Door Eenoog, Op zon 14 maa 2010 14:52, 14 reacties, all rights reserved

Wilders versus Cohen

"Wilders is geen racist, en ook geen fascist. Hij is goed voor Nederland", meent mevrouw Ayaan Hirsi Ali in het NRC/Handelsblad van zaterdag 13 maart 2010. Dit citaat zegt veel over het intellectuele niveau en het analytische vermogen van deze politieke hoogvlieger. Zelfs werkgeversvoorzitter en Ali's partijgenoot Wientjes, vertegenwoordiger van een organisatie, die over het algemeen uitsluitend het belang van de eigen achterban in het oog houdt, heeft een andere mening.
Het is en blijft natuurlijk 'verbazingwekkend', dat lui met dit soort op oppervlakkige flut analyses en op persoonlijke frustraties gebaseerde opinies voortdurend een platform weten te vinden in onze kwaliteitsmedia. Net zoals trouwens dat sommige politici het NOS radiojournaal weten te halen, met het 'nieuws', dat ze niet in staat zullen zijn iets te doen. Zo werden we afgelopen woensdag in het nieuws van een uur, minstens drie minuten lang getrakteerd op een gratis door de NOS verzorgde reclamespot voor de PVV, compleet met interview. Uitgebreid werd bericht hoe spijtig het wel niet was, dat de stormleider van die PVV, de wegens racisme vervolgde voormalige verzekeringsagent met filmambities, de heer G.Wilders, niet in staat zou zijn voor de aanstaande Kamerverkiezingen van 9 juni, deel twee van het filmische meesterwerk Fitna aan de wereld te vertonen. Als we in de toekomst het nieuws gaan vullen met alles wat politici, kunstenaars of gewone stervelingen allemaal vóór een bepaald moment niet zullen kunnen doen, dan blijft er geen tijd meer over voor de reguliere propaganda-uitzendingen van de politieke partijen.
Of het moet zo zijn, dat niet iedereen voor de radionieuwsdienst gelijk is en dat wij 'simpele zielen' nooit het nieuws zullen halen als we, om een voorbeeld te geven, op een zekere dag na 9 juni 2010, geen kopje thee meer met onze buren kunnen drinken, wat we wel van plan waren, omdat ze net toevallig in vrachtwagens worden afgevoerd om vervolgens per goederentrein met onbekende bestemming te vertrekken. Dat is natuurlijk geen nieuws. Dat is fictie.
In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, toen de voormalige huisjesschilder met kunstschildersambities de heer A.Hitler in Duitsland de scepter zwaaide, waren dergelijke gebeurtenissen voor de toen gelijkgeschakelde Telegraaf ook geen nieuws, maar - en dat is het verschil met nu - ze waren zeker geen fictie.

De in doodsnood verkerende sociaaldemocratie is deze week met een geniale tegenzet gekomen tegen de onafwendbaar lijkende ondergang. De sympathieke vaderfiguur Cohen neemt het leiderschap over van boekhouder en in de PvdA verdwaalde liberaal Bos. 'Vadertje Cohen' in de maak. En wie schetst de verbazing bij vooruitstrevend Nederland, dat Cohen zich ogenblikkelijk en zonder aarzelen uitspreekt voor een zo progressief mogelijke coalitie. Nu maar hopen, dat Cohen zich niet laat terugfluiten door de reactionaire fractie in de PvdA.
Of de SP met het naar voren schuiven van Roemer, die de gemoedelijke uitstraling heeft van een vrolijke prins carnaval, als opvolger van Kant, net zo'n slag geslagen heeft, blijft te bezien.
In sommige kringen van wetenschappers en opiniemakers is het absoluut 'not done' om de huidige situatie te vergelijken met wat er zich vroeger in ons deel van de wereld heeft afgespeeld. We mochten per ongeluk eens iets leren van de geschiedenis, lijkt het motto. Misschien dat sommigen in de PvdA wel van de geschiedenis geleerd hebben en zich er bewust zijn hoe het in de jaren dertig in Duitsland is afgelopen toen de sociaal democraten en de communisten elkaar de tent uitvochten. De Nazi-partij van de heer A.Hitler ging er toen als lachende derde met de verkiezingswinst vandoor, met alle catastrofale gevolgen van dien.
Als de geschiedenis zich herhaalt, is dat meestal als een farce, is een wijsheid uit de wereld der historici. Als iemand dat aan het bewijzen is, is het wel voormalige verzekeringsagent Wilders met zijn club van onbeschofte vlerken. De vergelijking met de brutale straathondenclub van Hitler en zijn trawanten is, hoe karikaturaal ook, treffend, compleet met minne mannetjes die met hun rechterarm omhoog staan te brallen, zoals laatst in Londen.

