ZapLog-dossier: antioxidant

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

5 paddo's a day keeps the doctor away

woe 15 nov 2017 15:13
Champignons remmen dementie, verlagen de kans op hartziekten en voorkomen zelfs kanker zie hier. In deze nieuwe studie worden paddenstoelen “zonder twijfel” de rijkste bron van de combinatie ergothioneïne en gluthation genoemd. Glutation is niet alleen een antioxidant het is ook DE ontgifter bij uitstek. ...

Kurkuma: heilig, geneeskrachtig kruid

din 28 jun 2016 12:30
In de traditionele Indische geneeskunde, de Ayurveda, is kurkuma – curcuma longo of geelwortel - al eeuwen gekend als geneeskrachtig kruid. Kurkuma wordt genoemd in de oude Ayurvedische geneeskunde in de eerste eeuw voor Christus en blijkt een belangrijk kruid (Haridra) voor het reinigen van bloed. De wortelstok wordt geëerd om zijn reinigende werking voor het lichaam. Bij inwendig gebruik zou kurkuma het cholesterolgehalte verlagen. De ingeademde rook van de wortel heeft verder een...

Studies tonen aan dat koninginnebrij kanker bestrijdt en meer

maa 14 maa 2016 22:40
Koninginnebrij is een stof die wordt afgescheiden door de klieren van werkbijen om hun larven en koningin te voeden. Het is dik van textuur, melkachtig-wit van kleur en wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt om zijn verjongende eigenschappen. Inderdaad, het is een feit dat de bijenkoninginnen - die hun hele leven gevoed worden met koninginnebrij - ongeveer 40 keer langer leven dan de andere bijen. Voordelen voor de gezondheid. Kankerbestrijdende eigenschappen - Volgens een studie...

Antioxidantencomplex om kans op kanker te verlagen

don 12 feb 2015 10:23
Kanker is doodsoorzaak nummer één in ons land! Het kan door meerdere factoren worden veroorzaakt, waarvan vrije radicalen een zeer belangrijke is. Vrije radicalen zijn normaal binnen chemische reacties in het lichaam actief, echter er moet een normaal stabiel aandeel aanwezig zijn. Door invloeden van buitenaf zoals zonnestraling, gassen, voeding kan het aandeel vrije radicalen explosief toenemen. Het leidt tot celaantasting waardoor woekering kan ontstaan. De tegenpool van deze vrije...

Pokon voor tumorcellen

zon 9 feb 2014 10:19
Weer een illusie armer: de wonderbaarlijke antioxidanten blijken bij nader inzien helemaal niet zo gezond. Zeker niet voor kankerpatiënten. Zie het als een klassieke strijd tussen goed en kwaad, maar dan op het niveau van moleculen, atomen en elektronen. In de microkosmos van de menselijke cel heb je vrije radicalen. Die zijn fout. De afgelopen dertig jaar werden ze in verband gebracht met suikerziekte, kanker, hart- en vaatziekten en allerlei andere aandoeningen. En je hebt antioxidanten. Die...

Studie: antioxidant bestrijdt Multiple Sclerose-achtige symptomen

zat 28 dec 2013 21:57
Onderzoekers van Oregon Health & Science University hebben ontdekt dat een bepaalde antioxidant dat decennia geleden door wetenschappers ontworpen is schade binnenin cellen bestrijdt, en ms-achtige symptomen vermindert. Dit stond in de laatste editie van Biochimica et Biophysica Acta Molecular Basis of Disease. De ontdekking werd gedaan bij muizen. Het gaat om de antioxidant MitoQ: deze bestrijdt neurodegeneratieve ziektes. Het is de eerste keer dat vrij duidelijk is aangetoond dat het...

