ZapLog-dossier: eko

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Eko vreest voor zijn positie: veel consumenten vinden een beetje eko al genoeg

woe 24 maa 2010 07:48
Steeds meer gangbare bedrijven maken werk van duurzaamheid. Het brengt de echte biologische producten in de verdrukking. Veel consumenten vinden een beetje eko al goed genoeg. Steeds meer consumenten houden zich bezig met duurzame voeding, geraakt als ze zijn door bijna leeggeviste zeeën, op elkaar gepropte kippen en varkens en gesleep met eten over de hele wereld. Een kleine maar groeiende en zeer gemotiveerde groep is zelfs doende om een eigen moestuintje te beginnen. Anderen halen hun...

Het EKO-keurmerk

woe 13 jan 2010 14:56
Ik ben helemaal fan van biologische voeding. Kost wat meer aangezien je met echte ingrediënten te maken hebt en niet met synthetisch gefabriceerde smaakjes of geuren, maar dan heb je ook wat. Zo liep ik deze week door één van mijn favoriete Bio-winkels en aangezien ik trek had in rode kool, begaf ik mij richting de groenteafdeling. Daar vond ik een verpakking - voorzien van EKO-logo - die rode kool met stukjes appel zou bevatten. Oftewel: missie geslaagd, terug naar huis. Op het moment dat...

EKOts kip

zat 19 apr 2008 12:52
Hoe worden vleeskuikens gekweekt? Gangbare vleeskuikens: in ‘stallen’ (meer dan 20 duizend dieren), met twintig dieren per vierkante meter, in uitsluitend kunstlicht. Biologische vleeskuikens (EKO) leven in stallen met maximaal 4.800 dieren, met tien kippen per vierkanet meter en met een uitloop naar buiten van 2,5 tot 4 vierkante meter per kip. Zijn gangbare en biologische vleeskuikens van het zelfde ras? Nee. De gangbare vleeskuikens zijn van een vleesras dat razendsnel groeit: ze...