Door community (initieel Best Well), Op maa 5 feb 2018 11:02, 1 reacties, nieuws

We spraken een cyberexpert

maar het kon ook gewoon iemand zijn die een paar keer ‘blockchain’ zei2 februari 2018 door Peter Buurman en Sake van der Wall

Er wordt veel gezegd over de recente AIVD-hack en de DDoS-aanvallen op Nederlandse bedrijven, maar wat klopt er nou wel en wat niet? Wij vonden het tijd om een expert te spreken. Na even googelen vonden we iemand die het zou kunnen zijn, al kan het ook gewoon iemand zijn die heel vaak ‘blockchain’ zegt.In het kader van de recente DDoS-aanvallen is de aandacht opnieuw gevestigd op onbeveiligde smart-apparatuur die mensen in huis halen. Politici vragen om een strengere controle op die slecht beveiligde apparaten, maar wat kunnen mensen zelf doen?
Blockchain.Het schijnt dat de recente DDoS-aanvallen geavanceerder zijn dan eerdere aanvallen. Ook is de timing opvallend, het is een paar dagen nadat bekend werd dat de AIVD een Russische hackgroep heeft gehackt. Het ligt misschien voor de hand om die twee gebeurtenissen direct aan elkaar te verbinden, maar is dat niet voorbarig?
Ik hoor wat u zegt. Maar ik hoor u niet over de blockchain.Er zijn ook mensen die de timing van het AIVD-artikel opvallend vinden, en zeggen dat het alleen maar nu verschijnt om de uitbreiding van bevoegdheden van inlichtendiensten te verantwoorden. Zo vlak voor het referendum komt een succesverhaal natuurlijk goed uit, zeggen zij. Maar wat zegt u?
Ik zeg: blockchain. Mensen hebben het vaak over de bitcoin, maar het gaat om de achterliggende technologie: blockchain.Interessant. Bedankt voor uw antwoorden op de vragen, het heeft veel verhelderd. Volgende keer ontvangen we u graag weer als we het gaan hebben over oplichters op het internet.
Ik wilde nog één ding zeggen: blockchain.

Annotaties:
| #261905 | 06-02-2018 00:07 | G.B. Wolf
Vanavond op (radio) BNR-nieuws: 19 jarige 'hacker' (ja vast) gearresteerd. Op het moment van arrestatie hielden de DDos-aanvallen op. Politie: Dit zegt niks, maar het is wel veelbetekenend. 1 Uur later: De hacker had niets met de DDos-aanvallen te maken.

"Nee beste politie: de aanvallen hielden op, omdat ik net op dat moment een scheet liet, dat was de oorzaak!"

Maar wel lachen om die miep. Een Rijbroekje doen.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen