Door Ness, Op don 17 nov 2016 12:08, 1 reacties,    

Waterschappen sluiten risico-lening voor buitenlandse projecten


"De Nederlandse waterschappen worden steeds actiever in het buitenland, waar zij ingenieurs- en baggerbedrijven aan nieuwe markten helpen. Maar voor de financiering van deze projecten zijn ze terechtgekomen in riskante en omstreden financiële constructies. "

WTF??? Zijn de waterschappen bedoeld om NL veilig en droog te houden, de dijken en waterwerken te controleren, mensen van schoon water te voorzien, of zijn ze bedoeld om via de achterdeur en op kosten van de belastingbetalers vette winsten te maken (en die in eigen zak te steken) en verkapte subsidie te leveren aan door de roverheid goedgekeurde bedrijven? Werkverschaffing voor je rottige, alle initiatief dodende ambtenaartjes? Om zo alle concurrentie kapot te maken en nieuwe, niet-welgevallige (niet corrupte!) ondernemers de pas af te snijden? Om de mogelijkheid tot verregaande vriendjes- en draaideurpolitiek een *markt* te geven? Om cocaine te smokkelen vanuit Colombia? Om risicoloos risico te nemen bij vage financiële oplichtersbedrijfjes want de burgers draaien toch op voor eventuele schade? Om je later te verstoppen achter: wir haben das nicht gewoest? Gatverdamme. Overal moet de roverheid zijn klauwen in hebben. Nu weer via de waterschappen. Voorspelling: de prijs voor een kuub water gaat binnenkort met sprongen omhoog. Want dat kost wat hoor, al die nep-ambtenaren in dienst van een communistische roverheid die de markt verzieken en monopoliseren.
Annotaties:
| #256098 | 17-11-2016 21:28 | Ness
http://www.ad.nl/nieuws/erg-nauwe-banden-nam-en-ez-bij-gasbesluit~a4ea589d/
Economische zaken kan niet al te openlijk buitenlandse bedrijven voortrekken. Shell, NAM zijn bedrijven die belangrijk zijn voor de NL fluteconomie dus dat belangenverstrengeling speelt is een gegeven. Maar via "ontwikkelingshulp" en waterschappen kunnen ze toch een en ander *regelen* voor bedrijven als Nestlé en Coca Cola. Want die hebben water nodig in de gebieden waar de waterschappen via de achterdeur op onze kosten water aan het regelen zijn. Maar niet voor de bewoners aldaar, dat spreekt voor zich. Het is subsidie voor monopolisten plus een kickback/draaideur systeem. Kosten en risico's zijn voor de NL'er.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen