Door Patman, Op zat 4 jul 2009 23:51, 56 reacties,    

Wetenschapper Nassim Haramein 21 en 22 augustus in Nederland!

Nassim HarameinBaanbrekend wetenschapper Nassim Haramein komt naar Nederland. Op vrijdag 21 augustus en zaterdag 22 augustus geeft hij de nieuwste versie van zijn inmiddels beroemde lezing, die hij eerder in 2003 gaf in the Rogue Valley Metaphysical Library in de VS en die via Google Video al door velen is gezien.


Met zijn Verenigd-Veldtheorie (Unified Field Theory) kan Nassim Haramein zaken verklaren, waar de huidige wetenschap in vast loopt. De Hawaiiaan probeert al heel lang aansluiting te vinden bij de gevestigde wetenschap. Tot op heden gaat dat buitengewoon moeizaam. Zijn theorie is zo revolutionair anders, dat het eigenlijk alle hoogleraren weer terugstuurt naar de kleuterschool.


Tekst: Johan Oldekamp & Tessa Koop


“De realiteit zoals wij die observeren is slechts een heel klein deel van wat er gaande is,” aldus Nassim Haramein, die op 7-jarige leeftijd in de schoolbanken al het gevoel had dat er iets niet klopte van wat hem werd voorgeschoteld. “En het deel dat we niet zien heeft een gigantische impact op dat deel van de natuurkunde dat we zien.”


Jij kunt erbij zijn!

Ben je geïnteresseerd in een stukje wetenschap dat jouw hele wereldbeeld nog wel eens op zijn kop zou kunnen zetten, meld je dan aan voor een lezing van deze bijzonder, inspirerende man. De organisatie is nog volop in ontwikkeling maar in ieder geval geeft hij vrijdagavond 21 augustus van  19.30 uur tot 21.30 uur een lezing in Heemstede en op zaterdag 22 augustus van 13 uur tot 18 uur op een nog nader te bepalen locatie. Meer info en aanmelden zie onder.


Revolutionair: de Verenigd-Veldtheorie

Onze natuurkunde heeft vier krachten nodig om de ‘natuur’ te verklaren. Eigenlijk bestudeert onze ‘natuurkunde’ niet de natuur, maar levenloze materie, althans dat denken onze ‘natuurkundigen’. Maar onze ‘natuurkunde’ kan niet verklaren waarom de Aarde roteert om haar as, of waarom elektronen ronddraaien om de kern van een atoom. Met zijn Verenigd-Veldtheorie (Unified Field Theory) kan Nassim Haramein dat alles wel verklaren. En bovendien heeft hij aan slechts twee krachten genoeg: een uitbreidende- en een samentrekkende kracht. Zijn theorie legt daarmee de basis voor een veel krachtigere en betekenisvollere wetenschap. 


In zijn lezingen vertelt Nassim Haramein ook hoe hij tot zijn theorie is gekomen. Hij heeft namelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar oude beschavingen, inclusief oude geschriften (waaronder de Bijbel) en het fenomeen ‘bewustzijn’, evenals van Biologie, Scheikunde en Kosmologie. 


The Resonance Project

Nassim Haramein is in 1962 geboren in Genève. Al op 9-jarige leeftijd ontwikkelde Nassim de basis voor een hyperdimensionale theorie van alles, waaraan hij de naam Holofractographic Universe gaf. Deze Verenigd-Veldtheorie ontwikkelde hij op basis van specifieke geometrische vormen die het fundament bleken te vormen voor ieder proces van creatie. Momenteel woont hij in Hawaii, waar hij druk bezig is met zijn stichting  The Resonance Project. Binnen deze stichting is een team van onderzoekers bezig om de verschillende stromingen binnen de wetenschap en de filosofie, in harmonie met de natuur, samen te brengen.


Al op 9-jarige leeftijd ontwikkelde Nassim de basis voor een hyperdimensionale theorie van alles, waaraan hij de naam Holofractographic Universe gaf. Deze Verenigd-Veldtheorie ontwikkelde hij op basis van specifieke geometrische vormen die het fundament bleken te vormen voor ieder proces van creatie.


De Lezing & Co

Binnenkort een uitgebreid artikel over Nassim Haramein op WantToKnow.nl, die door Désire Blok van De Lezing naar Nederland is gehaald. De lezing, is een nieuwe organisatie, die in Heemstede lezingen organiseert voor de ‘wegberijders’ van de toekomst. Désire: “Na het zien van zijn 8-urige presentatie op youtube was ik zo onder de indruk van deze man, heel spontaan heb ik hem een brief geschreven of hij naar Nederland wilde komen en zie hier: hij komt! Ik ben helemaal verrast. Ik geloof dat we aan de vooravond staan van een heel nieuw paradigma en Haramein zet het huidige paradigma binnen de wetenschap volledig op zijn kop! Wat mij betreft gaan we nog veel van deze man horen.”


Inmiddels ondersteunen verschillende mensen het initiatief van Désire. Spiritueel psycholoog Johan Oldekamp van Pateo.nl heeft een deel van de financiering op zich genomen en WantToKnow.nl draagt samen met Pateo zorg voor de publiciteit. Als Nassim Haramein in Nederland is wordt ook een exclusief interview met hem afgenomen door WantToKnow.nl. Binnenkort alvast een voorproefje op basis van zijn lezing in Amerika.


Meer informatie & aanmelding

Vrijdagavond 21 augustus >> informeel samenzijn met Nassim!


De avond begint om 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De lezing duurt tot 21.30 uur. Daarna is er een informeel samenzijn met Nassim Haramein onder het genot van een drankje.

Toegangsprijs Euro 50,- inclusief koffie, thee, rode wijn, witte wijn, water en sap

Locatie: Havikweg 1, 2106 AR Heemstede

Parkeermogelijkheden: aanwezig

Openbaarvervoer: Vanaf NS station Heemstede-Aerdenhout richting Zandvoort

lopen, de 1ste straat rechts is de Havikweg (2 minuten)


Zaterdag 22 augustus >> Grand Dutch Lecture!


Locatie is nog onbekend!


De middag begint om 13 uur tot 18 uur. Inclusief twee pauzes.

Toegangsprijs Euro 37.50 inclusief twee consumptiebonnen


Wil je zeker zijn van een plaats dan is reserveren aanbevolen via e-mail bij: desire.blok@planet.nl o.v.v. je naam, telefoonnummer, email adres en met hoeveel personen je komt.

Annotaties:
| #70013 | 05-07-2009 00:04 | mariooo
Weet niet zo goed wat ik hier van moet denken, misschien klopt de theorie wel, maar de hele vibe er om heen is veel te religieus. Veel mensen gaan met deze man om alsof het een soort onfeilbare alleswetende god is ofzo. Als ik dan ook nog eens de prijzen zie van de toegangskaartjes (een concert is zelfs goedkoper!), begin ik toch wel wat achterdochtig te worden en lijkt het een zoveelste new-age scam.
mariooo's avatar
| #70014 | 05-07-2009 00:12 | Paul2
Warp goes Niburu?
| #70015 | 05-07-2009 00:15 | Patman
Die gast heeft een ijzersterk verhaal. Dat het nu door het soort organisatie in de new age hoek getrokken wordt, interesseert me niet.

Ik heb zijn DVD's hier, 3 uur ofzo, ijzersterk. Super inspirerend op z'n minst.
Patman's avatar
| #70017 | 05-07-2009 00:21 | Patman
Sterker nog, ik ga 22 aug. even een kijkje nemen.
Patman's avatar
| #70030 | 05-07-2009 03:26 | 24-7
ben een 45 min op weg in de googlevid .. ziet er erg goed uit ..
dank voor de link patman!
24-7's avatar
| #70036 | 05-07-2009 11:50 | Narchya
@mariooo

Je kan alleen zelf kijken naar de info en je eigen conclusies trekken. Ook Einstein werd tot een icoon verheven. Noem het menselijk gedrag of iets in die richting.
| #70037 | 05-07-2009 12:04 | nasty infinty (ongeregistreerd) toon reactie
| #70038 | 05-07-2009 12:29 | Vera Storm (ongeregistreerd) toon reactie
| #70043 | 05-07-2009 12:59 | ffloor
Tsja, net zoiets als die gravitronen, dat zijn dan weer deeltjes volgens de Kwantummechanica en volgens de nieuwste inzichten behoort de zwaartekracht tot een factor uit een ander Heelal. (spiritueel? goddeeltje?)

De hamvraag.
De grote vraag die nog niet is beantwoord wie het Ware Geloof bezit? Of is het er eigenlijk wel? Of nog een graadje erger: is het huidige stof/energie-Heelal eigenlijk wel de echte, en dus draaien we onszelf een rad voor de ogen door momenteel dingen waar te nemen die er misschien wel niet eens zijn?
Immers onze zichtbare materie maakt slechts 1% van het Heelal uit - en ook aan alle energie die er bestaat is nog slechts 1% van teruggevonden en dus slaat de Oerknal op slechts 2% - maar waar die overig onbekende 98% uithangt weet niemand.
De Boeddhist scoort al 1 punt: ons Heelal = een opgeblazen grap op kosmische schaal en... hij heeft gelijk.

Even stoeien op een regenachtige zondagmiddag in 1921 door Max Planck aan zijn net uitgevonden Kwantummechanica leverde al op dat er behalve ons eigen Heelal er nog eens DRIE Heelallen tegelijk actief zijn maar waar ergens?
Tegenwoordig weten we dat de Kwantummechanica echt werkt. Geleerden hebben al kans gezien om 1 electron gelijktijdig door twee verschillende transistorschermen te duwen wat de recencent van het meest bekenste wetenschapsblad de opmerking deed doneren: "Gefeliciteerd! Dit is een prestatie die zelfs een spook niet kan leveren."
Nog zo een grapjurk presteerde het om een lichtfoton te klieven en de twee helften ieder een andere kant uit te sturen - maar het bleek dat de twee helften met elkaar kontakt onderhielden met 12.000 malen de lichtsnelheid zoals het 7e Bijbelgebod ook zegt: "Gij zult de echt niet breken". Weer 1 punt voor de Rabbijn erbij.

Toegegeven, de Kwamtummechanica is dodelijk incompleet zoals bv. het ontbreken van de zwaartekracht. Inmiddels zijn de nieuwste formules dat er wel degelijk zg. "gravionen" als deeltje bestaan maar "die springen in een ander Heelal heen en weer"
Kortom, we geloven in de wetenschap heel wat af - ziet u de zwaartekracht al echt springen? Dan zit uw geloof nu goed bij Kwantumfysica. Of is het Trancendente Meditatie? Ja ze "hoppen" heel wat af in hun vliegkerk, maar door hun dak gaan maar weinig volgelingen.
| #70045 | 05-07-2009 13:10 | merethan
Ik ben ook zeer benieuwd naar het verhaal van deze man.
merethan's avatar
| #70061 | 05-07-2009 19:27 | Lanoe
Heeft niets met Niburu te maken.
Heb de dvd's een tijdje geleden gekeken.
Goed onderbouwd allemaal en hij heeft het ook in peer review:

http://theresonanceproject.org/research.html
Lanoe's avatar
| #70062 | 05-07-2009 20:11 | mariooo
Waarom haal hij dan zelf nibiru / planet x er bij ?

http://www.dailymotion.com/video/x88euq_nassim-haramein-nibiru-el-planeta-x_tech

Zou zomaar allemaal kunnen die theorie, maar de manier waarop het verteld wordt, en de dingen die er bij worden gehaald (reuzen/aliens), lijken allemaal veel te ver gaan.
mariooo's avatar
| #70068 | 06-07-2009 09:07 | TDE9
Mariooo heeft het goed verwoord: misschien klopt de theorie wel, maar de hele vibe er om heen is veel te religieus. (onfeilbare alleswetende god en [dure] toegangskaartjes) ... ik toch wel wat achterdochtig, zoveelste new-age scam [?]

Inderdaad, de genoemde video (8 uur totaal) had ik eind vorig jaar al gezien en is inderdaad informatief. Geometrische patronen in materie en in het universum met beweging en zwarte gaten als motor. Ik wacht wel op de volgende video's op het web.
TDE9's avatar
| #70079 | 06-07-2009 11:10 | Frank
Wat een fantastische presentatie!! Ik begrijp jullie gemelk niet over Hype en toegangkaartjes. Dit is duidelijk iets dat in "achter-kamertjes" gebeurt en hij laat toch wel erg veel gaten in algemene geaccepteerde natuurkunde zien!

HELEMAAL GEWELDIG DIT!!
Vanavond kijk ik part2

Zou zomaar allemaal kunnen die theorie, maar de manier waarop het verteld word


Het is duidelijk dat een aantal van jullie meer heeft met National Geographic en Discovery channel. Het is inderdaad even wennen gezien de kwaliteit maar het gaat natuurlijk om de inhoud!
| #70080 | 06-07-2009 11:17 | Patman
Ik vond het ook super. Er is ook materiaal van goede kwaliteit hoor, gewoon even zoeken op isohunt.com
Patman's avatar
| #70105 | 06-07-2009 15:19 | Narchya
Naar eigen zeggen heeft Haramein in latere jaren van zijn onderzoek veel research gedaan naar oudheidsculturen. Dat er in die oudheidsculturen veel informatie te vinden is die hier op aansluit ligt is wel aannemelijk geworden, en zeker niet alleen vanwege Haramein. We kunnen nog maar weinig verklaren van die oudheidsbeschavingen.

