Door P.uncia, Op maa 26 dec 2011 18:35, 0 reacties,    

Zeventig procent van de Chinezen gelukkig in 2011Uit een enquête blijkt dat 70 procent van de Chinezen zich gelukkig voelden in 2011, rapporteerde chinanews.com vrijdag.

De enquête over Chinees familiegeluk in 2011 was een steekproef online over meer dan 10.000 mensen in China en interviewde mensen op het platteland zoals Jiangsu, Sichuan en Peking.

Lichamelijke en geestelijke gezondheid, relatie met ouders, buren, familie en de economische omstandigheden werden als de belangrijkste factoren voor geluk genoemd. Goed opgeleide getrouwde vrouwen achter in de twintig werden als de gelukkigste groep bevonden.

Zhang Hanxiang, een bevolkingexpert in Beijing, zei dat een belangrijke verandering in de maatschappij is dat meer respondenten hun geluk beoordelen op basis van relaties en niet op geld.

Het onderzoek toonde ook aan dat gezinnen op het platteland gelukkiger zijn dan hun stedelijke tegenhangers. Zij waardeerden een gelukkig huwelijk, gezondheid, kinderen en bezitten van een huis als de meest belangrijke factoren.

Door, Zhao Chunzhe.
Annotaties:
aanmelden / inloggen