Door community (initieel Hans), Op woe 23 jul 2014 16:58, 9 reacties,    

Wie zijn de daders en hoe ga je dat waterdicht bewijzen?


Aanslagen met veel slachtoffers worden vaak misbruikt voor politieke doeleinden. De aanslagen van 11 september 2001 zijn daar een mooi voorbeeld van. De Amerikaanse regering heeft die aanslagen gebruikt als rechtvaardiging voor de invasie (en jarenlange bezetting) van Afghanistan en het gevangen houden en martelen van vele honderden moslims in Guantanamo Bay en andere gevangenissen.
Zelfs de onwettige executie van een man, waarvan men beweert dat hij Osama Bin Laden heette, in het Pakistaanse Abbottabad, wordt door de Amerikaanse regering gerechtvaardigd als genoegdoening voor de aanslagen van 11 september 2001. Osama Bin Laden heeft zelf altijd ontkend, dat hij betrokken was bij de aanslagen.

Het neerstorten van de MH17 afgelopen vrijdag is ook een tragische gebeurtenis met veel slachtoffers. De publieke opinie wil dat de verantwoordelijken zo snel mogelijk gestraft worden. Maar bij die bestraffing onder tijdsdruk, moet de schuld wel onweerlegbaar vaststaan. En er zijn nog veel vraagtekens rond het neerstorten van MH17.

Voorlopig lijkt het alsof pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne per ongeluk het vliegtuig neerschoten. Een militaire commandant van de separatisten twitterde triomfantelijk dat zijn troepen een vliegtuig hadden neergehaald. Dat is een belangrijke aanwijzing, maar geen waterdicht bewijs. Bovendien is er dan sprake van een tragische vergissing en geen kwade opzet.De Oekraïnse regering publiceerde binnen 10 uur na de ramp een 'afgeluisterd telefoongesprek tussen twee pro-Russische rebellen', waarin het tragisch misverstand wordt besproken. Het is heel knap dat de Oekraïnse autoriteiten al zo snel wist in welk afgeluisterd telefoongesprek het bewijsmateriaal te vinden was. Dat kan eigenlijk alleen als er iemand live (in real time) heeft meegeluisterd naar het telefoongesprek.
Ik vind het erg toevallig dat de Oekraïnse geheime dienst tijdens dit gesprek live meeluisterde en dat de militaire bevelhebbers van de separatisten hun communicatie niet beter beveiligen.

Afgeluisterde telefoongesprekken worden steeds vaker als bewijsmateriaal aangevoerd.
Na de aanslagen van 11 september 2001 beweerden diverse mensen dat zij gesproken hadden met passagiers en bemanningsleden aan boord van de gekaapte vliegtuigen. Het beroemdste gesprek is dat van Todd Beamer aan boord van United 93, dat neerstortte bij Shanksville. Er zijn geen opnamen gemaakt van het gesprek dat 20 minuten duurde: we moeten telefoniste Lisa Jefferson op haar woord geloven dat het gesprek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Er is geen enkel bewijs dat zij echt een passagier in het gekaapte vliegtuig heeft gesproken. Er kan ook een andere passagier uit een ander vliegtuig onder de naam Todd Beamer hebben gebeld.

In de zomer van 2013 werd een afgeluisterd telefoongesprek tussen Syrische militairen aangevoerd als bewijs voor het feit dat het Syrische leger gifgas had gebruikt in de strijd tegen de rebellen. Later onderzoek wees uit dat het bereik van de gifgasgranaten zo klein was, dat het Syrische leger onmogelijk verantwoordelijk kan zijn geweest. Het afgeluisterde telefoongesprek was kennelijk een vervalsing.

In februari 2014 werd een afgeluisterd telefoongesprek van de Amerikaanse regeringsofficial Victoria Nuland gepubliceerd. In het gesprek met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev werd gesproken over mogelijke kandidaten, die na het omverwerpen van de regering Janoekovitsj, het gezag in Oekraïne moesten overnemen. De stemmen van Nuland en de ambassadeur zijn duidelijk herkenbaar en het belastende gesprek valt ook niet te ontkennen.

