Door community (initieel ouwe knar), Op din 27 feb 2018 22:13, 5 reacties, nieuws

Weer meer mensen met griepHet aantal mensen met griepachtige verschijnselen is weer toegenomen. Volgens gezondheidsinstituut Nivel gingen afgelopen week 155 op de 100.000 mensen naar de huisarts met griepachtige klachten. De week daarvoor waren het er 140.

De griepepidemie in ons land duurt nu al elf weken, twee weken langer dan gemiddeld. Als twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.

Ziekenhuizen

Het Nivel baseert zich op cijfers van 42 huisartsenpraktijken door het land. De totale omvang van de epidemie is niet bekend, doordat lang niet iedereen met griep zich bij de dokter meldt. Vooral heel jonge kinderen en ouderen doen dat wel.

De ziekenhuizen liggen overvol met grieppatiënten. En ook het verplegend personeel en de artsen hebben last van griep. De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen waarschuwde onlangs dat hierdoor een opnamestop op de SEH's (Spoed Eisende Hulp 's) dreigt.
Annotaties:
| #262183 | 27-02-2018 22:32 | Nico de Geit
Waarom gaan die mensen naar de huisarts? Die kan er echt niets mee. Griep, ziekte is een natuurlijk proces om alles weer op orde te brengen. Dat heeft gewoon even tijd nodig.
Nico de Geit's avatar
| #262184 | 27-02-2018 22:40 | ouwe knar
Jammer dat er niet bij vermeld wordt hoeveel daarvan een anti griep prikje hebben gehad.

https://healthimpactnews.com/2017/study-repeated-flu-shots-decreases-antibody-response-more-evidence-that-annual-flu-shots-are-worthless/
De studie daar aangehaald:
Both high and low vaccination groups in our study demonstrated protective antibody titres post-vaccination. The findings from the current study are suggestive of decreased serological response among highly vaccinated HCWs. More studies with larger sample sizes and a greater number of people in the vaccine-naïve and once-vaccinated groups are required to confirm or refute these findings before making any policy changes.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28385605
Heeft het niet over een verlaagde respons, maar zegt dat het gewoon geen donder uitmaakt.

Deze http://www.pnas.org/content/early/2017/10/31/1712377114 (Contemporary H3N2 influenza viruses have a glycosylation site that alters binding of antibodies elicited by egg-adapted vaccine strains) voor liefhebbers.
Vaccine effectiveness against H3N2 is often low (2), especially among repeat vaccinees (25⇓–27). Antigenic mismatch due to incorrect strain selection is an established cause of low vaccine effectiveness (2). Future studies should address whether egg-adapted mutations constitute another form of antigenic mismatch that alters vaccine effectiveness in other influenza virus seasons.
ouwe knar's avatar
| #262185 | 27-02-2018 22:45 | ouwe knar
Waarom gaan die mensen naar de huisarts? Die kan er echt niets mee.
Dat zijn mensen die goed geconditioneerd zijn en zoals het medisch-farmaceutisch complex dat wil, denken dat overal een pilletje of een prikje tegen is.

Wat anders is, als griep ontaardt in longontsteking. Dan is enige hulp juist wel zeer gewenst.
ouwe knar's avatar
| #262204 | 28-02-2018 21:08 | Nico de Geit
als griep ontaardt in longontsteking. Dan is enige hulp juist wel zeer gewenst.


In je bed blijven bijvoorbeeld, en niet gaan werken? Thee met citroen en honing, en lekker uitzieken?

Ik heb het idee dat mensen naar de huisarts moeten om een verlofbriefje te halen zodat ze niet naar hun werk hoeven. Als je niet naar de dokter gaat ben je niet ziek, en de dokter bepaalt of je thuis mag blijven. Zo ziet het leven van veel werkslaven eruit.
Nico de Geit's avatar
| #262205 | 28-02-2018 21:24 | Nico de Geit
Laten we er even vanuit gaan dat virussen bestaan, en dat ze doen wat ze zeggen dat ze doen, namelijk ziek maken.

Er zijn dus miljoenen virussen, die steeds veranderen. Stel dat vaccins zouden werken, er zijn gewoon te veel virussen.

Er zit dus weinig anders op dan 'ziek te worden' dat wil zeggen je lichaam de kans geven de rommel op te ruimen. Bij mij werkt dat altijd prima. Niet bijzonder: zo gaat het al ontelbaar veel generaties.

Als je denkt dat je je kunt vaccineren tegen miljoenen, steeds veranderende virussen, ik denk dat je er dan toch echt naast zit. Je lichaam kan die zooi wel opruimen.

Aan vaccins wordt stevig verdiend en bepaalde artsen zijn blijkbaar in zekere zin krankzinnig. Ik vind dat iedereen het recht moet hebben om ziek te worden. Sterker: iedereen moet het recht hebben te sterven.

Frank Zappa: 'sommige mensen worden ziek, anderen niet. Sommige mensen worden weer beter, anderen niet.'

Smerig eigenlijk dat kwakzalvers zich dan opdringen om geld aan je te verdienen, ook als je dat helemaal niet wilt. Het moet, desnoods onder overheidsdwang. Zorg weigeren is voordat je het weet een misdrijf.
Nico de Geit's avatar
aanmelden / inloggen