Door community (initieel Best Well), Op din 10 okt 2017 12:23, 0 reacties, nieuws

WNL slaat door: “Feel Good in Regeerakkoord”We werden vanochtend wakker en kwamen per ongeluk op Nederlands Staatskanaal 1 terecht, het WNL van een zekere Roos. De uitgenodigde gasten vonden het allemaal fantastisch wat het regeeraccoord betreft. Hogere BTW? Niet zeuren, er zal echt wel anders een voordeeltje in zitten waardoor je onder de streep toch meer overhoudt. En de gast zei het echt: "Dit regeeraccoord heeft een "Feel Good" faktor" (of woorden van gelijke strekking).

Wij weten niet of de informatie uit onderstaande tweet klopt, maar het zou kunnen.

Volgen
Gerrit Gijben @GerritGijben
#regeerakkoord Ryanair verlaat Schiphol vanwege invoering vliegtax.
08:49 - 10 okt. 2017
antwoorden retweets vind-ik-leuks
Informatie over Twitter Ads en privacy


Commentaar Blik op NOSjournaal:

Wij kunnen ons nauwelijks slechtere plannen voorstellen dan wat we nu om onze oren krijgen, als het klopt wat we denken:

6 Weken ouderschapsverlof voor vaders

Wie bedenkt zoiets, en wie gaat dat betalen? En welke vader/werkgever zit daar op te wachten?

Miljard meer naar Sinterklaasafdeling

Ontwikkelingshulp krijgt er een dik miljard bij. Nooit is het nut van ontwikkelingshulp bewezen. Als je landen wilt ontwikkelen, dan ga je handel drijven. Met Rusland bijvoorbeeld, maar daar voeren de regeringspartijen juist een sanctiepolitiek tegen.

Meer geld naar wapens en interventies

"Missies" worden ze verharmlosend genoemd. We hebben het hier al vaker gesteld, ons leger heeft niks met "Defensie" te maken, maar alles met "interventie" en "offensie". De huidige "onzekere situatie in de wereld" is juist een gevolg van ons westerse wangedrag; de oplossing is dus niet meer wapens, maar juist minder.

BTW van 6 naar 9%

Een armetierigere maatregel kun je niet bedenken. In plaats van dat je van in naam liberale partijen lagere belastingen en een kleinere overheid zou verwachten, komt dit VVD kabinet met een BTW verhoging. Dan kan de gast bij WNL er nog zo'n mooi verhaal omheen breien, dit is gewoon een pure armetierige maatregel, die deze partijen vrijwaart om wel te gaan snijden in het overheidsapparaat. In de staatsomroep bijvoorbeeld. Daarom hoort u vanuit die hoek ook nauwelijks kritiek, want ook dat schadelijke staatsonderdeel blijft buiten schot.

Hypotheekrente-aftrek

Dat de hypotheekrente-aftrek afgebouwd wordt, daar kunnen we best inkomen; subsidie op (hoge) hypotheken, daar kun je ook je vraagtekens bij zetten, en dat deze aftrekpost afgebouwd wordt, daar is wat voor te zeggen; Dat zou echter moeten gaan in een overall plan om de belastingen te vereenvoudigen en te verlagen en dus in combinatie met lagere inkomstenbelasting voor iedereen, of dat gebeurt, hebben wij geen zicht op. Maar wat je zeker niet moet doen is ook nog eens een huurwaardeforfait in gaan stellen voor degenen die netjes afbetaald hebben! Het getuigt van een zeer armetierige besluitvorming bij de verantwoordelijke partijen en daar wordt het systeem niet eenvoudiger van. En dan hebben we het nog niet eens over de gender-ambities van deze club, maar misschien waren de berichten daarover wel een hoax... :-)


Geplaatst door Blikop NOSjournaal op 09:29
Dit e-mailen
Dit bloggen!
Delen op Twitter
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

3 opmerkingen:

Jan Verheul10 oktober 2017 om 11:14
Blik,

alweer een prima blog. En fijn dat je Eddy van de vorige draad hebt gewist. Ik stel voor dat je hem er consequent af gooit, want hij wil alleen maar mensen uitschelden, en daar hebben we niks aan.

Over nationale politiek weet ik niet zo veel. Maar als aanvulling kan ik zeggen: er waren plannen om de Vennootschapsbelasting met 4% te verlagen: van 20 naar 16% ( tot de 200.000 euro winst) en van 25 naar 21% ( de winst daarboven).
Hoewel ik daar zelf voordeel van heb, ben ik er echt tegen.
De BTW gaat juist 3 % omhoog.
We gaan dus naar een Amerikaans systeem: minder belasting betalen naarmate je meer verdient: niet meer een progressieve belasting, maar een regressieve.
Nou, dan weet je wel dat je echt niet meer in een democratie leeft.
Dan is de stem van het volk totaal machteloos geworden.
( Meer precies: dan hebben de media-hoeren het volk echt goed om de tuin weten te leiden.)

Beantwoorden

Jan Verheul10 oktober 2017 om 11:35
Enkele zaken die me opvielen de laatste dagen:

1. De oprukkende dictatuur van onze vrienden: voorstel van Rudd om het kijken naar video's te bestraffen met maximaal 15 jaar cel.( Dawg heeft er over geschreven hier)

2. De oprukkende dictatuur van onze vrienden: De werk-definitie van anti-semitisme zoals die in de EU is voorgesteld.

3. Naser Oric, de moslimterrorist die 50 dorpjes moest uitmoorden in Bosnië alvorens Mladic tot wraak over ging, is alweer vrij gesproken. Jaren geleden door het ICC in den Haag. Nu in Bosnie zelf. Toch zijn er stiekem gefilmde beelden waar Oric vertelt dat hij die oude Servische mensen heeft uitgemoord ! ( Ze werden soms opgehangen aan kettingen en toen levend gebraden op een houtvuurtje: om kogels te sparen, zo zei Oric later... ! Dit soort figuren is natuurlijk de ideale partner van onze Human Rights Warriors.
Hier de volle docu: A town Betrayed:
https://www.youtube.com/watch?v=RUuhSGnLvv8
( Geef me even feed back als je weet op welke minuut Oric's filmpje in de docu staat. Mijn oude tiny link werkt niet meer.)

4. Het feit dat Turkije de S400 afweer van Rusland mag kopen ( zoals dagen geleden gemeld door Joop) is volgens mij ook een belangrijk signaal, en alweer een stap van Turkije bij de Nato vandaan.
Annotaties:
aanmelden / inloggen