Door GoedGezond, Op zon 15 dec 2013 21:08, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Zwavelinjecties in stratosfeer en de explosie aan longziekten


Zwavelverbindingen de lucht in spuiten tegen klimaatverandering. Het klonk altijd al als een wat riskant idee: zwavel in de atmosfeer pompen om de klimaatverandering te compenseren. Zwavelverbindingen in de stratosfeer van de aarde spuiten is één van de bekende voorbeelden om de klimaatverandering tegen te gaan. Het idee erachter: zwavel vormt deeltjes in de atmosfeer die zonlicht weerkaatsen, waardoor de temperatuur op aarde op peil gehouden kan worden. Campagnes proberen ons te overtuigen om te stoppen met roken, maar waar komt die explosie aan longziektes vandaan ? De agressieve antirookcampagne van overheden wereldwijd vormt bij de...
Annotaties:
| #209434 | 15-12-2013 21:16 | GG
(Volgens mij werkt de link niet, terwijl ie wel goed is ingevoerd.
Link is: http://www.goedgezond.wordpress.com) Sorry !
| #209435 | 15-12-2013 21:20 | Appie
@ GG, bij het invoegen van de link moet je op de pagina van het bestreffende artikel de URL copieren, bijv.

http://goedgezond.wordpress.com/2013/12/13/zwavelinjecties-in-stratosfeer-tegen-opwarming-en-de-explosie-aan-longziektes-denkt-men-uberhaupt-nog-aan-de-mens/

ipv

http://goedgezond.wordpress.com/

Heb het voor bovenstaande artikel aangepast. Zie dat het met de plaatjes al beter lukt :)
Appie's avatar
| #209436 | 15-12-2013 21:28 | GG
Aha ! Ja nu je het zo zegt, natuurlijk ! Dank je ! Idd met het plaatje ging het nu wel goed ! :-)
| #209486 | 16-12-2013 21:20 | ffloor
Toch denk ik niet dat we ons veel zorgen hoeven te maken - zèlfs niet of het artikel eigenlijk wel op enig waarheidsgehalte berust?
De waarheid is dat 1 vulkaanontploffing aanzienlijk veel méér zwavel de lucht zal inslingeren dan 6000 jaar technologische "beschaving" zoiets voor elkaar weet te krijgen.
Dit is dan ook de reden dat vulkaanontploffingen meestal met zware bliksemstralen gepaard gaat - en die splitst alle luchtvervuiling. Ook boven 11 kM hoogte bestaan luchtreinigende bliksemstralen maar die zien er wat anders uit dan we hier op aarde gewend zijn als trollen, elfen, rode ballen enz.
Op dit vlak bestaat echter een enorm verschil tussen technische vonken en aardse bliksem: bliksem produceert ook positronen en Gammastralen als gevolg van kernreacties - elektrische vonken doen dat niet.
Bijgevolg kunnen zware elektrische stromen door koperdraad worden afgeleid naar aarde - normale bliksem gaat echter al spiraliserend LANGS het koperdraad en maar zelden erdóór, wat reden is om dan maar brandbaar aluminium als bliksemafleider te gebruiken als de bliksem er dan toch geen gebruik van maakt?
Vervangen van je installatie na een zware inslag moet je tóch al: simpel vanwege de vele haarscheurtjes in oud koper en dat - geloof het of geloof het niet - nog minstens 3 maanden na de inslag dan nog steeds zware stroomschokken zal afgeven...

Er zijn wel een drietal nadelen aan de toegenomen luchtvervuiling: de laatste 4 jaar is het aantal bliksemde orkanen, bliksemde windhozen en bliksemde tornado's met een factor +1600 procenten toegenomen tot een flinke financiële strop voor hèrverzekeraars (bron NGC)
Het 2e nadeel van de vele gewelddadige luchtstromen is hun aanzuigende werking op ijskoude stratosfeerlucht: toen de met 25 boze onweders begeleide elektrische orkaan Katrina was langsgeweest heeft het in tropisch gebied zo'n 3 weken lang gevroren met -28°C onder nul (bron: dvd 'Katrina' met ijspegels van 3 mtr land die verscheiden mensen hierna nog doden)
Het 3e nadeel van luchtvervuiling is dat de 2e stratosfeerlaag tussen 50-90 kM normaal zo'n 2% kooldioxide CO2 bevat maar is inmiddels opgelopen tot 5 à 6%. Zoeiets heeft wél flinke gevolgen voor de aardse themperatuur omdat CO2 na aanstraling van 17µm deze verhoogde energieopslag middels langere electronenbanen zal emitteren in 14 µm (werking in snij-lasers) maar ook de planeet Mars (98% CO2) emitteert haast alle ingevangen IR-straling.
De planeet aarde gaat binnenkort dus nog heftig afkoelen! Het is om deze reden dan mevr. Mans nu een ton beschikbaar heeft gesteld aan een engelstalige website voor de experts.
aanmelden / inloggen