Planeet X is inderdaad tot een religieus symbool verheven. Ook dat betekend niet dat het niet mogelijk is. Als je oprecht kijkt naar het universum, en oprecht de mechanismen wil begrijpen, kan je niet blijven hangen in hoe onze samenleving dit interpreteert. Interpretaties zijn maar meningen. En veel van deze interpretaties zijn afkomstig uit het verleden. Einstein zei al: "We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
| #70106 | 06-07-2009 15:24 | Patman
Als je oprecht kijkt naar het universum, en oprecht de mechanismen wil begrijpen, kan je niet blijven hangen in hoe onze samenleving dit interpreteert.


Amen!
Patman's avatar
| #70136 | 06-07-2009 22:28 | Zaphod
Gasten, dit is cool! Dit wordt weer eens een latertje vrees ik. Bedankt, he. (Ja, die kan je tweeledig opvatten ;p)
Zaphod's avatar
| #70158 | 07-07-2009 09:05 | Slaz
Ach, warp11 vind zichzelf ook Godlike dus ja, veel plezier..
Slaz's avatar
| #70165 | 07-07-2009 09:43 | Zaphod
Waar slaat dat op Slaz? en tegen wie heb je het? Ik neem vooralsnog aan tegen mij daar ik 't niet anders kan inteprteren? Ik er echter niets mee Slaz, en heb er ook geen zin in iets mee te doen behalve deze reactie. Tenzij je natuurlijk een toelichting hebt waar ik wel iets mee kan.
Zaphod's avatar
| #70166 | 07-07-2009 09:44 | Zaphod
... Ik KAN er echter ...
Zaphod's avatar
| #70167 | 07-07-2009 09:48 | Patman
God is geschapen naar mijn evenbeeld. Verder is het een loser.
Patman's avatar
| #70168 | 07-07-2009 10:16 | Zaphod
Yes my LORD ... ;P
Zaphod's avatar
| #70169 | 07-07-2009 10:20 | Slaz
Daar heb je het zaphod.. nog verdere toelichting nodig?
Slaz's avatar
| #70170 | 07-07-2009 10:40 | Frank
Zo, pffffff, deel 2 ook gezien. Ben wel wat sceptischer geworden moet ik zeggen. Gelukkig maar want ik was wel heel erg onder de indruk. De uitgerolde theorie vind ik nog steeds adembenemend!!

Haramein Rocks!

Ik schaam me niet snel dus ik zal het maar even zeggen; ik ga het nogmaals bekijken omdat ik het hier en daar niet helemaal begrijp. Er zal vast wat bullshit tussen zitten, maar het lijkt een stuk schoner dat een gemiddeld natuurkundeboek!
| #70187 | 07-07-2009 15:48 | george_orwell
Ik had me bv nooit gerealiseerd dat de aarde een spiraalvormig pad volgt ipv een mooi ovaaltje. Barstensvol informatie die je aan het denken zet.
george_orwell's avatar
| #70191 | 07-07-2009 16:51 | Axeman
Met die graancirkels wordt het idd wat in de new age hoek geduwd en op het eerste zicht lijkt de overeenkomst wel verbluffend te zijn. Maar zo verbazingwekkend is dit nu ook weer niet.

Voor een beetje ervaren graancirkelmaker die wat van geometrie kent, is het vrij eenvoudig en zelfs aanlokkelijk om op basis van geometrische basisfiguren en fractale methoden een vrij complexe figuur te maken. Net zoals de natuur dat ook doet volgens Haramein zijn theorie. Er hoeft daarom geen directe link te zijn via aliens enzo. Zie het als een principe dat zich op verschillende niveaus van de werkelijkheid uit.
En wellicht spelen die graancirkelmakers in op wat er in het wetenschappelijk wereldje gaande is, je bent een freak of je bent het niet...

Doet me wat denken aan
deze discussie over de gulden snede

Zodra ik kan, bekijk ik het 2e deel eens
| #70192 | 07-07-2009 17:02 | george_orwell
Die graancirkels zijn vast gemaakt door de schoolmeesters die mij leerden dat je stil moet zitten tussen je 4e en je 18e en vooral niet tegenspreken. Er is maar éen geloof en dat is het recht op school, gevangenis en ziekenhuis.
george_orwell's avatar
| #70229 | 08-07-2009 01:07 | Axeman
Zo, heb de rest van de presentatie nu ook eens bekeken, ik wil zeker nog meer van deze man horen / lezen.

