Door ouwe knar, Op maa 25 dec 2017 21:28, 7 reacties,    

ZapslakDat gaat als volgt:

Nok nok, Hallo, ik wil graag Zaplogjes kijken.

***Da’s goe. Even kijken of Zapruder thuis is.
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag Zaprudertjes kijken.
*** ***Nok, nok … nok, nok …. Nok, nok, is daar iemand
*** ***mwa, nog maar eens proberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag Zaprudertjes kijken.
*** ***mwa, nog maar eens proberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag Zaprudertjes kijken.
*** *** shit dat gaat 'm niet worden, nog een laatste keer porberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag Zaprudertjes kijken.
*** *** NOOP. Time out [noot: de server www.zapruder.nl is al jaaaren wijlen] Zie ook https://hoezithetnuecht.nl/site/zapruder Dan maar kijken of go2web20 thuis is.

*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag go2web20 kijken.
*** ***Nok, nok … nok, nok …. Nok, nok, is daar iemand
*** ***mwa, nog maar eens proberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag * kijken.
*** ***mwa, nog maar eens proberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag * kijken.
*** *** shit dat gaat ‘m niet worden, nog een laatste keer porberen
*** ***Nok nok, Hallo, ik wil graag * kijken.
*** *** NOOP. Time out [noot: de server van http://www.go2web20.net/ is al jaaaren wijlen]

Mobbr blijkt na wat aandringen thuis te zijn, maar de Zaplogjes zijn nog niet zichtbaar.
Pingdom…Nog een paar servers verder:
Zucht, dan toch maar naar Zaplog? Oef de deur is open.

Wat als je een speciaal artikel wil zien? Jaha……
Wat als je je eigen artikel even snel wil aanpassen? Jaha….

Wat als je zoekt met een zoekmachien:
All Subpages Are Denied
Googlebot-Image, Mediapartners-Google, UbiCrawler, DOC, Zao, Twiceler, Sitecheck.Internetseer.Com, Zealbot, MSIECrawler, SiteSnagger, WebStripper, WebCopier, Fetch, Offline Explorer, Teleport, TeleportPro, WebZIP, Linko, HTTrack, Microsoft.URL.Control, Xenu, Larbin, Libwww, ZyBORG, Download Ninja, Wget, Grub-Client, K2spider, NPBot, WebReaper
Kweenie hoor, ik als leek, maar het valt mij op dat zoeken op internet naar artikelen van zaplog opeens fors moeilijker is geworden. Alleen op Zalog zelf via de index en dan maar hopen dat er juist en voldoende is getrefwoord.

Queries, zoekacties:
De performance problemen zijn trouwens opgelost. Sommige queries waren niet optimaal maar vooral een iframe dat zichzelf elke 90sec. ververste (de activity-balk rechtsboven) hing het systeem op. Weet niet waarom.
http://zaplog.nl/zaplog/article/zaplog_momenteel_in_emergency_mode (2008)

!!!!!!!!!!!!!!!!
Misschien als je een super snelle internet verbinding hebt met een blitse computer: NEE. Dat heeft er niets mee te maken.
!!!!!!!!!!!!!!!!

Het CMS:
Het CMS is Expression Engine en dat heb ik nooit een goede performer gevonden. VKmag draait er ook mee en dat is ook traag. dit is wel een redelijk CMS, maar supereenvoudig. Nadeel is dat er een hele slome, trage 'community' achter zit en je veel dingen zelf moet maken. Beter Drupal of WP gebruiken.
http://zaplog.nl/zaplog/article/zaplog_momenteel_in_emergency_mode
Inmiddels draait Zaplog op WP
Het blog zelf wordt niet door WP gecensureerd, die hebben daar niets mee te maken, die hebben alleen maar de software gemaakt. En die draait nu op een eigen server van KLOL.
http://zaplog.nl/zaplog/article/censureert_wordpress_blogs (2012)

