Door community (initieel Hans), Op zat 16 jul 2016 12:26, 4 reacties,    

Werd de aanval op de MH-17 wekenlang voorbereid?De MH-17 werd op 17 juli 2014 hoogstwaarschijnlijk neergeschoten door een luchtafweerraket van het type BUK. In het gebied waar de MH-17 neergehaald werd, woedde een felle strijd tussen pro-Russische rebellen (separatisten) en het Oekraïnse regeringsleger, dat de opstand wilde neerslaan. Het is vooralsnog onduidelijk welke van beide partijen de raket heeft afgeschoten.
Waren het de pro-Russische separatisten uit Oost-Oekraïne, die per ongeluk een passagiersvliegtuig raakten i.p.v. een Oekraïns militair vliegtuig?
Of waren het pro-Westerse extreemrechtse strijders, die aan de andere zijde van de frontlinie met het Oekraïnse regeringsleger meevochten?

In de dagen na de ramp verschenen op internet korte videoclips van een vrachtwagen met daarop een BUK-lanceerinstallatie. Uit de filmpjes kun je niet opmaken van welke partij die raketinstallatie is. Maar volgens de beschrijving van de video zijn de opnames gemaakt op 17 of 18 juli 2014 toen het gebied onder controle was van de pro-Russische separatisten.
In 2016 worden de videoclips opnieuw bekeken en wordt een andere conclusie getrokken.

Het eerste filmpje van de vrachtwagen met de lanceerinstallatie in Zugres is volgens een getuige al gemaakt op 5 juli, toen dat stadje nog in handen was van het Oekraïnse regeringsleger.De getuige denkt dat anderen zijn filmpje hebben gedownload en voorzien hebben van de datum 17 juli.

Het tweede filmpje laat de vrachtwagen met de raketinstallatie zien op een weg nabij Makeevka. Volgens de makers dateert de opname van 17 juli 2014: de dag dat de MH-17 werd neergeschoten.
Nader bekeken blijken er bloeiende vlierbesstruiken langs de weg te staan en op 17 juli hebben de vlierstruiken in dat gebied al kleine groene bessen. Vanwege die bloeiende vlierstruiken denken plantendeskundigen dat de video ergens tussen eind mei en eind juni gemaakt moet zijn. Weken voor dat de MH-17 werd neergeschoten en in een tijd dat het gebied rond Makeevka in handen was van het Oekraïnse regeringsleger.Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat de pro-Russische rebellen in juni met een BUK-raketinstallatie rondgereden hebben in de buurt van Makeevka of op 5 juli in Zugres.
We moeten haast wel concluderen dat de getoonde vrachtwagen met de BUK-installatie van het Oekraïnse regeringsleger is of van een van de extreemrechtse strijdgroepen, die in die periode meevochten aan de zijde van het Oekraïnse regeringsleger.

Het is onduidelijk wie de video-opnames heeft voorzien van een nieuwe datum (17 of 18 juli) en heeft gepubliceerd met als doel de pro-Russische rebellen als schuldigen aan te wijzen.
Maar voor mij het lijkt erop dat de aanslag op de MH-17 geen vergissing was, maar een goed voorbereide actie compleet met bewijsmateriaal om de separatisten te kunnen beschuldigen.

Kort na het neerhalen van de MH-17 publiceerde de Oekraïnse veiligheidsdienst al afgeluisterde telefoongesprekken, die de indruk wekken dat de pro-Russische rebellen de MH-17 neerschoten.Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit gelikte filmpje, compleet met ondertiteling, binnen 10 uur na de ramp gemaakt kan zijn. Ik denk dat men er al uren of dagen voor de MH-17 aan is begonnen. En ook daarom denk ik dat het neerschieten van de MH-17 een goed voorbereide actie was compleet met bewijsmateriaal om de separatisten te kunnen beschuldigen.
Annotaties:
| #253107 | 16-07-2016 20:22 | Donkerdoorn
Die filmpjes zijn toendertijd al vakkundig uit elkaar genomen. Waarom opeens weer die aandacht?
Donkerdoorn's avatar
| #253110 | 16-07-2016 20:34 | Best Well
Omdat het nog steeds actueel is:
De slachtoffers hebben kort geleden van de Ukraine antwoord gekregen op hun vraag naar de radarbeelden aan de Ukraine.
Nabestaanden MH17 teleurgesteld over diplomatiek antwoord Oekraïne

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/nabestaanden-mh17-teleurgesteld-over-diplomatiek-antwoord-oekraine

Rusland wil de bewuste radar beelden wel leveren maar is daar nog nooit naar gevraagd door de onderzoeksraad.

https://www.youtube.com/watch?v=kQ84OmPprJM
Best Well's avatar
| #253115 | 16-07-2016 21:01 | Hans
@DD: dat van die vlierstruiken was nieuw voor mij en als bioloog kan ik dat onderschrijven.
Dat er in juni al met de BUK werd rondgereden vind ik wel opvallend: zowat een maand voordat MH17 werd neergehaald.
Bij nader inzien hebben "ze" eigenlijk nog lang gewacht met deze falseflag-aanval
Hans's avatar
| #253143 | 17-07-2016 10:43 | DeGrijzeDuif
Na de Antonov kreeg Oekraïne niet de reactie waarop ze hoopten, en de vraag rees: Wanneer komt het westen ons nu eindelijk helpen?

Wanneer "Rusland" een Oekraïens vliegtuig uit de lucht schiet en dit niet voldoen is volgt de volgende stap van leugens en bedrog. 3 dagen later schoot "Rusland" een westers passagiersvliegtuig uit de lucht, MH17. De maatregelen waren "in de maak" en de VS pushte voor een veel radicaler reactie dan uiteindelijk kwam uit de EU. Soms is het uitermate eenvoudig... ;-)
aanmelden / inloggen