Heerlijk hoe hij bestaande visies onderuit haalt!

Zeer interessant hoe hij moeilijke en laten we zeggen nogal elitaire wetenschappen en bijhorende problemen weet te verklaren door eenvoudige fenomenen zoals een draaibeweging. Hiermee doel ik op de verklaring voor donkere energie die zit in de draaiing van het universum en de spiraalvormige beweging van elektromagnetische straling. Net zoals de relatie zwaartekracht-electromagnetisme en de fractale kenmerken die op ieder niveau van de realiteit zich uiten.

Het mooie eraan is dat fysica in essentie tot iets eenvoudigs en begrijpelijks gereduceerd wordt. Als dit blijkt te kloppen en het wordt beter begrepen kun je de basis daarvan al bijbrengen aan een kind in de kleuterklas of lagere school waarna die zijn kennis, laten we zeggen fractaalsgewijs, kan opbouwen. Los van de richting dat die kennis uitgaat, heb je in ieder geval meer voeling van de link tussen jouw vakgebied en de rest van de realiteit.
Net zoals Haramein overeenkomstige mechanismen herkent tussen kosmologie en psychologie.

Het is ook een manier van denken die zich misschien meer leent tot het begrijpen van complexe zaken zoals hoe mensen zich organiseren tot samenlevingen, ik zeg maar iets... ik bedoel dat er wel meer interessante dingen kunnen uit voorkomen.

Ik was verheugd te horen dat hij eveneens problemen heeft met het begrip entropie, alhoewel hij er niet zo diep op in ging. Ik heb hier reeds eerder gezegd problemen te hebben met de tweede hoofdwet van de thermodynamica. Er wordt gesteld dat dit een fundamentele wet is, die mijn inziens slechts geldig is bij gebrek aan praktisch aangetoond tegenbewijs, terwijl er geen theoretische basis is om dit aan te nemen. Dit impliceert dat vrije energie niet uit te sluiten is (alhoewel ik verder zeer sceptisch ben tegenover al die joetjoeb-overunity filmpjes etc, maar das een andere discussie...). Ik ben benieuwd hier eens zijn mening over te horen.

Wat die graancirkels betreft, ik geloof absoluut in buitenaards leven. Of we er contact mee hebben of ooit gehad hebben denk ik niet, maar het spreekt wel tot de verbeelding... who knows...? zou wel cool zijn
| #70251 | 08-07-2009 12:12 | george_orwell
Nou je bent veranderd door het filmpje hoor ik!
george_orwell's avatar
| #70257 | 08-07-2009 13:42 | Axeman
@george_orwell
Je hebt het tegen mij neem ik aan.
Niet zozeer veranderd, noem het eerder verrijkt;)

Ik had reeds een zekere scepsis t.o.v. enkel aspecten van de hedendaagse fysica zoals ik al aangaf. Hierbij moet ik wel zeggen dat mijn kennis over algemene fysica en chemie niet veel verder reikt dat van de kandidatuur hogeschool. Blijkbaar zijn er in de kwantumfysica nog veel grotere hiaten te duiden zoals hij aangeeft. Dat hij dit onderkent en er een antwoord op geeft maakt hem inderdaad wel geloofwaardig.

Pas op, ik stel me ook vragen bij enkele van zijn beweringen, o.a. over de manifestatie van elektromagnetische straling zoals hij dit uitlegt omdat er op het eerste zicht tegenstrijdigheden zijn met bestaande opvattingen. Nu ik heb rap eens enkele wetenschappelijke papers van hem bekeken en ik zie dat die zaken wel besproken worden en wiskundig onderbouwd zijn. Hierbij moet ik eveneens zeggen dat mijn kennis te kort schiet om zijn onderbouwing te begrijpen, dit laat ik dan ook liever over specialisten ter zake.

Maar zelfs als zijn theorie niet sluitend zou blijken, je moet hem wel nageven, filosofisch beschouwd, van toch een interessante visie te hebben op de werkelijkheid.

Maar of hij gelijk heeft of niet, het alien verhaal zie ik er toch los van. Ik wil voor alles open staan, maar zie dit toch eerder als een hoax.

