ZapLog-dossier: hamburger

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

De neergang van McDonalds?

don 13 nov 2014 09:58
Een berichtje over fast-food, zo tijdens de koffie op kantoor. Moet kunnen, nietwaar? Om met Quick te spreken: McDonalds is niet langer een Giant. Het gaat niet goed met de Amerikaanse hamburgerketen. Ze levert marktaandeel in en ook de omzet daalt. In de Verenigde Staten is McDonalds nog steeds veruit de grootste speler. Dat laat onverlet dat het marktaandeel de laatste jaren in zowat alle belangrijke regio’s ter wereld daalde. Vergelijken we het afgelopen kwartaal met een jaar geleden,...

Homo’s en hamburgers

don 8 aug 2013 06:50
Terwijl een Nederlander de oplossing vindt voor honger in de wereld, maken wij ons druk over een uitspraak van Van der Gijp over homo's in het voetbal. ...

Wereldprimeur uit Nederland: hamburger uit een laboratorium

maa 5 aug 2013 14:04
De eerste kunstmatig geweekte hamburger ter wereld komt uit Maastricht en professor Mark Post is de bereider van het stukje vlees. Een Nederlandse professor schrijft culinaire wereldgeschiedenis. Maandagmiddag 5 augustus om 13.00 uur zal professor Mark Post van de Universiteit van Maastricht op een persconferentie in Londen de eerste kunstmatig gekweekte hamburger bereiden en…opeten. De persconferentie kan via een live stream kan worden aanschouwd. Het project van Post krijgt in Groot...

Hamburger van McDonald’s ziet er na 14 jaar nog hetzelfde uit

don 25 apr 2013 12:13
David Whipple uit de Amerikaanse staat Utah wilde weten hoe een hamburger van McDonald’s er 14 jaar na de aankoopdatum uitziet. Met zijn experiment probeerde Whipple de hoge doses conserveermiddelen in fastfood aan te tonen, maar hij had nooit verwacht dat de hamburger er na al die jaren nog bijna exact hetzelfde zou uitzien. Whipple kocht in 1999 een hamburger in een McDonald’s-restaurant en was in eerste instantie van plan om zijn vrienden een maand later te laten zien dat er...

5 dingen die je waarschijnlijk niet wilt weten als je een hamburger eet

woe 13 feb 2013 20:08
De hamburger staat in de schijnwerpers nu Europa in de ban is van producten met waarin paardenvlees zit in plaats van rundvlees. In Amerika is de productie van vlees voor supermarkten en hamburgerketens al eerder onderzocht. De resultaten zijn niet bepaald eetlustopwekkend. De site van de Global Post heeft ze verzameld. We leven tenslotte in een Global World. 1. Je hamburger zit vol ammonia In de keuken gebruik je ammonia om hardnekkig vet te verwijderen. In de vleesindustrie wordt het...

'Big Mac-prijs toont aan waar crisis onder controle is'

vri 8 feb 2013 15:04
Ierland is de voorbije jaren best in geslaagd de inflatie onder controle te krijgen. Ook ons land doet het goed. Dat leidt de gezaghebbende denktank Bruegel af uit een studie van de prijzen van de Big Mac-hamburgers in de verschillende landen uit de eurozone. In een blogbijdrage maakt Bruegel gebruik van de zogenaamde Big Mac-index. Die werd in 1986 bedacht door het blad The Economist, en vergelijkt de levensduurte in verschillende landen aan de hand van een product dat overal hetzelde is:...

Is je volgende hamburger van gemalen meelwormen?

vri 21 dec 2012 18:40
De wriemelende keverlarven bekend als meelwormen kunnen op een dag de schappen van supermarkten domineren als een duurzamer alternatief voor kip, rundvlees, varkensvlees en melk, zeggen onderzoekers in Nederland. Momenteel gebruikt vee ongeveer 70 procent van alle landbouwgrond. Bovendien blijft de vraag naar dierlijke eiwitten wereldwijd stijgen en zal naar verwachting tussen 2012 en 2050 groeien tot 80 procent. De handeling van het land veeklaar maken is er een die schade toebrengt aan...

