Door Breinbrouwsels, Op woe 25 nov 2009 13:23, 10 reacties, all rights reserved

Woekerkip

Zo heb je een stuk kip in de braadpan liggen en zo heb je een plas water met inhoud. Wat eerst een mals stukje kip leek ziet er nu uit alsof iemand eroverheen gesnotterd heeft. Een laag wittige smurrie komt tevoorschijn aan de kant die nog gebakken moet worden. Nou ja bakken, het lijkt meer op het koken van een stuk piepschuim. En het heeft ook ongeveer die smaak als je het eet zonder kilo's zout, peper, sambal, kruiden en noem maar op. Drinken die kippen allemaal te veel water of zijn het kippen die volgelopen zijn met water en dus verzopen zijn?

Nee hoor, het waren oorspronkelijk gortdroge kippen maar om meer gewicht te krijgen en dus een hogere prijs spuit je er simpelweg water in met wat andere meuk anders loopt dat water er weer net zo uit. En wat is dat dan voor water? Uit de sloot, daar in Verweggistan maar ook in Europa, waar ze kipvriendelijk gefokt worden, vervolgens op een leeftijd van 40 dagen geslacht, bewatert en ingevroren? Ja, je twijffelt wel eens als vleeseter maar ja, het is goed voor het milieu.

Die witte lekkernij die achterblijft bij het uitdrijven van 30% of meer water blijkt door de meeste overheden te zijn toegestaan om de consument te plezieren. Dan krijg je voor dezelfde prijs gewoon veel minder kip en je betaald een vermogen voor het ingespoten water. Het schijnt wel op de verpakking te moeten staan maar wie kijkt daar nou op. En als je toch zou kijken zie je woorden die doen denken aan 'kip' zoals 'kipfilet met toegevoegd water', 'kipproduct' of 'kippenvleesbereiding'. En verder is het toch door de overheid, die alles en iedereen controleert, vrijgegeven voor de handel!

Dat toegevoegde water wordt nog even gemengd met spul zoals varkenseiwit bij kipwatervlees en kipeiwitten bij varkenswatervlees. Waarom er bijvoorbeeld geen kipeiwit bij waterkipwater wordt gebruikt is een groot geheim. Voorts bestaat de smurrie waarmee vlees wordt opgepompt uit E-nummers. E-nummers zijn vriendelijk ogende codes die gebruikt worden om de consument gerust te stellen. E-450 klink gezonder dan afbijtmiddel.

Maar bedenk dat het geen kwaad kan maar juist goed voor je is omdat echte onafhankelijke wetenschappers uit de hele EU en omstreken er overheen zijn geweest en hun goedkeurend applaus hebben laten horen. De verhalen van doorgewinterde complotters, die daardoor vleesloos door het leven gaan, dat er ook gemalen doch biologisch gekweekte regenwormen in gestopt worden betwijfel ik.

Het vlees dat na het uitwringen van de kip overblijft schijnt heel gezond te zijn omdat er al een heleboel antibiotica in zit tegen chlamydia, gonorroe en urinewegontstekingen en het is goed tegen puistjes. Dus als je veel van dit soort vlees eet kun je het condoom rustig aan de wilgen hangen want de antibiotica die er in zit beschermd tegen de meeste Soa's. Nou meen ik ergens gelezen te hebben dat het toedienen van antibioticatie niet zo erg meer mag, maar och, daar let toch niemand op.

En er zitten ook nog heel goeie groeihormonen in waardoor onze vleesetende kinderen steeds groter worden en de meisjes enorme tieten krijgen. Dat dan weer wel want het spaart ontelbare borstvergotingen uit. Deze geneeskrachtige kip met een paar glazen tonic of bitterlemon ingenomen, daar zit volgens de overleveringen kinine in, helpt ook tegen malaria. Als we nu nog even wat meer kip gaan eten hebben we al die zwijnenvloedgriepvaccinaties niet meer nodig en zijn we mooi van die paniek af.

Van tijd tot tijd, al naar gelang het gezeur van de consument, doet de overheid maar meestal een journalist weer een onderzoek. En dan blijkt dat de watervleesfabrikanten er luchtigjes mee doorgaan en terecht want overheidscontroleurs en watervleesfabrikanten zijn er tenslotte alleen maar voor onze gezondheid. Dat gezeur altijd over vlees, kip of water gebeurde jaren geleden al maar gelukkig wordt er nog maar mondjesmaat en steeds minder heftig geklaagd. Je kunt rustig ander vlees gaan eten want daar zitten gelukkig ook van die geneeskrachtige stoffen in zoals in die waterkip.

Maar de belangrijkste boodschap is wel dat er veel water in het spul zit en water drinken is heel gezond. De televisiereclame van 'Drink Meer Water' en 'Kip Het Lekkerste Bakje Water' of 'Vleesgoed tegen de Griep' wordt heel goed door de consument bekeken, want we drinken nu steeds meer water.

Gerelateerde opwekkers:
Melk de Witte Sloper

Het Ultieme Levenselixer
Annotaties:
| #82989 | 25-11-2009 13:43 | Supermario
Wat de inhoud betreft is kip inderdaad het meest veelzijdige stukje vlees - geen woord aan gelogen.

