Door P.uncia, Op maa 20 dec 2010 18:43, 5 reacties,    

We leven langer, maar niet gezonderLanger leven is niet noodzakelijkerwijs een pretje, het kan betekenen dat er meer jaren doorgebracht worden met worstelen met een handicap, zeggen onderzoekers.

Cijfers tonen aan dat de levensverwachting stijgt, maar in ruil daarvoor zullen mensen die nu geboren zijn een extra jaar te maken krijgen met een handicap of een langdurige ziekte in vergelijking met degenen die 30 jaar geleden zijn geboren. De geslachtskloof sluit zich ook, waarbij vrouwen hun traditionele voordeel verliezen in het hebben van een langere betere gezondheid terwijl ze genieten van een langere levensverwachting.

Onderzoekers voorspellen dat mannen die geboren zijn in 2007 een gemiddelde van 13,7 jaar arbeidsongeschiktheid in hun leven zullen hebben vergeleken met 12,8 jaar voor degenen die in 1981 geboren zijn. Voor vrouwen zijn de cijfers 17,1 en 16 jaar. Mannen die geboren zijn in 2007 zullen waarschijnlijk een nog groter deel van hun leven doorbrengen in een slechte gezondheid, 8,7 jaar, vergeleken met 6,4 jaar in 1981.

Momenteel brengen vrouwen 11 jaar in slechte gezondheid door in vergelijking met 10 jaar in 1981, volgens cijfers van het Office of National Statistics. Echter, het gedeelte van leven in goede gezondheid groeit in een sneller tempo voor mannen dan voor vrouwen, mannen hebben de traditionele kloof tussen de seksen meer dan een jaar kleiner gemaakt. Cijfers tonen een soortgelijk beeld in de VS waar de gemiddelde 20-jarige een extra jaar zal besteden om te worstelen met ziekte, vergeleken met hun leeftijdgenoten die 10 jaar geleden geboren zijn.

In 1998 kon een 20-jarige man verwachten nog 45 jaar te leven zonder hart en vaatziekten, kanker of diabetes. In 2006 was dat gedaald naar het vooruitzicht van 43,8 ziektevrije jaren. Voor jonge vrouwen is het aantal jaren dat ze kunnen genieten van een goede gezondheid ook gedaald van 49,2 jaar tot 48 jaar.

Het aantal mensen, inclusief jongeren, met de mogelijkheid om tien stappen te lopen, 400 meter te lopen, 2 uur te staan of te zitten, buigen of knielen zonder gebruik van speciale apparatuur is ook gedaald. Mannen in hun twintiger jaren zullen van 3,8 jaar 5,8 jaar doorbrengen zonder basismobiliteit, terwijl vrouwen van dezelfde leeftijd waarschijnlijk van 7,3 jaar een decennium geleden 9,8 jaar ervaren zonder mobiliteit.

Onderzoeker Eileen Crimmins, die een onderzoek publiceerde in het Journal of Gerontology, zei dat een gezondere levenswijze en de medische vooruitgang hebben bijgedragen aan de toename van de levensverwachting. Ze zei: 'We hebben altijd aangenomen dat elke generatie gezonder en langer zou leven dan de voorafgaande.

Er is substantieel bewijs dat we tot nu toe te weinig hebben gedaan om ziekte te elimineren of te vertragen, terwijl we sterfgevallen door ziekte kunnen voorkomen. Tegelijkertijd zijn er aanzienlijke stijgingen in de incidentie van bepaalde chronische ziekten, in het bijzonder diabetes. Maar de prevalentie van kanker, hart en vaatziekten en diabetes zijn allemaal gestegen, samen met het percentage van de bevolking dat meerdere ziekten heeft. Obesitas cijfers zijn ook omhoog geschoten.

Dr. Crimmins zei: “De toenemende prevalentie van ziekte kan tot op zekere mate een weerspiegeling zijn van betere diagnostiek maar wat het duidelijkste weerspiegelt is het toenemende overleven van zieke mensen. Het groeiende probleem van levenslange obesitas, een toename van hypertensie en hoog cholesterolgehalte zijn een teken dat mogelijk de gezondheid niet met elke generatie zal kunnen toenemen. We lijken niet in de richting te gaan van een wereld waar we sterven zonder langdurige periodes van ziekte, functieverlies en handicaps”.

Door, Jenny Hope.
Annotaties:
| #121249 | 20-12-2010 19:29 | P.uncia
Oeps, gaan we weer..

Helaas, je kan op NUjij geen links naar deze site plaatsen.
P.uncia's avatar
| #121252 | 20-12-2010 19:59 | Hans
Als ik de laatste 5 jaar in een scootmobiel moet, laat dan maar zitten.
Hans's avatar
| #121263 | 20-12-2010 20:48 | P.uncia
Als ik de laatste 5 jaar in een scootmobiel moet, laat dan maar zitten.


Yezz, zo denk ik er ook over. Mijn nachtmerrie is om ooit in een verpleeghuis te komen.
P.uncia's avatar
| #121286 | 21-12-2010 08:30 | wingload
Je kunt van alles doen. Kijk maar naar Gary Null, die is ook oud. Maar die vreet zich drie slagen in de rondte aan bessenextracten en ingedroogde algen en weet-ik-veel. En hij doet aan oefeningen, vervelende oefeningen. Geen drank, geen koffie, geen suiker, geen vlees. Yep. Dan ga je lang mee.
En als je daartoe niet bereid bent dan kan je natuurlijk ook als een oude Indiaan bovenop een rots gaan zitten met je Mars. En dan zonder je zoon natuurlijk.
wingload's avatar
| #121369 | 21-12-2010 21:15 | Qvic
Onderzoeker Eileen Crimmins, die een onderzoek publiceerde in het Journal of Gerontology, zei dat een gezondere levenswijze en de medische vooruitgang hebben bijgedragen aan de toename van de levensverwachting. Ze zei: 'We hebben altijd aangenomen dat elke generatie gezonder en langer zou leven dan de voorafgaande.
-------------------------------------------------------------------------------------
Dit is nu typisch de domste fout die je kan maken als wetenschapper. Want alleen door onze betere hygiëne zijn steeds ouder geworden (en dat weten zij ook wel, maar dat levert geen onderzoeksgeld op), maar niet door de medische wetenschap, want die is op een verkeerde basis gestoeld, hierdoor neemt de levensverwachting juist door af en ook door onze synthetische en chemische toevoegingen en gemoduleerde voeding neemt onze levensverwachting af.
Dit resulteert alleen maar in meerdere ziektes en inderdaad meer arbeidsongeschikten en dat wordt met elke generatie erger. Totdat er generaties ontstaan die zich zelf niet meer kunnen voortplanten door die chemische troep. Dit zie je nu al bij het vee in Amerika die alleen nog maar gemoduleerde gewassen te eten krijgen en volgespoten worden met synthetische en chemische ingrediënten om deze dieren zo snel mogelijk te groeien en preventief te vaccineren. Dit lot zou ook de mens treffen want wij eten deze troep. Van voeding kun je niet meer spreken.
Qvic's avatar
aanmelden / inloggen