6 keer griezelen met junkfood

zat 3 nov 2012 19:10
Hamburgers met mensenhaar of eten in vershoudfolie waar je misschien wel ADHD van krijgt — er zijn genoeg voorbeelden om te griezelen over de manier waarop wij met ons eten omgaan. Bekijk 6 van die griezelmomenten in deze gallery. Suiker is snelweg naar ziekte De vorm waarin je het binnenkrijgt maakt het verschil. Alcohol bijvoorbeeld, een sterk gif, is chemisch gesproken een suiker. De beste suikers absorbeert het lichaam langzaam, zoals in roggebrood. Hoe meer ‘suikerpieken’, hoe...

Plofkip-actie Wakker Dier brengt McDonalds in verlegenheid

din 8 mei 2012 16:59
McDonalds dacht een leuke actie te organiseren voor haar facebook fans: ontwerp je eigen burger. Een inhaker van Wakker Dier brengt de hamburgergigant echter in verlegenheid. Veel mensen gebruiken de actie om McDonalds op te roepen om geen plofkip meer te gebruiken, ook op de eigen facebook pagina. Verschillende bezoekers rapporteren dat hun actie-burger door McDonalds wordt verwijderd. De snelgroeiende, doorgefokte, ongezonde plofkippen worden door steeds meer bedrijven in de ban gedaan, ook...

Burger King lonkt naar België

zat 7 apr 2012 14:49
De Amerikaanse hamburgerketen Burger King wil de volgende jaren werk maken van zijn internationalisering. Daarbij zijn ook een aantal nieuwe markten gedefinieerd, waaronder België. Dat schrijft het weekblad Trends. Burger King schat het potentieel in België op 230 restaurants. Al moet dat cijfer bijzonder omzichtig benaderd worden, want het is een berekening op basis van het marktaandeel in de Verenigde Staten. Bovendien stoelt de berekening op één restaurant per twee miljard dollar...

Twitter campagne van McDonald's levert veel vieze verhalen en kritiek

vri 27 jan 2012 09:13
Nagels in de hamburger, zielige varkens, misselijkheid na het eten van een maaltijd bij McDonald’s – allemaal terug te lezen via de ‘bashtag’ #McDStories op Twitter. Hamburgerketen McDonald’s begon een campagne op Twitter die bedoeld was om de producten en toeleveranciers van het bedrijf in een gunstig daglicht te stellen. Het bedrijf zond twee tweets de wereld in met de hashtag #McDStories en toen ging de wereld aan de haal met #McDStories. Binnen een mum van tijd waren er tal van...

Twittercampagne McDonalds als een boemerang terug in het gezicht

woe 25 jan 2012 21:14
Het idee van hamburgerketen McDonald's was dat sociale media - en dan met name Twitter - ingezet zouden worden om de loftrompet te steken over het eten dat te krijgen is bij de restaurants. De campagne pakte tegenovergesteld uit. McDonald's lanceerde vorige week twee hashtags: #meetthefarmers en #McDStories. Via #meetthefarmers twitterden leveranciers van de keten, om te laten zien hoe vers en gezond de gebruikte ingrediënten wel niet zijn. Via #McDStories werden tweets de wereld in geholpen...

Wereldprimeur: Universiteit Maastricht maakt hamburger van kweekvlees

maa 19 dec 2011 14:34
Aan de universiteit van Maastricht wordt gewerkt aan de eerste hamburger ter wereld die van kweekvlees is gemaakt. De hamburger wordt samengesteld uit vezeltjes rundvlees die in het laboratorium zijn gekweekt. Volgend jaar september moet hij klaar zijn. Nederland is internationaal koploper in de ontwikkeling van kweekvlees. Aan drie universiteiten (Utrecht, Amsterdam en Eindhoven) is de afgelopen jaren onderzoek gedaan. Daarbij is aangetoond dat het in principe mogelijk is vlees te kweken uit...