Dertien bewezen geneeskrachtige eigenschappen van kokosolie

maa 10 sep 2012 17:36
Terwijl kokosolie zichzelf uit de modder van grote misleiding van de afgelopen jaren heeft gesleept, krijgt het nog steeds zelden krijgt de waardering het echt verdient. Niet alleen een "goed" verzadigd vet, kokosolie is ook een uitzonderlijke helende stof met tal van nuttige toepassingen in de gezondheidszorg. Enkele voorbeelden van een "goed" verzadigd vet zijn inclusief: Vetverbrandend, Ironisch, is het niet? Een verzadigd vet dat het verlies van buikvet (de gevaarlijkste soort) kan...

Voorkom hart- en vaatziekten door het nuttigen van Gezonde Chocola

woe 23 mei 2012 08:36
De hedendaagse (ongezonde) chocola De hedendaagse chocola zit vol met ongezonde vetten en suikers. Vooral die ongezonde vetten (lees: tranvetten) zorgen voor het toenemen van hart- en vaatziekten overal ter wereld. De gemiddelde Amerikaan nuttigt 10-12 pounds (4,5 kilo) chocolade per jaar! Volgens de American Heart Association zullen meer dan 910.000 Amerikanen sterven aan een hartziekte dit jaar. In feite, in 2010 zal hartziekten de nummer één killer over de hele wereld zijn. Meer dan 70...

Niet zo gelukkig? Word vegetariër.

vri 13 apr 2012 10:13
Heeft het eten van vlees, vis en gevogelte invloed op onze mentale toestand? Is er een reden waarom je vegetarische vriendin zoveel energieker lijkt dan andere mensen om je heen? Volgens een recent onderzoek wel! Het onderzoek werd gehouden onder een willekeurige groep vleeseters. Ze werden in drie subgroepen verdeeld: vlees en gevogelte eters, viseters en vegetariërs. Bij zowel de vleeseters als de viseters werd geen verschil ontdekt in stemming. Maar bij de vegetarische groep bleek de...

12 super voedingsmiddelen voor je hart

vri 17 feb 2012 10:56
(origineel artikel en meer interessante zaken te lezen op: http://www.zoalsjijwilt.nl/12-super-voedingsmiddelen-voor-je-hart/) Ons hart houdt ons letterlijk gaande. Het pompt voedingsstoffen, zuurstof en ziektebestrijders door ons hele lichaam. Dus als we iets goed voor ons hart willen doen, dan kiezen we voedsel dat een goede werking van ons hart ondersteunt. Hart- en vaatziekten staan helaas nog steeds op nummer 1 van de doodsoorzaken in Nederland. Er zijn verschillende voedingsmiddelen...

Oud diabetesmedicijn kan mogelijk risico op kanker verminderen

zon 22 jan 2012 18:32
In 2005 brak het eerste nieuws door dat onderzoekers in Schotland onverwacht lage aantal gevallen van kanker hadden gevonden onder diabetici die metformine gebruikten, een geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven aan patiënten met type II diabetes. Veel follow-up studies hebben soortgelijke resultaten gemeld, sommige suggereren zo veel als een 50 procent vermindering van het risico. Hoe kon dit antidiabetes geneesmiddel het risico op kanker verminderen en wat waren de mechanismen die...

Druiven beschermen tegen zonnestraling

maa 1 aug 2011 14:18
Druiven bevatten ingrediënten die de huidcellen beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon. Volgens Spaanse onderzoekers zouden druiven, of afgeleide van druiven gebruikt moeten worden in zonbeschermingsproducten. Een groep onderzoekers van de Universiteit van Barcelona en het CSIC (Spaans Nationaal Onderzoekscentrum) laat zien dat de flavonoïden, sterke antioxidanten, in druiven de huidcellen beschermen. UV-straling werkt in op de huid door zogenaamde reactieve zuurstofsoorten...

Gezond uitdijen

din 25 sep 2007 16:36
Roomijs, Big Macs, frietjes en vette donuts eten tot je erbij neervalt, zonder een verhoogde kans op kanker, ontstekingen en suikerziekte te lopen. Onzin? De muizen van Harvard-onderzoeker Joseph Baur en collega's kwamen ermee weg. Dankzij een dagelijkse dosis resveratrol, een bestanddeel van rode druiven en wijn. ...