Door community (initieel Hans), Op din 22 mei 2012 21:31, 4 reacties,    

Welke investeringen leveren nog rendement op?


Pensioenfondsen hebben grote moeite om rendement te halen uit hun beleggingen. Aandelenkoersen dalen, de prijs van onroerend goed daalt en zelfs staatsobligaties zijn geen veilige belegging meer.
Waar zijn de gouden bergen gebleven?
Hoe kan je geld nog groeien?

Aandelenkoersen
Sinds 2007 is de Amsterdamse AEX-index 40% van haar waarde verloren.

De Spaanse aandelen-index IBEX-35 verloor bijna 60% aan waarde

De Italiaanse MIB-index daalde met 70%

De Griekse aandelenbeurs klapte volkomen in elkaar en verloor 90% van de waarde.

Onroerend goed
Over de hele wereld daalt ook de waarde van onroerend goed. In de VS, in het Verenigd Koninkrijk, in Spanje en ook in Nederland. De huizenprijzen in Nederland zijn weer terug op het nivo van 2005.

Obligaties
Ook staatsobligaties zijn geen zekere belegging meer. Obligaties van zwakke landen (Griekenland, Portugal, Spanje) vormen een groot risico en krijgen van kredietbeoordelaars  een slechte rating. Ze worden niet meer geaccepteerd als onderpand voor een lening.
Staatsobligaties van betrouwbare landen zoals Duitsland leveren nog maar heel weinig rendement op. De rente op Duitse staatsleningen met een looptijd van 10 jaar was in juni 2011 nog 3%. Maar de rente is nu gedaald tot slechts 1,46%.De inflatie bedraagt 2,3 tot 2,6%. En dan is een rendememt van 1,46% op je investering in werkelijkheid verliesgevend.

Investeerders, waaronder verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen kunnen met hun geld nergens meer rendement halen: niet in aandelen, niet in onroerend goed en niet in staatsobligaties.
De verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen zullen de premies moeten verhogen om nog aan hun verplichtingen te kunnen voldoen.
Of ze besluiten gewoon om dan maar niet aan hun verplichtingen te voldoen en af te stempelen.

Annotaties:
| #181016 | 22-05-2012 22:44 | SoSeg
"Welke investeringen leveren nog geld op?" ..... Snel doorscrollen naar het einde... en dan .... geen antwoord! Geniale titel ;-)
SoSeg's avatar
| #181028 | 23-05-2012 11:37 | DOS.
Ik zie met lede ogen aan dat de Ponzi scheme economie die in Europa nu is geklapt, in volle groei is in Turkije. Er wordt een heleboel krediet in het systeem gepompt en er wordt flink geinvesteerd. Dan krijg je inderdaad de hoogste groeicijfers van Europa. Voorlopig gaat het daar nog jaren goed, maar uiteindelijk ploft het daar ook, zoals wij hier nu meemaken. Daar leveren investeringen momenteel geld op en de overheid financieer ook nog eens de helft van je investering indien deze innovatief is. Deze helft hoef je ook niet eens terug te betalen ! Teelt in kassen is daar nu booming en de investering betaalt zich binnen 2 a 3 jaar terug !
DOS.'s avatar
| #181029 | 23-05-2012 12:27 | ParallaxGuy
als de beurzen voor 80% worden gecontroleerd door high frequency trading, dan valt er voor de sukkels en melk koeien(Pensioenfondsen) alleen maar verlies te halen..
ParallaxGuy's avatar
| #181030 | 23-05-2012 12:28 | ParallaxGuy
voor HFT is veel volatiliteit belangrijker dan een opgaande trend.
ParallaxGuy's avatar
aanmelden / inloggen