Heeft het afgeluisterde gesprek van donderdag 17 juli tussen 2 militaire bevelhebbers van de separatisten over het 'per ongeluk neerschieten' van MH17 echt plaatsgevonden zoals dat tussen Victoria Nuland en de ambassadeur? Of is het door de Oekraïnse geheime dienst als bewijsmateriaal in elkaar gezet?
Het zal erg moeilijk worden om waterdicht bewijs te leveren voor de schuld van de pro-Russische separatisten.
Annotaties:
| #215332 | 23-07-2014 18:00 | koan
bla
| #215335 | 23-07-2014 18:03 | Atlas
de techniek heet spoofen. Je neemt wat op, monteert erop los, en verspreidt zo desinformatie. Next...
| #215362 | 23-07-2014 21:49 | JeroenG
de techniek heet spoofen. Je neemt wat op, monteert erop los, en verspreidt zo desinformatie. Next...

Naar het schijnt is het al geconstateerd. Het artikel gaat echter ook in de fout:
But the most indicative moment is that the audio tape clearly shows that it was created almost a day before the airliner crash, the expert said.

Snap overigens niet dat er nog geen verhelderende video over gepost is op youtube, zoals deze b.v.

Gezien de reacties van politiek en media lijkt de mh17-crash een terreurdaad onder valse vlag. De beste manier om het vliegtuig boven de juiste plek te laten neerstorten lijkt me door het van afstand (net als naar het schijnt mh370) over de gewenste plek te sturen en vervolgens door een bom aan boord (met afstandsbesturing laten crashen kan hopelijk niet!) neer te halen.

De buk-raket-meme zal hoe dan ook moeilijk te verdrijven zijn.
| #215364 | 23-07-2014 22:05 | JeroenG
Dit artikel spreekt de afstandsbedieningstheorie tegen:
Minutes before the crash caused by a missile strike, the AI pilots had also heard the controller give the Malaysian aircraft MH17 what is called "a direct routing".
| #215365 | 23-07-2014 22:33 | Guitarman
De waarheid zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Er wordt namelijk op aangestuurd dat de seperatisten het gedaan hebben.
Stel als de Nederlandse onderzoekers of geheime diensten er achter komen dat het een valse vlag operatie is door de Oekraïne, mede geïnitieerd door de Amerikanen, om de petro dollar te beschermen en vanwege het feit dat de BRICS momenteel bezig zijn een eigen banken systeem op te richten. Dan gaan ze dat echt niet naar buiten brengen. En fin, volgens mij stevenen we redelijk snel op W.O. III af met al die idioten momenteel aan de macht in het Westen. Je moet bewondering hebben voor de manier waarop Poetin de zaken probeert te de-escaleren en de idioten tot rede en bezinnen te bedaren. Want veel Westerse politici van deze tijd hebben geen f#$king benul van wat er zich binnen bepalen landen en culturen zich onderhuids afspeelt op etnisch gebied.
Guitarman's avatar
| #215366 | 23-07-2014 22:51 | JeroenG
De waarheid zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Er wordt namelijk op aangestuurd dat de seperatisten het gedaan hebben.

Door de westerse leiders. Als Rusland niets met de crash te maken heeft, zullen ze hun bewijsmateriaal waarschijnlijk graag aan de wereld presenteren, en hopelijk voordat de bom valt.
| #215368 | 23-07-2014 23:04 | Nico de Geit
Volgens een Russische deskundige was het een grond-lucht-raket,

Filmpje vanaf 5min18:

http://www.1tv.ru/news/world/263753

земля (zemlja) is grond
воздух (vosdoeg) is lucht
Nico de Geit's avatar
| #215369 | 23-07-2014 23:37 | JeroenG
@Nico, je beheerst Russisch? Gelukkig maakt Google het artikel ook voor de wat minder erudiete Hollanders toegankelijk.

Hoe dan ook, als een Russische ex-militair op de staatstelevisie verklaart dat het een sam geweest is (en het westen ook), dan zal het wel een sam (ракеты ЗРК) geweest zijn.
| #215377 | 24-07-2014 01:00 | DeGrijzeDuif
http://hermanvogel.nl/politiek/malaysia-mh17/

Stond in de reacties bij dit artikel.
aanmelden / inloggen