Door community (initieel P.uncia), Op vri 21 dec 2012 15:12, 0 reacties, nieuws

Wikileaks-baas Julian Assange is de ambassade beuJulian Assange, de oprichter van WikiLeaks, heeft er genoeg van om vast te zitten in de ambassade van Ecuador in Londen. Hij wil onderhandelen met Zweden en Groot-Brittannië

Tijdens een toespraak voor zijn supporters en perslui vanop het balkon van de ambassade riep Assange Groot-Brittannië en Zweden op met hem te komen onderhandelen over zijn vertrek.

Assange (41) vluchtte in juni naar de ambassade om te voorkomen dat hij wordt uitgeleverd aan Zweden. Omdat de Britse justitie heeft gedreigd hem op te zullen pakken zodra hij zich op straat begeeft, is hij al een half jaar niet buiten geweest. De ambassade, die technisch Ecuadoraans grondgebied is, noemt hij “mijn thuis, mijn kantoor en mijn toevlucht.”

Proces voor verkrachting

De WikiLeaks-baas durft niet naar Zweden omdat hem daar een proces wacht vanwege verkrachting. Een vrouw zegt dat hij seks met haar probeerde te hebben toen zij aan het slapen was. Assange ontkent dit.

Hij is bang dat hij uiteindelijk wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. WikiLeaks publiceerde onder andere duizenden vertrouwelijke Amerikaanse diplomatieke berichten.
Annotaties:
aanmelden / inloggen