Ook het meest armoeiige vlees, zoals hierboven maar weer eens duidelijk wordt.
Supermario's avatar
| #82993 | 25-11-2009 14:31 | Unbeliever
Die beesten lopen zowaar hun eigen stront te vreten, gemodificeerd, dat dan weer wel, maar toch.
Unbeliever's avatar
| #82994 | 25-11-2009 14:31 | zanussi
Kip met botten er nog aan kopen, daar zit iig geen water in om het op te blazen zodat het goedkoop en veel lijkt in de supermakrt.
zanussi's avatar
| #83033 | 25-11-2009 18:56 | EvaVanE
Dit stukje vind ik wel vermakelijk goed geschreven, Breinbrouwsel. Je gelijk staat voor mij wel vast.
EvaVanE's avatar
| #83054 | 25-11-2009 20:44 | Lemetje (ongeregistreerd) toon reactie
| #83057 | 25-11-2009 20:48 | ffloor
Prima stuk. Het doet mij herinneren aan een voorval in 1975 toen onbekende daders een slachtkip bij ons over de heg hadden gegooid, midden tussen de andere kippen wo. ook sierkippen.
Maar het verenloze beest at niet. Het liep alleen maar, weggepikt door de andere kippen. Ochtendvoer luste hij niet, gemengd graan ook al niet. Hij liep daar maar en vermagerde steeds meer, zonder veren. Net een mini-dynosaurus.
Tenslotte gaven we hem stukjes koeiligt (vakterm voor een kalfverpakking) en die schrokte hij zowaar naar binnen: het was dus een vleeseter en geen vegetariër. Ofwel het beest had helemaal nooit iets anders gekregen dan afvalrest.
Daarna zouden we het beest maar verkopen want wij lusten hem niet. Net toen we dat plan hadden opgevat bleek hij doodgepikt door de andere kippen dus dat ging niet door. Maar onze verbazing werd nog groter toen de 8 katten hem niet lusten, op de kop dan na want alleen de grootste kater at dat bovenstuk op en de rest kwamen wormen op.
Tsss je maakt op een boerderij wel wat mee.
| #83098 | 26-11-2009 02:02 | Karel
he he, wat duurde DAT lang: een kritische beschouwing over vlees eten.... Met name van Patman had ik al veel eerder iets dergelijks verwacht, zo we hem zien als gewaardeerde voorvechter van het milieu/ roundup bestrijder/ anti roker (??? go go go guantanomo lol) . Ik heb niet de moed om de tijd te nemen (nou ja: kiezen) om hier uitvoerig en zapruder - waardig over te schrijven, maar een paar oneliners wil ik wel kwijt in de hoop dat dit tot inspiratie/een goede bijdrage leidt:
Stellingen:
1. vlees eten zoals wij dat gewend zijn, is immoreel;
2. intelligentie/bewustzijn leidt tot vegetarisme.

Onderbouwing:
1. vlees eten = hoogwaardige plantaardig voedsel/eiwitten verruilen voor ongezonde dierlijke eiwitten (verhouding 5:1) = ernstige milieu verontreiniging = gemiste kans om hongersnood te stoppen = dierenleed ;
2. besef van ad 1 leidt tot stelling 2.
| #83103 | 26-11-2009 05:34 | Patman
Moet ik nu ook mijn tonijn- en zwaardvisbiefstukjes laten staan?
Patman's avatar
| #83156 | 26-11-2009 16:36 | Antagonizer
Karel, ben het niet met je eens.

Het klopt dat de manier waarop we nu vlees kunnen krijgen dat amoreel is, doordat er teveel energie ingaat en de kwaliteit en het welzijn van de dieren ver onder de maat is. Maar dat wil nog niet zeggen dat je geen vlees kunt eten, alleen dat je meer zult moeten betalen voor vlees dat duurzaam en diervriendelijk is grootgebracht.

Maar nee, vegetariërs doen net alsof vlees eten per definitie gelijk staat aan diermishandeling. Onzin.

Daarbij zijn dierlijke eitwitten energetisch hoogwaardiger dan plantaardige. Ook, als de omnivoren die we zijn, hebben we dierlijke voedingsstoffen nodig in ons dieet. Als vegetariër moet je vanalles bij blijven slikken. Plus, vlees en vis zijn gewoon lekker. Plusplus: vegatariërs zijn vaak zure, bleke saaie mensen ;-))

Zapruder heeft vaak aandacht besteed aan voedsel en vlees. Zoek daar dus even eerst voordat je hier vanalles gaat roepen.
Antagonizer's avatar
| #83271 | 27-11-2009 08:31 | maxdetak
Beschrijving van binnenuit: teveel kippen... los in een hal geen beweegruimte - velen kunnen niet staan..........allen in eigen stront omdat dit pas na de oogst wordt geruimd .......

ammoniak... de boer komt met masker de hal binnen anders gaat hij weer van zijn stokkie.......zijn kinderen mogen er beslist niet binnen.

Geen daglicht... voer van Monsante....antibiotica in het drinkwater..... elke 2 a 3 maanden een vracht.

Bij het afvoeren kunnen de helft van de kippen nog niet staan en zijn zo gemakkelijk op te rapen voor in de vrachtwagen...

De boer vertelt dat er geen ammoniak en anti biotica in het vlees terecht kan komen volgens de rijks voorlichtingsdienst van zijn sektor.......
aanmelden / inloggen