'Vermijd brand, eet junkfood'

don 15 dec 2011 15:51
Afhaalmaaltijden kunnen levens redden tijdens de feestdagen. Dat stelt de Britse brandweer in een opmerkelijke campagne. 'Al te veel feestvierders slaan in een dronken bui aan het kokkerellen, met alle gevolgen van dien.' 'Tussen kerst en nieuwjaar merken we dat tal van branden uitbreken omdat feestvierders met een glaasje op thuis beginnen te koken', zegt een woordvoerder van het Britse brandweerkorps. 'Onze boodschap is dan ook duidelijk: heb je te veel gedronken, doe dan thuis niet alsof...

Hongarije voert 'hamburgertaks' in

din 12 jul 2011 14:36
Het parlement van Hongarije heeft ingestemd met het invoeren van een zogenoemde 'hamburgertaks' op voedingsmiddelen die als ongezond worden beschouwd. Dat is een van de maatregelen waarmee het land de overheidsfinanciën op orde probeert te krijgen. De nieuwe belasting wordt geheven op voeding met hoge gehaltes suiker, zout en koolhydraten. Ook gaan consumenten meer betalen voor producten met meer dan 20 milligram cafeïne per 100 milligram. De nieuwe belastingmaatregel gaat in op 1...

Wie wil de eerste proefbuishamburger achter de kiezen steken?

din 28 jun 2011 15:06
Wie wil de eerste proefbuishamburger achter de kiezen steken? Daar zijn Nederlandse wetenschappers naar op zoek. Zij werken aan zo'n burger met rundsgehakt gemaakt uit stamcellen. Over nog geen jaar zal deze burger een feit zijn, beweren professor Mark Post van de Universiteit van Maastricht en zijn team. "Ik zie geen enkele manier om de komende decennia voort te bouwen op de ouderwetse veestapel", zegt Post. "Proefbuisvlees zal onze enige resterende keuze zijn." Niet genoeg vee voor...

Mogelijk twee nieuwe E.coli-besmettingen in Frankrijk

zat 18 jun 2011 21:54
In het Franse Rijsel zijn er mogelijk opnieuw twee gevallen van voedselvergiftiging waargenomen. Eerder al werden zeven kinderen besmet met de E.coli-bacterie. Een van hen verkeert nog in kunstmatige coma. De zeven kinderen kampten met bloederige buikloop na het eten van hamburgers. Het bleek om de E.coli-bacterie te gaan, maar het is niet de dodelijke variant die momenteel in Duitsland heerst. Er zijn mogelijk twee nieuwe gevallen ontdekt bij een jonge volwassene en een tienjarig kind. De...

Caloriebom: de hamburger van 4.200 calorieën

maa 31 jan 2011 15:30
Waarom zou je zes keer eten als je in één maaltijd evenveel calorieën kan opnemen als je nodig hebt in twee dagen (als man) of 2,5 dagen (als vrouw)? Het kan, met de 'Titanic', een gigahamburger van 4.200 calorieën. Gemaakt in... de hamburgerbar 'Oscar's diner' in het Britse Telford. Daarmee verslaat deze hamburger de vorige recordhouder: de Super Scooby van 2.645 kcal. De burger bestaat uit het onmisbare broodje (100 calorieën), mayonaise (150 kcal), gesmolten mozzarella (200 kcal),...

Waarom hamburger gezonder is dan salade

zat 28 aug 2010 14:36
Een tiende van de salades die in fastfoodrestaurants of supermarkten verkocht worden en die vrouwen uit gezondheidsredenen kiezen, bevatten meer zout dan een hamburger. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek. Zakje chips Een salade bij McDonalds met dressing bevat 2,6 gram zout, een Big Mac van dezelfde fastfoodketen is goed voor 'maar' 2,1 gram. Dat geldt ook voor salades van andere junkfoodketens en het is niet beter gesteld met de koude kant-en-klare gerechten uit de supermarkt. De...

Onsterfelijke Hamburgers

don 23 jul 2009 10:55
...

Whooper uitverkocht?

zat 29 dec 2007 15:10
Stel je voor dat je bij je favoriete junkfood drive-true staat in mijn geval is dat Burger King en je wilt bestellen. “Een whopper” Om als antwoord te horen: “Whopper is uitverkocht” Hoe zou je dan reageren? ...