Wat is jullie mening hierover? ;-)
| #70270 | 08-07-2009 14:52 | Mack
Aliens nee, plasma ja
Wil je je blik nog verder verruimen?

thunderbolts
plasmacosmology
Video The Electric Universe
| #70290 | 08-07-2009 21:40 | jf65
ik heb nu ook ruim 2x 4uur aan deze charismatische Zwitser-van-Iraanse-komaf besteed en ik moet zeggen, ik vind het zodanig fascinerend dat ik er aardig wat uurtjes slaap voor heb laten schieten.

Vooral de hardcore Unified Field Theory is een echte eye-opener.
Maar ook hoe hij allerlei op zichzelf staand lijkende zaken met elkaar in verband brengt is uniek en fascinerend.

Ik ga zeker proberen of ik bij een lezing van hem aanwezig kan zijn. Lijkt mij zondermeer de moeite waard!
| #70303 | 08-07-2009 22:32 | Patman
Coole gast he? Ik vind het eerste deel wel aansprekender, over het fundamental pattern.

Hetzelfde heb ik bij Bruce Lipton, het eerste deel van dat verhaal is gewoon hard-core biologie en haalt de evolutietheorie behoorlijk onderuit, daarna wordt het wat zweveriger.
Patman's avatar
| #70341 | 09-07-2009 11:31 | Narchya
@Axeman

Mijn mening is simpel. Ik was redelijk flabberghasted toen ik de presentatie bekeek. Niet alleen omdat het enorm logisch klinkt, maar ook omdat hij zichzelf dezelfde vragen heeft gesteld, als die ik mezelf wel eens heb gesteld in het verleden.

Waarom lijken planeten cirkelend om de zon zo op het principe van elektronen die om atoomkernen heen draaien en waarom deze ongelimiteerd door gaan. Of bijv. waar zwaartekracht vandaan komt. Het kan toch niet zo zijn dat dit uit de materie komt zonder enige basale energie die erachter zit. En juist dit spreekt de mainstream wetenschap zo tegen. Er zitten teveel gaten in de geaccepteerde conservatieve blik op de realiteit.

Dat Haramein hier een spiritueel sausje over heen gooit lijkt me bijna onvermijdelijk. Ooit kunnen we dit spirituele vlak ook wetenschappelijk verklaren. Tot die tijd moeten we niet zeiken als er mensen zijn die een andere visie hebben. Want zeg nou zelf. We weten gewoon nog maar erg weinig van het universum.
| #70343 | 09-07-2009 11:41 | Patman

Ooit kunnen we dit spirituele vlak ook wetenschappelijk verklaren.


Nee, dat lijkt me niet. Het lijkt me waarschijnlijk dat steeds minder wetenschappelijk bewijsbaar zal blijken omdat de wereld nu eenmaal veel holistischer is dan de wetenschap durft te erkennen. In een holistisch geheel is bijna niets meer herhaalbaar omdat het vrijwel nooit mogelijk is voldoende afstand te nemen zodat alle invloeden binnen het stelsel vallen.

Mark my words. Holisme gaat wetenschap slopen.
Patman's avatar
| #70348 | 09-07-2009 15:19 | Axeman
Mark my words. Holisme gaat wetenschap slopen.


Holisme kan ook wetenschap zijn.

Als je het hebt over aspecten van de realiteit waar fractale mechanismen zeer sterk tot uiting komen zoals bewustzijn, biologie, ontwikkeling van het leven, het klimaat... dan komt het er op neer de onderliggende mechanismen zo goed mogelijk te begrijpen op een zo elementair mogelijk niveau. Zeg maar de formule van de fractaal.

Vroeger tijdens de examens hield ik me nog wel eens bezig met Mandelbrot programmaatjes te schrijven. Vijf lijntjes programmacode, enkele parameters en oneindig veel coole resultaten.... Een parameter lichtjes wijzigen en je hebt een heel ander resultaat. Maar toch toch komen altijd bepaalde patronen weer terug, zij het in een licht gewijzigde vorm. Die patronen op een hoger niveau kunnen ook leiden tot vuistregels of toepasbare formuletjes, zelfs al zijn ze niet als zijnde 'correct' te bewijzen. 't Is maar wat je wilt bereiken... Exacte uitkomsten berekenen is inderdaad utopisch.

Neemt ook niet weg dat de meer Newtoniaanse wetenschap bijna direct terug te leiden is tot krachten die zich op het meest elementaire niveau afspelen. Los van het feit of we die op elementair niveau nu begrijpen of niet, die zal zijn waarde blijven behouden
| #70356 | 09-07-2009 18:39 | orac
Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij de 4 uur lezing. Aan de ene kant is het een fascinerende presentatie, met een heldere en mooie uitleg. Ook met een hele legitieme vraaagstelling. Aan de andere kant krijg ik soms het gevoel van shortcut-redenaties. Maar al met al... zeer het bekijken waard.