Jammer blijft het, dat Cohen tot een partij behoort, die het vervangen van de huidige, op de liberale vrije markt gegrondveste maatschappij door een op waarlijk socialistische grondslag gebaseerde economisch organisatiemodel, reeds lang geleden heeft afgezworen. Want die is nou juist de oorzaak van het onze samenleving verziekende kwaad. Maar het is nooit te laat om op dwalingen terug te komen. De uiteindelijke consequentie is immers dat, net als bij de katholieke kerk op dit moment in verhevigde vorm het geval is, ook de sociaal democratie een zeker einde tegemoet gaat, als dat niet gebeurt.
De loop der geschiedenis der mensheid kan tijdelijk vertraagd worden of marginaal omgebogen, maar zal, net zoals water het laagste punt zoekt, de onvermijdelijke richting uitgaan naar een systeem van economische en maatschappelijke gelijkheid of een roemloze en pijnlijke ondergang vinden. Aan ons de keuze. Hopelijk wordt dat dan de juiste. Dat is pas goed voor Nederland.
Annotaties:
22-10-2013 01:51 | bagash ali
Wilders versus Cohen #zaplog
| #97416 | 14-03-2010 15:08 | zanussi
Aan ons de keuze.


Dat vind ik dan weer jammer na zo`n heel stuk over politici, die als het er op aan komt, de democratie naast zich neer leggen.
zanussi's avatar
| #97425 | 14-03-2010 18:24 | Eenoog
@Zanussi
Het is mij niet duidelijk wat je jammer vindt.
Eenoog's avatar
| #97429 | 14-03-2010 19:26 | Zurk
21/ 2, voorspelde ik al dat als het kabinet zou vallen die nare Ayaan Hirschi Ali de boel hier weer eens zou komen opkloppen.
http://zaplog.nl/zaplog/article/oppositie_kabinet_valt_zeker#n95155
En waarom heb ik toch het voorgevoel dat zogauw het kabinet is gevallen, Ayaan Hirschi Ali plotsklaps weer op zal duiken in de Nederlandse media?


En allé, ziedaar!
Zaterdag pronkte ze in de NRC en ook nog pontificaal in de Volkskrantbijlage! En haar gebral zullen we komende weken vast ook wel weer volop horen per NOS Staatsomroep en in de populistische commerciële talkshows.

