ZapLog-dossier: gifstoffen

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Onderzoek naar gevallen van kanker in Moerdijk

din 1 maa 2016 20:52
Krijgen omwonenden van industrieterrein Moerdijk meer kanker dan inwoners van andere regio’s? Als het aan de Moerdijkse burgemeester Jac Klijs en de Klundertse huisarts Jula-Louise Vladar ligt, moet statistisch onderzoek een antwoord geven op deze vraag. Zij pleiten voor een onderzoek waarbij het aantal gevallen van kanker in Moerdijk wordt afgezet tegen andere gebieden. De GGD heeft inmiddels zijn medewerking toegezegd. [youtube]P7698qpZYss[/youtube] ...

Bijengif van Bayer en BASF wederom schadelijker dan gedacht

don 9 apr 2015 16:00
De gezamenlijke Academies van Wetenschappen in Europa bogen zich op verzoek van de Europese Commissie over de neonicotinoïden. Ze vonden 'een opeenstapeling van bewijs' dat deze niet alleen ongewenste plaagdieren doden, maar een veel bredere impact hebben. Tot vogels aan toe. Twee weken geleden kwam het nieuws dat neonicotinoïden, neonics voor ingewijden, minder schadelijk zijn voor bijen dan we een tijdje waren gaan denken. Juist omdat neonics verdacht waren als mogelijke oorzaak voor de...

HSM tv dialoog: De Waarheid over vaccinaties 3 uur compleet

zon 12 jan 2014 08:51
[youtube]a5oVnDzxeJA[/youtube] ...

Zuurvormende voeding vermijden: meer energie, beter uiterlijk

din 24 dec 2013 15:28
Het vorige artikel ging over zuurvormende voeding, en wat het doet met je uiterlijk, lichaamscellen en gezondheid. Cellen hunkeren naar kwalitatief goede voeding: voedingsstoffen die energie geven. Dit is belangrijk voor het behoud van een jeugdige uitstraling, een gezonde stevige huid en gezond vitaal lichaam. Eten van teveel zuurvormende voeding tekent zich af in ons gezicht: wallen, opgezwollenheid, grauwheid, slappe huid. Cellen zijn druk bezig om voedingsstoffen te absorberen. Voeding...

Het aantal soorten groenten en fruit drastisch gedaald

din 10 dec 2013 19:39
Als je kijkt in de groenten- en fruitafdeling van een moderne supermarkt, dan zou je denken dat onze moderne maatschappij toegang heeft tot eigenlijk iedere soort groenten en fruit. In werkelijkheid is de variëteit daarvan de afgelopen eeuw met meer dan 90 procent gedaald. In Amerika werd door de U.S. National Seed Storage Laboratory al in 1983 een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat sinds 1903 de diversiteit van de aangeboden groenten en fruit steeds verder is gedaald. Het resultaat is...

Laten we het eens hebben over gifstoffen en toename van prostaatkanker

woe 4 dec 2013 19:50
Vorig jaar publiceerde de Amerikaanse stichting Environmental Defense het rapport "The Manscape: The Dirt on Toxic Ingredients in Men’s Body Care Products". De stichting had 17 producten (zoals shampoo, aftershave en scheerschuim) uit het scheergerei van vijf Canadezen voor nader onderzoek naar een extern laboratorium gestuurd. Het onderzoek wees uit dat een deel van de populaire producten stoffen bevatten die schade kunnen toebrengen aan de gezondheid. Chemicaliën zoals 1,4-dioxaan,...

Korting op je eigen dood (video)

din 17 sep 2013 19:01
De mensheid in het algemeen is zo gebrand op de woorden “gratis” en “korting” dat ze vaak vergeten de kleine lettertjes te lezen. Zo krijg je in Amerika een kortingsbon voor winkelen als je een griepprik koopt waarvan tijdens de testfase 23 mensen “toevallig” zijn overleden. Eén van de paradepaardjes van de farmaceutische industrie is de niet werkende griepprik. Overal ter wereld wordt deze echter door overheden “gepromoot” en aanbevolen. Niet zo vreemd is als je bedenkt...

Gif maakt plaats voor groen in Chinese landbouw

woe 1 mei 2013 18:43
Door de strijd tegen bladluizen zijn insecticiden heel aanwezig in de Chinese landbouw. De giftige stoffen schaden het milieu, de oogst en zo de volledige voedselketen. Onwetendheid maakt nu plaats voor kennis van en begrip voor alternatieve groene technieken. Een overwinning voor zowel boer als milieu. China krijgt steeds vaker te maken met een almaar milieubewustere bevolking. Vooral de verontwaardiging over vervuiling en voedselschandalen is tegenwoordig groot, en die uit zich zowel via...

Ook G-Star gaat voor gifvrij!

don 31 jan 2013 23:31
Vandaag laat G-Star RAW zijn ware gezicht zien en belooft te stoppen met het gebruik van gifstoffen voor de productie van kleding. Het Nederlandse modebedrijf sluit zich aan na campagnedruk van Greenpeace en laat zo zien dat gifvrije mode kán. Duizenden fashionista’s, consumenten en bloggers hebben bijgedragen aan dit succes door op facebook aan G-Star te vragen om te detoxen. G-Star belooft onder meer (pdf) om al voor het eind van 2013 de drie ergste gifstoffen uit zijn productieketen te...

Vlamvertragers uit plastic gevonden in weefsel van zeevogels

vri 11 jan 2013 11:06
Het is bekend dat plastic in zee gifstoffen aantrekt als een soort spons, dat plastic zelf gifstoffen kan lekken (weekmakers en vlamvertragers) en dat zeedieren plastic in hun maag hebben. De grote vraag is altijd in hoeverre deze dieren die gifstoffen ook in hun lichaam opnemen. Japanse onderzoekers hebben nu voor PBDE (polybroomdifenylether, een stof die als vlamvertrager aan plastic wordt toegevoegd) het volgende vastgesteld: de stof werd in het weefsel van drie zeevogels aangetroffen....

Renske: De Hamka’s-persoon

don 22 nov 2012 12:30
Het komt regelmatig voor dat ik met mensen aan tafel zit en er het volgende gebeurt: „Heb jij De Voedselzandloper al gelezen?” „Het is alweer achterhaald hoor. Al heeft hij over koolhydraten natuurlijk gelijk.” „Je mag heus wel koolhydraten eten, als het maar geen wit meel is.” „Ik ga dus héél goed op lijnzaad en quinoa.” „Blauwe vruchten zijn het best. Een banaan telt niet als fruit, daar zit alleen maar suiker in.” „Wisten jullie dat wij de enige diersoort...

Antibiotica-resistentie bij bijen

woe 7 nov 2012 21:24
Bacteriën in de darmen van bijen zijn zeer resistent geworden tegen het antibioticum tetracycline. Dit is waarschijnlijk het gevolg van decennia preventief antibiotica gebruik in bijenkorven. Onderzoekers van de Yale university ontdekten in de bijen 8 verschillende genen die duiden op de resistentie tegen tetracycline. De genen waren trouwens niet terug te vinden in bijen die leefden in landen waar het gebruik van antibioticum bij bijen verboden is. De studie is onlangs gepubliceerd in

Van Auschwitz tot Codex Alimentarius - Waarom horen wij hier toch zo weinig over?

zat 28 apr 2012 13:53
De Codex Alimentarius ontwikkelt richtlijnen, normen en standaarden over al het voedsel in de hele wereld. Minstens 173 landen doen hier aan mee. Gezamenlijk hebben zij 16.000 pagina's gevuld. In die pagina's ligt besloten wat wel en niet wordt toegestaan op voedselgebied, alleen… niet in ons voordeel. Maar wat is precies de achtergrond van deze codex? En waarom horen we er toch zo weinig over?Codex AlimentariusHet staat al zo’n 50 jaar op het programma, maar de gevestigde media weigeren er...