Re: Niburu factor. Je moet voor de lol eens zijn filmpjes (YouTube) over de pyramiden gaan bekijken. De officiële geschiedkundige versiie pist hierbij meters naast de pot en zijn versie is veel aannemelijker. Maar dan zou ik wel 't een en ander uit meerdere bronnen bevestigd willen zien. O.a. dat de graftombes inderdaad buiten de pyramiden zijn gevonden. Is er een Egyptoloog in de zaal?
orac's avatar
| #70375 | 09-07-2009 23:10 | jf65
@Orac: het overgrote deel van de Egytische mummie vondsten zijn volgens mij gedaan in de vallei van de koningen.
Een vallei met in de wanden (uitgehakte)tombe-grotten.
Behalve deze necropolis bestaan er nog een in Egypte, in de buurt van Cairo maar die is veel recenter.
Ik meen me vaag te herinneren dat ze daar ook veel(!) mummies van dieren hebben gevonden o.a. van katten ibis vogels.
| #70569 | 13-07-2009 12:59 | TDE9
Infinity, bedankt voor die thunderbolt links.
The electric Universe is erg goed
http://video.google.com/videoplay?docid=4773590301316220374

Daarin komt trouwens wel naar voren dat er waarschijnlijk ook vragen zijn over de zwaartekracht. En zwaartekracht is samen met electromagnetische kracht nou juist de kern van Nassim's theorie. "Back to the drawing board"...
TDE9's avatar
| #70574 | 13-07-2009 14:05 | Mack
@TDE9

Precies, de plasmacosmology denkt er wel anders over, zwaartekracht is volgens mij een gevolg van (electro)magnetische aantrekkingskracht.

Had ik het nou mis dat Nassim in het begin verteld dat zwarte gaten helemaal niet bestaand en later ineens weer wel?

Zwarte gaten en donkere materie zijn pogingen van de wetenschap om iets onbekendst te verklaren zonder toe te geven dat ze geen idee hebben wat het is. Zoals patman altijd al zegt, de wetenschap probeert zichzelf wanhopig in stand te houden.

Dit is trouwens ook een aanrader:
http://www.fractaluniverse.org/
| #70576 | 13-07-2009 14:15 | Patman
Ha, gaan jullie mij nou al citeren? Mijn god, kun je nagaan hoe de wereld in verval is.

Nassim stelt in het begin niet dat zwarte gaten niet bestaan.

Verreweg het meest briljante deel in zijn presentatie, naast de geweldige opbouw van zijn geometrische pattern, is als hij laat zien hoe moderne fysica dingen bewust tweaked en tuned om hun kromme modellen recht te laten lijken. Hij vertelt dit met prachtige verhalen en komt met extreem elegante oplossingen. Ik kan onmogelijk controleren of wat hij heeft bedacht correct is, maar het klinkt allemaal verschrikkelijk veel logischer en verschrikkelijk veel consistenter dan algemeen gangbare theorie.

Ik ben bang dan ook fysici teveel bezig zijn met het geacepteerd blijven bij hun collega's dan met het op zoek zijn naar eenvoudige, universele oplossingen. Daarom is zo'n figuur als Nassim zo uniek. Een authentieke denker en daar zijn er maar heel erg weinig van. Volgens mijn Marcia ziet hij er nog wel heel erg ok uit ook, op zijn haar na, en komt heel heel erg sympathiek en humoristisch over... ;)
Patman's avatar
| #70583 | 13-07-2009 15:08 | Mack
Ik citeerde je omdat je af en toe een veer in je reet nodig lijkt te hebben :)

Volgens mijn Marcia ziet hij er nog wel heel erg ok uit ook, op zijn haar na, en komt heel heel erg sympathiek en humoristisch over... ;)


Je bedoelt: Aaaaahhww my god elke keer?
Los daarvan, ik vind 'm ook sympathiek.

En Patman, als je Nassim's wek al helemaal geweldig vindt dan vindt je de plasmacosmologie/electric universe helemaal the bomb
| #70585 | 13-07-2009 15:31 | Mack
Die link van jou is voor als je van Goa trance houdt. Wil je de docu neem dan deze

http://isohunt.com/torrent_details/89561429/electric+universe?tab=summary
| #70736 | 15-07-2009 21:24 | Patman
Ik heb weer een deel uit. Dit is zo afgrijselijk vet! Die Haramein is zo verschrikkelijke inspirerend en zijn verhaal zo compleet logisch! Ongekend. Ben er stil van.
Patman's avatar
| #70766 | 16-07-2009 17:32 | drecul
Zo deel 1 bijna uit eerst even een biertje en een splif.