Men zou zeggen dat ik zeer goed vooruit kan zien. (vraag het Johnito maar ;-D)
Toch is het een kwestie van analyseren met de kennis van nu over de beerput van toen:
a. Er is al een kabinet Balkenende om haar gevallen.
b. Als rasintrigante heeft ze zich laten inkopen door de US-neocon denktank AEI die haar thans ingezet heeft, zoals te verwachten na een kabinetsval, waar Wilders als Hirschi Ayaans propagandacollega en mede zionistenkaartspeler gnuivend op de achtergrond marsorders afwacht van de US neocons.
c. AIPAC en AEI experimenteren middels Wilders en Ayaan met nieuwe sturende volksmennersvormen in Nederland als proeftuin voor een Europa dat naar Amerikaans model de zg. `islamitische dreiging' moet weerstaan.
Dientengevolge is het een handige en goed voorbereide zet geweest van de PVDA om Wouter te laten vallen en Job Cohen naar voren te schuiven als fractieleider en mogelijke premierkandidaat. Waarom? Omdat Cohen een Jood is, en wel van een ander geluid, zodat men hem zeker geen zionistenvriend kan noemen. Dit zal een schaakzet zijn die de Amerikaans-Israëlische strategische denktanks zal verassen aangezien die hebben ingezet op de Zionistenkaart van Wilders, geholpen door zijn door hen opgeleide secondant Ayaan Hirsch Ali.
Mijn voorlopige voorspelling zal dan ook luiden dat we tot de verkiezingen van 3 juni nog veel van Ayaan zullen horen als PVV cheerleadster, wellicht breed uitgemeten in haar nieuwe thuisland op FOX TV, het spreekt vanzelf dat Wilders in haar kielzog mee zal liften op ultrareactionaire spreekbuizen in de US.
Zurk's avatar
| #97436 | 14-03-2010 20:50 | zanussi
Wel Eenoog, "aan ons de keuze", maar tegen welke lezer heb je het?
Is de lezer een democratische stembusganger cq oppassende burger?
Of is de lezer iemand die kiest voor opstand verzet of zo?
Of zit ik gewoon te zeuren over een stijlfiguur die ik niet in het stuk vind passen ;)
zanussi's avatar
| #97438 | 14-03-2010 21:00 | zanussi
In het licht van de historische parallel van Wilders en Hitler is het interessant om te zien hoe de main stream media nu het fascisme van prins Bernhard goed praten aan de hand van een biografie.
Zie annotatie.
zanussi's avatar
| #97439 | 14-03-2010 21:09 | Tzolkin
@ Zurk:

Dit zal een schaakzet zijn die de Amerikaans-Israëlische strategische denktanks zal verassen aangezien die hebben ingezet op de Zionistenkaart van Wilders, geholpen door zijn door hen opgeleide secondant Ayaan Hirsch Ali.


Denk je dat de PvdA onafhankelijk is in dit spel? Ik denk van niet. Ik denk dat de PvdA al heel lang een partij is die de belangen van Israël nooit uit het oog verliest. Of sterker: zijn orders al heel lang uit het buitenland krijgt.

Je analyse over Ayaan lijkt me correct.
| #97443 | 14-03-2010 21:24 | Johnito
Yep je had absoluut gelijk over Ayaan, Zurk..

Verder ben ik bepaald niet optimistisch over de nabije toekomst in Nederland. Het koppel Cohen/Roemer heeft een zware verantwoordelijkheid, welke Wouter Bos ongetwijfeld niet op zijn schouders heeft willen nemen, al is het maar omdat hij in de kern een neoliberaal is die wellicht wat pijn aan zijn linksgedragen hart heeft gekregen. Cohen en Roemer hebben m.i. de dure verplichting om te voorkomen dat Nederland aan etnische conflicten kapot gaat, en het verzet tegen het hernieuwde neocon-imperialisme vorm te geven in beleid. Het alternatief is door jou (en mij en anderen) al aardig omschreven.
Johnito's avatar
| #97456 | 14-03-2010 23:13 | Eenoog
@Zanussi.
In het kader van mijn stuk is de lezer de stembusganger. Daarmee wil ik geenszins zeggen, dat ik adviseer op de PvdA te stemmen. De geschiedenis heeft meer dan eens het verraad van de sociaal democratie laten zien. Dus wantrouwen is geboden. Niet voor niets is de kiezer in verwarring. Denk aan de recentelijke verhoging van de aow-leeftijd, maar verder in de geschiedenis hebben de sociaal democraten in Duitsland bijvoorbeeld een verraderlijke rol gespeeld bij het ontstaan van de twee wereldoorlogen. Ik ben van plan daar binnenkort nog een stuk aan te wijden, waarschijnlijk naar aanleiding van het komende verraad van de PvdA bij de a.s. verkiezingen van 9 juni a.s.
Maar laten we wel wezen. Een stelletje ongelikte beren van de PVVcongregatie op het Haagse pluche lijkt me geen vooruitzicht voor ons en waar de gemiddelde zaplogger hier op dit forum voor staat.
Eenoog's avatar
| #97472 | 15-03-2010 09:55 | Zurk
Denk je dat de PvdA onafhankelijk is in dit spel? Ik denk van niet. Ik denk dat de PvdA al heel lang een partij is die de belangen van Israël nooit uit het oog verliest. Of sterker: zijn orders al heel lang uit het buitenland krijgt.

