ZapLog-dossier: gevogelte

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Niet zo gelukkig? Word vegetariër.

vri 13 apr 2012 10:13
Heeft het eten van vlees, vis en gevogelte invloed op onze mentale toestand? Is er een reden waarom je vegetarische vriendin zoveel energieker lijkt dan andere mensen om je heen? Volgens een recent onderzoek wel! Het onderzoek werd gehouden onder een willekeurige groep vleeseters. Ze werden in drie subgroepen verdeeld: vlees en gevogelte eters, viseters en vegetariërs. Bij zowel de vleeseters als de viseters werd geen verschil ontdekt in stemming. Maar bij de vegetarische groep bleek de...

Toename gebruik antibiotica op boerderijen reden tot zorg

woe 2 nov 2011 18:30
Volksgezondheid verdedigers vernieuwen hun streven naar strengere beperkingen op antibiotica in de voedselproductie nadat een Pew Health Group analyse van federale gegevens vond dat het gebruik ervan in 2010 was gestegen met tot 6,7 procent. Het nieuwste Food and Drug Administration onderzoek, laat op vrijdag vrijgegeven, gaf aan dat de totale hoeveelheid antibiotica dat gebruikt wordt in de productie van levensmiddelen in 2010 13,9 miljoen kilo was (30,6 miljoen pond), aldus Pew. Dat is een...

Duitsland heeft eigen dioxinecrisis

vri 31 dec 2010 15:15
Duitsland is opgeschrikt door de vondst van de kankerverwekkende stof dioxine in eieren en gevogelte. De stof zat waarschijnlijk in plantaardige vetten die een bedrijf in Bösel in de deelstaat Nedersaksen produceerde. Dat bedrijf levert aan zeker negen mengvoederbedrijven die boerderijen in heel Duitsland van voer voorzien. De Duitse consumentenbescherming plant nog strenge controles in 25 boerderijen. Bij controles op een kippenboerderij in Soest in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen...

Kip grootste verzoorzaker voedselvergiftiging

zon 15 aug 2010 14:28
Dat maakte Amerikaanse gezondheidsexperts van de Universiteit van Georgia gisteren bekend. Kip, kalkoen en ander gevogelte zijn in 17 procent van de gevallen de oorzaak van ziekteuitbraken veroorzaakt door voedsel. Op de tweede plaats staat met 16 procent vlees en de derde plaats is met 14 procent voor bladgroente. De onderzoekers van het Centrum voor gezondheid en ziektepreventie komen tot deze conclusie naar aanleiding van een rapport uit 2007. In 2006 was kip ook al de grootste...