Zaplog was oorspronkelijk niet in de eerste plaats bedoeld om informatie te delen, lekker discussiëren, acties kenbaar maken. [Zoals mol de banken, kwetsbare groepen hebben even pech. gna]. Dat wil zeggen eerst was er Zapruder http://www.vrijspreker.nl/wp/2007/01/zapruder-gaat-zelfstandig/ en toen kwam Zaplog.
De sociale probeerselen van Innovatie en Inspiratie zijn kandidaat voor een Dutch Bloggies award. Over een paar weken worden weer de Dutch Bloggies uitgereikt en ditmaal heeft de uitreiking zowaar een Sogeti tintje.

DSE / I&I;is al maanden bezig aan een methode voor de ontwikkeling van social software, codename 'TeamPark'. Het begeleidende boek 'Crowd Busting – the crowd, het vergeten talent in uw organisatie' is bijna gereed en er is een operationele speeltuin: http://zaplog.nl In vier maanden uitgegroeid tot Nederlands één na grootste social newssite.
http://zaplog.nl/zaplog/article/zaplog_momenteel_in_emergency_mode

Dat die achterlijke Zappers massaal gingen bloggen,tja… . Gingen linken naar andere sites (was het officieel ook voor bedoeld, maar officieus?), zodat Zaplog een overkoepelend karakter kreeg, tja… . Er een giga database ontstond met voor sommigen heel waardevolle informatie, tja…
Discussieren

Het ZapLog is ook een Forum Uw artikelen zullen aanleiding geven tot leuke discussies, het ZapLog kan de discussies naar aanleiding van de artikelen op uw channel tonen zoals een forum dat zou doen. Ziet u op een ander channel een discussie die u op uw channel wilt hebben, dan kunt u de discussie gewoon naar uw channel bookmarken.
http://zaplog.nl/zaplog/RxVxLxCx

Pogingen om Zaplog meer kredietwaardigheid te geven door 'echte' journalisten (desnoods in spe) aan te trekken mislukten jammerlijk. Een 'echte' gaat z’n vingers niet branden aan een mix van regelrechte nonsens, verantwoord onderzoek, politieke meningen, complot theorieën en wat al niet meer. De werkeloze journalist kijkt wel link uit Mobbrs en Flattrs te verdienen, met het verkondigen van gangbare meningen van Zappies.

Het lijkt erop dat Zaplog zoals wel meer sites, forums, is ingehaald door twitter, facebook en andere (a)sociale programmaatjes. Kijk naar de lege plekken in Zapfeeds! De 'sociale' speeltjes van de gevestigde orde voor het plebs versterken versnippering, blabla, zijn incestueus, doen aan dumbing down en trollen kunnen in samenwerking met spy’s naar believen de massa bespelen, bepiepelen. Zaplog zal ongetwijfeld al lang mee lopen in het boven beschreven circus. In welke mate? Aansluiten bij twitter, facebook wordt veel gedaan, maar dat kan volgens mij nooit helemaal in de plaats komen van een site/blog.

Patman wil Zaplog van de hand doen:
Zappies, ik heb het @zaplog even dichtgezet. Het is voor mij niet langer mogelijk het in de lucht te houden. Mensen die het willen voorzetten mogen een (aan)bod doen :) Nog steeds 50-70k unieke bezoekers per maand.12:01 - 2 dec. 2017
https://twitter.com/patricksavalle/status/937049129552883713.
Via https://twitter.com/search?f=tweets&vertical=default&q=zaplog%20-N1EUWS

Zaplog is in de huidige staat geen drol meer waard. Geen idee of er mensen zich aangemeld hebben. Geen idee of er mensen zijn die de database toegankelijk willen houden voor het grote publiek. Geen idee of er mensen zijn die hun programmeervaardigheid willen inzetten om Zaplog uit de slakken modus te krijgen. PMmetjes zijn moeizaam geworden. Patrick wekt de indruk het allemaal een beetje zat te zijn. Nee ik heb geen contact gezocht. Zou niet weten waar te beginnen.
Moderatoren, een ‘over ons’ een blogroll, privacy-policy…ach…

via http://interestingemailforwards.blogspot.nl/2010/01/funny-snail-jokes.html

via https://giphy.com/gifs/spongebob-spongebob-squarepants-episode-2-3o6wO3IiGeoPglaQLe


