ZapLog-dossier: haram

Alle artikelen met dit trefwoord

Gerelateerde discussie

Alle gerelateerde trefwoorden

RSS-feed voor dit trefwoord

Gerelateerd: halal · vaccins · vaccin · gelatine · hulpstoffen · varken · »»

Gelatine in vaccins: hoe Halal is uw vaccin?

zat 22 maa 2014 14:54
Éen van de hulpstoffen in de BMR-vacinatie (MMR Vaxpro) is varkensgelatine. In de moslimgemeenschap bestaat veel onduidelijkheid of gelatine haram (onrein) of halal (rein) is. Gelatine is volgens de ene interpretatie haram en volgens de andere halal omdat het een bewerking heeft ondergaan. Die verandering door bewerking is chemisch gezien correct, echter de bron blijft het zelfde. ...