Tis wel aanpoten hoor met mijn 4 jaar havo maar tot nu toe begin ik wel een beeld te krijgen.
Een mooi klik moment ( een moment waar dingen op zijn plaats vallen) was tegen het einde van deel 1 waarbij hij het over de positie van de aarde had in de vortex gecreeerd door de baan van de zon in het universum.

Waarbij hij het had over terug gaan naar dat punt in je geestenoog en de gebeurtenissen in je leven op dat moment in de derde persoon te bekijken daarmee alles vanuit een 180 graden andere richting te bekijken en daarmee de perceptie van die gebeurtenis te veranderen alsmede alle beslisingen in je leven gebaseerd op de oude perceptie van die gebeurtenis.

Redelijk gelijk aan NLP , hypnose en EFT.
Maar verdomde interessant .
drecul's avatar
| #71817 | 04-08-2009 10:32 | Patman
En? Hebben jullie al kaartjes besteld?
Patman's avatar
| #71831 | 04-08-2009 13:02 | 24-7
Ik hoop dat hij daar ook het een en ander over relevante Experimenten vertelt, want daar heb ik nog niets over kunnen vinden.

Het klinkt allemaal zeer geloofwaardig maar zonder experimenten is het niet meer dan een goed verhaal natuurlijk ..
24-7's avatar
| #71835 | 04-08-2009 13:23 | Patman
Nouja, hij licht wel even die paper van ze toe in die Google-video. .
Patman's avatar
| #71836 | 04-08-2009 13:29 | Patman
Deze is wel heel vet:

http://theresonanceproject.org/pdf/scalinglaw_paper.pdf

Laat hij ook in zijn lezing zien. Die 'scaling law for organized matter'.

From observational data and our theoretical analysis, we demonstrate that a scaling law can be written for all organized matter utilizing the Schwarzschild condition of a black hole, describing cosmological to sub-atomic structures. Of interest are solutions involving torque and Coriolis effects in the field equations.

Significant observations have led to theoretical and experimental advancement describing systems undergoing gravitational collapse, including vacuum interactions. The universality of this scaling law suggests an underlying polarizable structured vacuum of mini white holes / black holes.

As the atomic and subatomic data points levels obey the scaling law, a computation is given demonstrating that the proton can be defined in terms of a Schwarzschild condition, when the vacuum structure is considered. Further, we briefly discuss the manner in which this polarizable structured vacuum can be described in terms of resolutions analogous to a fractal-like scaling as a means of renormalization at the Planck distance. Finally, we describe a new horizon we term the “spin horizon” which is defined as a result of a spacetime torque producing boundary conditions in the magnetohydrodynamic structures of galactic center black holes, which we demonstrate obeys similar dynamics as the interior of our sun.

Preprint: N. Haramein, M. Hyson, E. A. Rauscher, Proceedings of The Unified Theories Conference (2008), Budapest, Hungary, Scale Unification: A Universal Scaling Law for Organized Matter, in Cs Varga, I. Dienes & R.L. Amoroso (eds.)
Patman's avatar
| #71976 | 06-08-2009 20:31 | drecul
Kennen jullie deze gast ook trouwens? greg braden ook niet onaardig trouwens.
Er zijn vele raakvlakken in al deze theorien dus ergers daar tussenin zal wel de waarheid liggen.

http://www.youtube.com/watch?v=6nKSq2tV1kE&feature=related
drecul's avatar
| #72035 | 07-08-2009 21:38 | Slaz
Ik ga nu Crossing the Event Horizon kijken...
Mooie naam ook heeft die gast. Moslim?

Nassim = Heerlijke koele bries
Haramein = Mecca en Medina
Slaz's avatar
| #72080 | 08-08-2009 13:38 | drecul
Volgens mij was hij als katholiek opgevoed en moest daar later niets van hebben.
En volgens mij is hij religieloos maar heeft wel zeker een goddelijke boodschap.
drecul's avatar
| #72102 | 08-08-2009 20:06 | Slaz
Uhhh beetje rare naam voor een katholiek lol.
Slaz's avatar
| #72117 | 09-08-2009 09:25 | Narchya
@Slaz

Hij komt oorspronkelijk uit Iran
aanmelden / inloggen