ZapLog-dossier: entomofagie

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Tijd voor een broodje sprinkhaan

zon 20 nov 2011 18:27
Ga met ons mee op een insectenjacht met David Gracer, een entomofaag (insecten etende) deskundige, die een vrij goede zaak maakt voor een breder culinair gebruik van insecten. In een wereld van de bio-industrie en genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen is het vangen van je eigen achtpotige vriendjes misschien wel een verstandige manier om te doen. En de kans bestaat dat je elke dag insecten eet. Bekijk ons koken en proeven van een breed scala van krekels, sprinkhanen en andere beestjes....

Sprinkhaan met chocoladesaus

zon 27 dec 2009 17:37
We moeten insecten niet meer zien als akelig en vies, maar als eiwitrijk voedsel. Het traditionele vleesaanbod is binnenkort namelijk ontoereikend. Als u op 23 december 2020 boodschappen doet voor het kerstdiner, dan kiest u waarschijnlijk niet voor garnalen, maar voor sprinkhanen. En in plaats van die afgezaagde kalkoen kiest u voor een echte delicatesse: malse libellelarven of keverkaviaar. Het is tenslotte 2020 en insecten zijn de meest milieuvriendelijke vorm van dierlijke eiwitten....

'Sprinkhanen lekker en erg gezond'

zon 30 maa 2008 14:57
,,Sprinkhanen zijn lekker en erg gezond.'' Gerben Groenenberg is een voedingsmiddelentechnoloog met bijzondere interesse voor de proteïnerijke diertjes, die volgens hem een waardevolle aanvulling op het menu van de westerse mens kunnen zijn. De 27-jarige Barnevelder wil een bedrijf starten voor het kweken en verkopen van sprinkhanen. ...