@Tzolkin: CDA/VVD/PVV zijn slaafse volgers US-raël, PvdA een ietsje minder lijkt me. PvdA Is inderdaad niet onafhankelijk van buitenland maar moet rekening houden met een groeiende morrende achterban van tot anti-imperialisme geneigd stemvee dat anders naar de SP zal gaan.
Zurk's avatar
| #97474 | 15-03-2010 10:04 | Tzolkin
Een stelletje ongelikte beren van de PVVcongregatie op het Haagse pluche lijkt me geen vooruitzicht voor ons en waar de gemiddelde zaplogger hier op dit forum voor staat.


Maar waar zou je wel blij mee zijn? De verkiezingsuitslag in Frankrijk kan een indicatie zijn. Maar stel je voor dat ook de Nederlandse ogen eindelijk opengaan en dat men ziet dat de PVV een slechte grap is en het CDA... ook! En stel dat PvdA, SP en GL op miraculeuze wijze aan een meerderheid geraken: gaat er dan werkelijk iets veranderen? Ik ben bang van niet. Zoals ik al eerder zei: de trein dendert gewoon door op hetzelfde spoor. De verkiezingen beslissen alleen over wie de kaartjes knipt.
| #97481 | 15-03-2010 11:35 | Denneb
Veelzeggend stukje Eenoog en vooral is het een open brief naar iedereen toe. Pluim.
Denneb's avatar
| #97496 | 15-03-2010 15:00 | Eenoog
@tzolkin
Je hebt gelijk, de trein dendert gewoon door.
Ik heb niet de illusie, dat er iets fundamenteels gaat veranderen bij een 'progressieve coalitie'. Ik geloof aan de andere kant ook niet in de Verelendungstheorie, dat alles eerst totaal fout en verkeerd moet gaan. De geschiedenis wijst uit, dat dat ook niets oplevert. Ik ben niet zo optimistisch over de toekomst, maar dat ook met de leeftijd te maken hebben. Het is een kwestie van wat is tolereerbaar en wat gaat te ver. En voor de rest is het hopen en geduld hebben , dat de mensheid als geheel eens volwassen wordt met de eigenschappen, die daar bij horen: tolerantie, begrip, empathie en wijsheid.
Eenoog's avatar
| #97526 | 15-03-2010 19:43 | Zurk
Verder ben ik bepaald niet optimistisch over de nabije toekomst in Nederland.

@Johnito, na lezing van je log met links. Goed filmpje trouwens.
Nee, ik ook niet. Er worden rechtsom ladingen buskruit aangesleept om vóór stembusgang 9 juni een Vanderlubbe-effect te bewerkstelligen. (bv. zie Telegrof vandaag: thuisfront `onze jongens' in Af'stan bedreigd) Het wachten is op een psyop-falseflag: Aanslag op Wilders of een plofactie wel of niet succesvol met Islamgeur.
Het is net of de US Neocons middels de door hen in NL ingezette Ayaan Hirschi, ter ondersteuning van hun voetknecht Wilders, dat al weten, wat niet raar is omdat hun geldschieters staan te popelen om het effect af te wachten, namelijk het ontregelen van democratisch bewustzijn in Europa teneinde het rijp te maken voor fascho-imperialistische knechting tot heil van ongelimiteerd
superkapitalisme.
Zurk's avatar
| #97531 | 15-03-2010 20:18 | Johnito
Inderdaad Zurk, misschien komt mijn verhaal een beetje conspiracy over, maar "Culemborg", inclusief een heel leger aan agressie-aanjagende internettrolls op diverse fora, leek al een beetje een voorproefje te zijn naar mijn mening.
Johnito's avatar
aanmelden / inloggen