uw computer en telefoon, maar dat is voor uw eigen bestwil.

De oorspronkelijke “Russische hacking” beschuldiging was dat het de Russen waren die verdraaide e-mails kwaadwillig hebben verkregen en ze aan Wikileaks hebben doorgegeven. Het “bewijs” hiervoor was tweeledig. Een rapport van het privé cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike beweerde dat metadata aantoonden dat de hackers aanwijzingen hadden achtergelaten, waaronder de naam van de oprichter van de Sovjet-veiligheidsdiensten. Het tweede bewijsmateriaal was dat een blogger met de naam Guccifer 2 en een website met de naam DNC Leaks toegang leek te hebben tot een deel van het materiaal rond dezelfde tijd dat Wikileaks deed, en dat Guccifer 2 Russisch kon zijn. Dat is het. Tot op de dag van vandaag is dat de optelsom van echt ‘bewijs’ van Russisch hacken. Gelukkig hebben we er nu nieuw “echt bewijs” bij, namelijk het verhaal van de AIVD en MIVD. Ze zullen vast nog wel met een printscreentje komen en dan zijn we overtuigd. Want onze Kajsa is zo’n lief onschuldig blond meisje en lieve onschuldige blonde meisjes liegen nooit; net als ministers. Kom op mensen niet zeiken! U moet gewoon blij zijn dat u gehackt mag worden, want dat houdt de gevaarlijke Russische Bear buiten de deur!

Dit verhaal werd al langer gespind, maar nu krijgt de spin een nieuwe spin. Spin spin spin spin, omdat u het moet en zal geloven! Wij willen gewoon op alles in kunnen breken. Wat zijn ze goed hè onze jongens van de AIVD! Kom maar even bij ome Willem op schoot zitten: “Lekkere rakkers; geitenbreiers!”

Annotaties:
| #261820 | 27-01-2018 14:20 | Best Well
Volgens de FISA-memo heeft Hillary Clinton 12 miljoen dollar uitgegeven om ervoor te zorgen dat de Hack van de verkiezingen voor waar wordt aangenomen.

Zou ik hierbij mijn gironummer vermelden? Iedereen is te koop toch?
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen