ZapLog-dossier: glucose-fructosestroop

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Onderzoekers linken glucose-fructosestroop aan bijenverdwijnziekte

woe 1 mei 2013 13:38
Een team entomologen van de Universiteit van Illinois heeft een mogelijk verband gevonden tussen glucose-fructosestroop en de bijensterfte. Sinds 2006 doen imkers melding van de bijenverdwijnziekte. Veel landen, waaronder ook Nederland en België, hebben last van de mysterieuze verdwijning van bijen. Het is een fenomeen waarbij alle bijen van een bijenvolk plotseling verdwijnen. Als mogelijke oorzaken van het verdwijnen van de bijen worden genoemd: de varroamijt, virussen, stress,...

Amerikanen eten gemiddeld 35 pond glucose-fructosestroop per jaar

vri 29 jun 2012 17:29
De gemiddelde Amerikaan eet 35 pond glucose-fructosestroop per jaar, een gevaarlijk ingrediënt dat recent onderzoek gelinkt heeft aan een aanzienlijke daling van de hersenwerking gerelateerd aan zowel het geheugen als leren. De onderzoekers gaan zelfs verder met te zeggen dat de alomtegenwoordige substantie je "dom" kan maken. Gezien het feit dat glucose-fructosestroop aanwezig is in meer dan 90 procent van de verwerkte voedingsmiddelen, zoals frisdranken en snoep is het genoeg om het tot...

Glucose-fructosestroop is géén suiker

maa 4 jun 2012 17:31
High fructose corn syrup krijgt uiteindelijk geen andere naam. De Food and Drug Administration verwierp op woensdag de poging van de Corn Refiners Association om de zoetstof de nieuwe naam "maïssuiker" te geven. De Corn Refiners Association had in 2010 een aanvraag ingediend bij het Agentschap om het product op de labels te hernoemen als "maïssuiker". Maar de FDA zei dat het suiker definieerde als een vaste, droge en gekristalliseerde voeding en niet als stroop. De Corn Refiners...