Zelf ben ik, zoals wel meer Zappies, Nico de Geit https://nicodegeit.wordpress.com/ (bestaat niet meer), Hans https://cassandraclub.wordpress.com/, Donkerdoorn https://donkerdoorn.wordpress.com/ begonnen met een eigen site/blog opbouwen: https://adamantheanieuws.wordpress.com/. Misschien ga ik daar meer tijd in steken. Bedenken hoe dat nou moet met bereikbaarheid, commentaar. Eindelijk gebral van pro- en antivaxxers matigen. Lekker alle ins en outs van glyfosaat uit de doeken doen. Minder politiek. Wel leuk om van een ander te lezen maar om zelf te kunnen schrijven, kostte het me bergen inleestijd. Zaplog was voor mij bedoeld als springplank maar daar heb ik inmiddels twijfels over (duh). Jammer dat het speelkwartiertje daar op Zaplog voorbij is.
Annotaties:
| #261552 | 25-12-2017 22:07 | ouwe knar
Zijn er meer Zappies met inmiddels een eigen blog/site?
ouwe knar's avatar
| #261553 | 25-12-2017 22:40 | Best Well
Dat is toch al een aardig stukje archiefvorming over de huidige toestand van Zaplog.

Zijn er ook Zappies met ambitie om een server/site te gaan vullen met een nieuwe Zaplog?
Best Well's avatar
| #261554 | 25-12-2017 22:52 | Nico de Geit
Vroeger las je een blog, tegenwoordig kijk je een Youtube filmpje. Het zou weleens richting een digitale 3D-wereld kunnen gaan.
Nico de Geit's avatar
| #261560 | 26-12-2017 11:17 | Best Well
Ik denk dat een gemiddelde website allerlei multimedia formaten kan serveren. HD filmpjes vragen alleenwel wat meer bandbreedte.

Een nieuwe Zapsnel (Zaplog replica) moet misschien eenvoudiger beginnen in meerdere afdelingen: Actueel , archief en een afdeling Patman in memoriam, langzaam opbouwen tot de gewenste snelle functionaliteit.

Zijn er Zappies met goede ideeën die hiervoor server ruimte en programmeer-vaardigheden beschikbaar willen stellen?
Misschien hebben we straks samen een toekomstbestendig Zapsnel
Doe ons hier eens een voorstel !
Best Well's avatar
| #261573 | 28-12-2017 13:55 | ouwe knar
http://zaplog.nl/zaplog/article/zaplog_wordt_gebruikt
Eentje van september 2015. Dat is smullen ;P
Uit de tijd dat het foute opstart protocol nog geen probleem vormde.
Zaplog is langzaam onzichtbaar aan het worden. Straks alleen nog voor (uitstervende) diehards.
Het is wel heeeeel eg stil na de oproep van Best Well. Zapwel, Zapbest, Zapze, Zapzelf.
ouwe knar's avatar
| #261576 | 28-12-2017 14:18 | Best Well
Zap minder log / Zapsnel
Tja, "Ouwe Nar" vroeger, dat was toch de tijd waarin we Fee Niks nog een platform boden?
Best Well's avatar
| #261579 | 29-12-2017 12:35 | ouwe knar
de tijd waarin we Fee Niks nog een platform boden?
Blijkt dat modereren niet alleen noodzakelijk is, maar ook moeilijk. Waar trek je de grens. Wat is je standpunt verdedigen en wat is treiteren. Wat is wegpesten, het recht in eigen hand nemen, wat is gewoon opkomen voor je eigen overtuiging.
Een goede moderator zorgt ervoor dat iedereen voldoende ruimte krijgt.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen